مجروح شدن دو پرستار در کمتر از یک ماه و قتل دو پزشک به فاصله 24 ساعت از یکدیگر، مسئولان وزارت بهداشت را مجاب کرده تجهیزات دفاع شخصی در اختیار کادر پزشکی و پیراپزشکی قرار دهند و پلیس نیز به صورت غیرموظف در بیمارستان مستقر شود.

به گزارش خبرنگار مهر، موضوع حضور پلیس در بیمارستانها به منظور تامین امنیت کادر درمانی از آنجا شروع شد که چندی قبل همراه یک از بیماران بستری در بیمارستان شهید بهشتی شهرستان یاسوج با حمله به یک پرستار موجب نابینایی این کادر درمانی از ناحیه چشم چپ شد.

در حالی که وزیر بهداشت و سایر مسئولان حوزه پرستاری مشغول بررسی ابعاد این حادثه بودند، یکی دیگر از پرسنل درمانی همان بیمارستان یاسوج دوباره از سوی همراه یکی از بیماران مورد حمله قرار گرفت و از ناحیه چشم آسیب دید.

این اتفاقات و قتل دو پزشک در تهران طی یک ماه اخیر باعث شد که مسئولان نظام سلامت به شدت پیگیر موضوع امنیت جانی کادر درمانی بیمارستانها و پزشکان شوند. به طوری که وزیر بهداشت در آخرین واکنش به این قبیل حوادث عنوان داشت که اقدامات لازم باید برای امنیت جانی پرسنل انجام شده و امنیت کادر درمانی در بیمارستانها تامین شود.

دکتر مرضیه وحید دستجردی با اشاره به قتل دو پزشک در تهران، از نیروی انتظامی و دستگاههای امنیتی درخواست کرد در این زمینه فعال شوند و عاملان این قبیل فجایع را شناسایی و به مجازات کنند.

مرحوم دکتر عبدالرضا سودبخش، متخصص بیماریهای عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر غلامرضا سرابی، متخصص بیماریهای قلب و عروق در مقابل مطب شخصی خود از طرف افراد ناشناس مورد سوء قصد قرار گرفته و کشته شدند.

این در حالی است که دکتر حسن امامی رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت از ابلاغ بخشنامه وزیر بهداشت در مورد حفاظت و تامین امنیت پرسنل ارائه کننده خدمت در بیمارستانها به دانشگاههای علوم پزشکی کشور خبر داده و گفته است که این بخشنامه به منظور اقدامات در نظر گرفته شده برای تامین امنیت کادر درمانی در بیمارستانهای دولتی اجرا می شود.

معاون وزیر بهداشت همچنین از انجام مذاکراتی با نیروی انتظامی برای تامین امنیت کادر درمانی در بیمارستانها خبر داد و گفت: مذاکراتی با نیروی انتظامی داشته ‌ایم تا قراردادی با بیمارستانها منعقد شود. به این ترتیب بیمارستانها هزینه ‌ای را به نیروی انتظامی پرداخت کنند تا پلیس به صورت غیرموظف در بیمارستان حضور یابد. هر چند در حال حاضر نیروی انتظامی در برخی از بیمارستانها حضور دارد.

وی با ابراز نارضایتی از آنچه که قوانین بازدارنده و عوامل اجرایی بازدارنده به منظور رسیدگی به شکایات پرسنل درمانی و از جمله پرستاران در کشور وجود ندارد، افزود: اگر قوانین بازدارنده در این زمینه وجود داشته باشد و برخورد امنیتی و حقوقی به صورت جدی دنبال شود دیگر کسی جرات نمی‌کند در بیمارستانها درگیری ایجاد کند. بنابراین لازم است نهادهای حمایت کننده بیمارستانها را به عنوان نقطه امن بشناسند و کمک کنند که امنیت برای پرسنل درمانی برقرار شود.

معاون درمان وزارت بهداشت در رابطه با استفاده پزشکان از تجهیزات دفاع شخصی، گفت: تا حدودی که قانون اجازه می‌دهد می‌توان وسایل دفاع شخصی را در اختیار کادر درمانی قرار داد.

دکتر حسن هویدا، معاون امور رفاهی و اجتماعی سازمان نظام پزشکی کشور با اشاره به دریافت گزارشهای مبنی بر مورد تهاجم قرار گرفتن کادر درمانی در برخی بیمارستانها و مراکز درمانی گفت: اخیرا با امضای تفاهمنامه‌ای با نیروی انتظامی، تجهیزات دفاع شخصی نظیر اسپری اشک آور و شوکر الکتریکی در اختیار کادر پزشکی و پیراپزشکی مراکز درمانی کشور قرار خواهد گرفت.

وی گفت: به تمامی اعضای سازمان نظام پزشکی به ویژه افرادی که در مراکز درمانی دور افتاده و بین راهی مشغول به ارایه خدمات بهداشتی و درمانی هستند توصیه می‌کنیم که تجهیزات دفاع شخصی را دریافت کنند تا در آینده شاهد حوادث تلخی مانند آنچه برای پرستاری یاسوجی رخ داد، نباشیم.

دکتر محمدرضا رضایی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز از بررسی موضوع سوءقصد به جان دو تن از پزشکان کشور در این کمیسیون خبر داد و با اظهار تاسف از این حوادث تصریح کرد: متاسفانه سوءقصد به جان پزشکان در گذشته هم اتفاق افتاده است. لذا کمیسیون در نظر دارد این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار دهد و به یک جمع‌بندی کلی برای پیشگیری از این حوادث برسد.

به نظر می رسد اجرایی شدن این اقدامات تا حدودی بتواند امنیت و آسایش روحی کادر درمانی را که به دنبال وقوع این قبیل حوادث دچار خدشه شده است، فراهم کند. از سوی دیگر، حضور پلیس در بیمارستانها علاوه بر اینکه نقطه قوت پرسنل خواهد بود، موجب خواهد شد همراهان بیماران نیز کمتر جرات کنند به هر دلیل موجه و غیر موجه به کادر بیمارستان حمله ور شوند.