به گزارش خبرنگار مهر در قم، عبدالسعید حقیقی مقدم به همراه مدیر کل فرهنگ و ارشاد قم شامگاه شنبه در سالروز بزرگداشت شهریار و روز ملی شعر با حضور در منزل استاد محمد علی مجاهدی از این شاعر آئینی کشور تجلیل کرد.
فرماندار قم در این دیدار که جمعی از اساتید و شاعران جوان استان نیز حضور داشتند، اظهار داشت: به ابتکار اداره کل فرهنگ و ارشاد استان قم و به مناسبت بزرگداشت استاد شهریار که روز ملی شعر نیز نام نهادند به خدمت اساتید و شاعران جوان استان به خصوص استاد مجاهدی رسیدیم که ایشان به حق از اساتید به نام شعر آئینی و دینی کشور محسوب میشوند.
وی با بیان اینکه زلال معنویت و دین خواهی از اشعار، آثار و تلاشهای آقای مجاهدی برای گسترش شعر آئینی اقدامی برجسته و ماندگار است، افزود: ایشان دهها سال از عمر خود را به پرورش شاگردانی همت گماردند که امروز در حال حاضر هرکدام از اساتید به نام در شعر و ادب فارسی و دینی محسوب میشوند.
حقیقی مقدم افزود: ظرفیتهای برجسته قم باید به دامن هنر غنا ببخشد چرا که این عمق بخشی سبب خواهد شد هنر دینی و آئینی ما در همه زمینهها پابرجا باشد.
فرماندار قم با بیان اینکه قم توان درخشش درهمه عرصههای هنری، دینی و آئینی را دارد، اضافه کرد: دشمنان امروز با همه توان خود ریشههای ما را مورد هجوم قرار میدهند و گسترش فرهنگ دینی در ادب فارسی از ضرورتهای انکار ناپذیری است که قم این بالندگی را در خود ایجاد کرده است و میتواند گسترش آن را به دوش بکشد.
وی عنوان کرد: شرایط آینده جامعه ما، نیاز اساسی را به این مهم اثبات میکند چرا که هر روز که میگذرد دنیای ارتباطات اندیشهها را در تلاقی و در تبادل هم قرار میدهد و اندیشهها نیز باید در ظرف خود عرضه شوند که یکی از ظروف عرضه اندیشه ظرف هنر است که از ظرفهای بسیار تأثیرگذار و مهم به شمار میرود.
حقیقی مقدم تصریح کرد: به طور کلی هر آنچه که باورهای دینی و معنوی ما را بدنبال خود معرفی نکند آن موضوع از بعد ملی مورد نکوهش است
فرماندار قم همچنین در خاتمه اظهار داشت: شعر و ادب فارسی را که در طول تاریخ مورد بررسی قرار میدهیم مشاهده میکنیم که همواره به آموزههای دینی و معنوی آمیخته است.
شعر قم شعر ولایی است
مدیر کل فرهنگ و ارشاد استان قم نیز در این دیدار گفت: به لطف خدا و تلاشهایی که استاد مجاهدی در طول نیم قرن در عرصه شعر استان کشیدند، امروز شعر قم یک سر و گردن نسبت به بسیاری از مناطق کشور بالاتر است.
محمد حسین استادآقا با بیان اینکه مسیر شعر قم، مسیر شعر آئینی و ولایی بوده است، افزود: این ویژگی بارز علاوه بر قوام ساختاری شعر در استان قم مشهود است.
وی عنوان کرد: به منظور قدردانی از زحمات شاعران استان قم امروز به خدمت این عزیزان رسیدیم تا بتوانیم قدری از مشکلات و همچنین ظرفیتهایی که میتواند به بالندگی شعر قم کمک کند را مورد بررسی قرار دهیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد قم ادامه داد: بخشی از کاری که امروز صورت گرفت یک حرکت نمادین بود تا اینکه بگوییم دستگاههای متولی فرهنگ استان نسبت به این ظرفیت مهم توجه دارند.
استاد آقا اضافه کرد: این امر خود کمک میکند تا شاعران جوان تشویق شوند و بدانند کارشان مورد قدردانی قرار میگیرد تا بتوانند بهتر در این عرصه استعدادهای خود را بروز دهند و آثار فاخری را ارائه کنند.
وی با بیان اینکه معرفی شعر و شاعران قم امسال در دستور کار اداره کل ارشاد قم است، اظهار داشت: در این راستا انجمنهای هنرهای ادبی استان نیز بدین منظور کنگرههای مختلفی را طراحی کرده است که از جمله آنها گنگره شعر غدیر است که در ایام عید غدیر خم به صورت سراسری و در استان برگزار میشود.
وی برپایی کنگره ملی شعر فاطمی را نیز در همین راستا عنوان کرد و افزود: این کنگره امسال نیز با شکوه خاصی برگزار شد که دومین دوره استانی و اولین دوره ملی آن را شاهد بودیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان قم به برپایی کنگره شعر امامان غریب اشاره کرد و گفت: این کنگره با همت انجمنهای ادبی استان و به منظور گسترش دامنه شعر مذهبی در خصوص امامانی چون، امام موسی کاظم (ع) و امام جواد (ع) برگزار خواهد شد چرا که در حال حاضر کمتر شعری در این زمینه وجود دارد که امیدواریم با خلق آثاری فاخر و چاپ آنها شاعران قمی بتوانند دین خود را در این عرصه نیز ادا کنند.
یادآور می شود در ابتدای این دیدار چند تن از اساتید و همچنین شاعران جوان استان قم اشعار خود را در خصوص مدح ائمه اطهار(ع) قرائت و در پایان نیز فرماندار قم تابلویی به یادبود تقدیم استاد محمد علی مجاهدی کرد.
تاریخ انتشار: ۲۸ شهریور ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۲
قم - خبرگزاری مهر: فرماندار قم با بیان اینکه قم توان درخشش در همه عرصههای هنری را دارد خواستار استفاده از ظرفیتهای قم در غنابخشیدن به هنر شد.