قم - خبرگزاری مهر: مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت گفت: تذکر لسانی می‌تواند شبکه‌ای گسترده در جامعه ایجاد کند که همین امر مانع از رشد منکرات خواهد شد.

به گزارش خبرنگار در قم، حجت‌الاسلام ناصر سقای بی‌ریا شامگاه چهارشنبه در همایش بسیج، قرآن و احیای امر به معروف و نهی از منکر ویژه فرماندهان پایگاه‌های سازمان بسیج کارمندان و ادارات استان قم که در سالن اجتماعات امامزاده علی بی جعفر‌(ع) قم برگزار شد در سخنانی با بیان اینکه شیطان مانع از انجام امر به معروف و نهی از منکر می‌شود افزود: مسلمانان در انجام فروع دین دیگر مشکل چندانی ندارند ولی در خصوص امربه معروف و نهی از منکر همواره یک حالت ابهام و سنگینی وجود دارد.

مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت افزود: در خصوص امر به معروف و نهی از منکر همواره دچار افراط و تفریط می‌شویم چرا که دارای احکام لغزنده‌ای است و عمل به آن مشکل است.

سقای بی‌ریا ادامه داد: اگر ماهیت و فلسفه امر به معروف و نهی از منکر روشن شود در موقع اجرا می‌توان یهتر و با سهولت بیشتر به این فروع دین عمل کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فرمایشی از حضرت علی‌(ع) در خصوص ریشه فتنه‌ها عنوان کرد: حضرت علی‌(ع) در این خصوص می‌فرماید ابتدای آغاز فتنه‌ها در این است که عده‌ای بر اساس هوای نفسانی خود بدنبال منافع خود می‌گردند و چون موازین الهی در برابر آنها می‌ایستد از هوای نفس خود طبعیت و رفتار خود را توجیح می‌کنند.

سقای بی‌ریا هوا و هوس را آغاز فتنه‌ها برشمرد و افزود: در گام بعدی شاهد انحراف عملی هستیم که این انحراف از تعداد محدود آغاز و رفته رفته دیگران را نیز در بر می‌گیرد و فراگیر می‌شود.

مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت ریشه کارهای زشت در جامعه را لذت طلبی بی‌حد و مرز عده‌ای دانست و افزود: عده‌ای می‌خواهند بدون هیچ قید و بندی هر کار که دلشان می‌خواهد انجام دهند و این را با بهانه‌هایی همچون تمدن و تجدد توجیح کنند که همگی اینها ناشی از هواهای نفسانی است.

وی با تأکید بر اینکه باید سعی کنیم هوای نفس در جامعه رشد نکند افزود: علاج قطعی جامعه از رذایل، تربیت اخلاقی است که اگر در خانواده تربیت اخلاقی صحیح صورت گیرد حرف کسانی که در جامعه از هوای نفس پیروی می‌کنند خریدار ندارد.

سقای بی‌ریا اضافه کرد: کسانی بدنبال آن هستند راه گناه در جامعه باز شود تا شروع به شکستن حد و مرزهای الهی کنند .

وی با بیان اینکه در این خصوص نقش رهبران جامعه بسیار تعیین کننده است افزود: شروع منکرات از هواهای نفسانی و آزادی‌های باطل است و مبارزه با آن از راه انزجار از منکر شروع می‌شود.

وی اولین قاعده و زیربنای امر به معروف و نهی از منکر را انزجار قلبی از منکر بر شمرد و عنوان کرد: حداقل کاری که می‌توان در جامعه در برابر منکرات موضع گیری و مخالفت خود را اعلام کرد انزجار قلبی از ان منکر است.

مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت بیان کرد: اگر همه افراد جامعه دست به دست هم دهند و نسبت به بدحجابی انزجار قلبی نشان دهند دیگر پدیده‌ای به نام بدحجابی در جامعه رشد نمی‌کند.

وی در ادامه با بیان اینکه شرط امر به معروف و نهی از منکر شناخت معروف و منکر است افزود: در گام اول باید موارد معروف و منکر را شناخت تا بتوان در برابر آن موضع گرفت و در گام بعدی تذکر لسانی بسیار مهم است که باید نسبت به منکرات صرفا با زبان تذکر داد.

وی در خاتمه عنوان کرد: تذکر لسانی می‌تواند شبکه‌ای گسترده در جامعه ایجاد کند که همین امر مانع از رشد منکرات خواهد شد.