صاحبعلی اسکندری در گفتوگو با خبرنگار مهر در تبریز گفت: پروژه زهکشی زیر زمینی دشت تبریز با هدف گرفتن شوری آب اراضی حاشیه دریاچه ارومیه و خارج ساختن دشت تبریز از حالت شورهزاری و باتلاقی اجرا شد.
وی افزود: شبکه زهکشی زیر زمینی در مساحتی به وسعت 17 هزار هکتار و در دو قطعه توسط پیمانکاران بخش خصوصی انجام میگیرد.
اسکندری اظهار داشت: بخش قابل توجهی از این پروژه به پایان رسیده و نتایج موفق اجرای این طرح در دشت تبریز قابل مشاهده است.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان تبریز اظهار داشت: دشت تبریز با اصلاحات صورت گرفته به زمینی مناسب برای کشاورزی تبدیل شده و از حالت نامطلوب قبلی خارج شده است.
وی با بیان اینکه شبکه زهکشی، آب جمع شده در دشت تبریز را در خود جمع میکند، گفت: آب شور حاصل از این شبکه به طرف دریاچه ارومیه هدایت میشود.
اسکندری با اشاره به برخی مشکلات در مسیر اتمام اجرای این طرح تصریح کرد: مشکلاتی از جمله وجود برخی معارضان و نیز مشکلاتی در راستای تامین هزینه تملک زمینهای واقع شده در مسیر شبکه از جمله موضوعاتی است که در جلسههای کار گروه کشاورزی مورد بررسی قرار میگیرد.
رئیس جهاد کشاورزی شهرستان تبریز گفت: با اتمام این شبکه و نیز تامین آب دشت تبریز از راه سد شهید مدنی که در حال احداث است شاهد رونق و شکوفایی بیش از پیش در امر کشاورزی شهرستان تبریز خواهیم بود.
وی با اشاره به موقعیت دشت تبریز اظهار داشت: این دشت در سالهای گذشته زمینی باتلاقی و لم یزرع بود که امکان هرگونه فعالیت کشاورزی در آن امکانپذیر نبود.
اسکندری خاطرنشان کرد: شور بودن خاک در دشت تبریز و وجود املاح فراوان در خاک موجب شد تا برنامهریزی گسترده برای احیای این دشت مورد توجه مسئولان کشاورزی قرار گیرد.