سرهنگ رسول جلائی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه باید از فرصت هفته دفاع مقدس برای تحقق آرمانهای انقلاب سود جست، افزود: فرهنگ دفاع مقدس صنفی و قشری نیست بلکه مطالبه ای انسانی از کسانی است که آن را خلق کرده اند و معنای دیگری به مفاهیمی مانند ایثار، شجاعت و ... داده اند.
وی خاطرنشان کرد: انجام فعالیتهای مربوط به هفته دفاع مقدس باید نمادین، سمبلیک، جدید، اثربخش، خارج از کلیشه و همراه با هزینه صحیح اعتبارات اختصاص یافته باشد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان گفت: علاوه بر این دفاع مقدس در تاریخ وانقلاب منحصر به فرد است و باید از آن برای ترسیم خطوط آینده برای نیل به پیشرفت و چشم انداز سند توسعه استفاده شود و باید از این فرصت هفته دفاع مقدس برای تحقق آرمانهای انقلاب سود جست.
وی عنوان کرد: غرب، استکبار و 36 کشوری را که از رژیم بعث عراق در جنگ تحمیلی و دوران دفاع مقدس به طور آشکار حمایت کردند باید به چالش کشید، کشورهای که با شعار دفاع از حقوق انسانهای جهان وارد کشور عراق و افغانستان شدند و مردم را به خاک و خون کشیدند.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان گفت: علاوه براین باید از هفته دفاع مقدس برای بازشناسی تصمیمهای سرنوشت ساز در جنگ تحمیلی استفاده کرد، تصمیمهای که کشور را از التهاب سیاسی بزرگ در آغاز جنگ نجات داد و منجر به رهایی خرمشهر از چنگ رژیم بعث عراق و پیروزی کشورمان شد، این تصمیمات به دلیل نقش سازنده خود در دوران دفاع مقدس باید بررسی شوند.
وی همچنین اظهارداشت: طی هفته دفاع مقدس در کنار تکریم شهدا و جانبازان باید از پیشتازان عرصه های گوناگون این دوران و مردمی که حامی رزمندگان اسلام بودن، تجلیل کرد.
سرهنگ جلائی لازمه چگونگی استفاده از هفته دفاع مقدس برای انتقال فرهنگ آن به جامعه امروز را تعامل فرهنگ دفاع مقدس با فرهنگها و انسانها با آماده سازی بسترهای لازم دانست.
وی رواج گفتان دفاع مقدس حاکم بر دهه اول انقلاب اسلامی از دیگر موارد مورد بحث در هفته دفاع مقدس عنوان کرد و افزود: برای رسیدن به پیشرفت و عدالت به ویژگیهای این دهه نیاز است و برای این امر باید ایستادگی و ایثار کرد تا هر متجاوزی به فکر تجاوز به ایران نباشد که این امر نیازمند پیوند فرهنگ امروز با فرهنگ دفاع مقدس است.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان با اشاره به اینکه فرهنگ دفاع مقدس صنفی و قشری نیست بلکه مطالبه ای انسانی از کسانی است که آن را خلق کرده اند و معنای دیگری به مفاهیمی مانند ایثار، شجاعت و ... داده اند، خاطرنشان کرد: انجام فعالیتهای مربوط به هفته دفاع مقدس باید نمادین، سمبلیک، جدید، اثربخش، خارج از کلیشه و همراه با هزینه صحیح اعتبارات اختصاص یافته باشد.
وی درمورد برنامه های امسال ستادهای هماهنگی برنامه های هفته دفاع مقدس گفت: با گذشت 30 سال از آغاز جنگ تحمیلی فعالیتهای این ستاد از اوایل تیرماه با محوریت استانداری گیلان آغاز شده که حاصل آن اجرای بیش از 300 برنامه در استان گیلان است.
جلائی اجرای 30 برنامه شاخص را از مهمترین برنامه های هفته دفاع مقدس عنوان کرد و اظهار داشت: رژه نیروهای مسلح در روز نخست این هفته، رزمایش منطقه چهارم ارتش در دریای خزر، برگزاری نمایشگاه بازکاوی عملیات نصر چهار، تجمع اصحاب فرهنگ و رسانه و تجلیل از فرماندهان دفاع مقدس، رونمایی از نرم افزار ویژه عملیات نصر چهار و افتتاح مرکز فرهنگی میثاق از اولویتهای دیگر این ستاد است.
وی برنامه های دیگر هفته دفاع مقدس را تجمع بزرگ رزمندگان و پیشکسوتان دفاع مقدس ومردم به عنوان حرکتی جدید و ملی، جشنواره استانی شعر پایداری برای راهیابی به کنگره سراسری شعر دفاع مقدس و اختتامیه اولین جشنواره سراسری انترنتی داستانهای کوتاه اعلام کرد.
مدیرکل بنیاد حفظ آثار ونشر ارزشهای دفاع مقدس گیلان افتتاح کانون خبرنگاران دفاع مقدس، ساخت مجموعه مستند پنج قسمتی رزمندگان روستا، رونمایی از یک کتاب پژوهشی و یک کتاب مجموعه شعر سه جشنواره استانی، برگزاری 50 یادواره شهدا در استان، غبارروبی و گلباران مزار شهدا وافتتاح پنج گلزار شهدای گیلان را از برنامه های دیگر هفته دفاع مقدس استان دانست.
وی افزود: علاوه براین، نواختن زنگ مقاومت همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید، برگزاری جشن شکوفه ها و جوانه ها در مدارس ابتدایی و راهنمایی، نمایش عکس و پوستر در مدارس و مجتمعهای فرهنگی و هنری، برگزاری محافل شعرخوانی و خاطره گویی، صبحگاه مشترک دانش آموزی و برگزاری حلقه گفتگوی صمیمی فرماندهان دفاع مقدس با جوانان برنامه های بعدی در هفته دفاع مقدس است.
جلائی یادآور شد: اجرای پرده خوانی از وقایع دفاع مقدس در مجتمعهای فرهنگی و هنری کانونهای پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مسابقه هشت قسمتی رزم آوران، ارسال بسته های فرهنگی به تشکلها و هیئتهای جوان استان، پخش برنامه حماسه سیمرغ از صدای مرکز گیلان، اجرای نمایش صحنه ای و خیابانی، نمایش فیلمهای برگزیده دفاع مقدس در مجتمعهای فرهنگی و هنری و انتشار هشت سند مربوط به رزمندگان گیلانی در جراید محلی برنامه های دیگر هفته دفاع مقدس را شامل می شود.