به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، ناو سالار یکم پاسدار رضا ترابی صبح چهار شنبه در نشست مطبوعاتی که به مناسبت هفته دفاع مقدس در بند رعباس برگزار شد، گفت: رزمندگان اسلام از همان روزهای اول جنگ به صدام نشان دادند که نمی تواند به هدف خود برسند بگونه ای که خیال فتح هفت روزه به هشت سال شکست سنگین برای صدام مبدل شد.
وی گفت: دشمنان ایران هیچگاه توان پذیرش مدیریت و سیاست امام راحل به ویژه در جنگ را نداشتند و این امر برای آنها سخت و گران بود به همین دلیل در ابتدای جنگ با نقشههایی که صدام و هم پیمانان او کشیده بودند سعی در فتح سه روزه خوزستان داشتند ولی با مقاومت نیروهای بسیجی دشمن 34 روز در خرمشهر گرفتار شدند.
فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توضیح داد: اگر از دید نظامی به ماجرا نگاه کنیم پیروزی صدام با تمام نقشهها و تجهیزاتش قطعی بوده است.
ناو سالار ترابی اضافه کرد: سپاه که یک نیروی تازه تاسیس بود عملا توان مقابله با نیروهای صدام را که از هر نظر حمایت می شدند را نداشت و رزمندگان با دست خالی در مقابل نیروهای دشمن می جنگیدند.
فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: امام خمینی (ره) در سال 42 تعریف جدیدی از نظم نوین جهانی را مطرح کرد که این تعریف برای خیلیها ناخوشایند بود.
ناو سالار ترابی ادامه داد: تعریف جدیدی که حضرت امام خمینی بیان کرده بود در 22 بهمن 57 در قالب یک حکومت تشکیل شد و دشمنان از همان ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی سعی در مخالفت با آن را داشتند و به شکلهای مختلف مثل حمله نظامی طبس، کودتای نوژه و در نهایت در جنگ تحمیلی خود را نشان دادند.
فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه بیان کرد: دشمنان نیز به دنبال شخصی رفتند که بتوانند نقشههای آنها را در رابطه با ایران و منطقه پیاده کند.
ناو سالار ترابی توضیح داد: صدام حسین خود یک فرد نظامی بود و تمام قرار دادهایی که در زمان محمد رضا شاه با ایران بسته شده بود را باطل اعلام کرد و آنها را بهانهای برای حمله به ایران قرار داد، هم پیمانان او نیز او را برای شرکت و به راه اندازی جنگ حمایت می کردند.
وی با اشاره به نقش هرمزگان در هشت سال دفاع مقدس گفت: استان هرمزگان یکی از اولین استانهایی بود که با آغاز جنگ تحمیلی نیروهای خود را برای حضور گسترده در عملیاتهای مختلف کشور حاضر ساخت و نقش کلیدی و موثری در پشتیبانی از جنگ ایفا کرد.
وی ادامه داد: یکی از نمونههای آن نیز اعزام نیروهای سپاه هرمزگان در اولین روزهای جنگ به منطقه عملیاتی سوسنگرد بود که سردار شهید حسن ذاکری از مسئولان سپاه هرمزگان در همین عملیات به شهادت رسید.
فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه ادامه داد: استان هرمزگان نیروهایی را در اختیار داشت که با دریا آشنا بودند و در طول عملیاتهای دریایی بدر، خیبر، والفجرهشت، کربلای چهار و پنج حضور گسترده و موثری داشتند.
ترابی توضیح داد: در عملیات والفجر هشت، شناورهای نیروی دریایی سپاه جزء اولین نیروهایی بودند که در آن عملیات شرکت داشتند، در عملیات کربلای پنج نیز در قالب گردان غواصی به ایفای نقش پرداختند و نقش موثری را ایفا کردند.
وی اظهار داشت: در طول دوران دفاع مقدس و زمانی که رزمندگان اسلام در مناطق مختلف به طور مستقیم در حال نبرد بودند نیروهای این استان به عنوان نیروی پدافند کننده منطقه خلیج فارس در حال اجرای ماموریت بودند.
وی تصریح کرد: در آن زمان که عملیاتهای کربلا سه، کربلای چهار و کربلای پنج در مناطق عملیاتی در حال انجام بود رزمندگان این استان در همان لحظه در حال مبارزه با نیروهای آمریکایی در آبهای خلیج فارس بودند.
فرمانده منطقه یکم نیروی دریایی سپاه یادآور شد: یکی از افتخارات این استان شهیدان اسدالله رئیسی و اسحاق دارا هستند که پس از سرنگون کردن هلیکوپتر آمریکایی در خلیج فارس در 29 فروردین 1367 در محدوده جزیره ابوموسی به شهادت رسیدند.