به گزارش خبرگزاري مهر، روزنامه اماراتي الخليج در تحليلي با عنوان " پرونده هسته اي ايران و رويارويي احتمالي ( ميان ايران و آمريكا) " نوشت : از هنگام پيروزي انقلاب اسلامي ايران در سال 1979 ميلادي ( 22 بهمن 1357 هجري شمسي ) هيات حاكمه آمريكا و تصميم گيرندگان اين كشور، نظام (جمهوري اسلامي) را كه آيت الله خميني تاسيس كرد خطرناك ترين نظام براي منافع آمريكا در منطقه تلقي كردند.
ايالات متحده ار همان ابتدا تمام تلاش خود را براي قرارگرفتن ميان دو كشور ايران و عراق و جلوگيري از نزديك شدن آنها بكار گرفت و در نهايت موفق شد جنگ اول خليج (فارس) يا جنگ عراق بر ضد ايران ( جنگ تحميلي) را( با تشويق صدام به حمله عليه ايران ) كه هشت سال طول كشيد و خسارت ها وتلفات سنگين انساني و مادي بر دو كشور مسلمان تحميل كرد، به راه اندازد.
اين روزنامه عرب زبان با ادعاي اينكه صدام از جنگ بر ضد ايران در قدرتمندترين حالت نظامي خارج شد ، بدون اشاره به دفاع جانانه ملت و دولت جمهوري اسلامي ايران در مقابل صدامي كه شيوخ خليج فارس با سرازير كردن ميليارد ها دلارنفتي خود از او حمايت كردند ، نوشت : خروج قدرتمندانه عراق از اين جنگ ، استراتژيست هاي آمريكايي را بر آن داشت كه اين كشور را نيز از حيث خطرناك بودن با ايران برابر بدانند، تعبير راهبردي اين ديدگاه به نظريه " مهار دوگانه " معروف است.
اين روزنامه با بيان اينكه ، ايران از جنگ هشت ساله خارج شد، چنان نمايان شد كه مي خواهد زخم هاي حاصل از جنگ را التيام بخشد، ادعا كرد ايران آمادگي خود را براي عقب نشيني از برخي شعارها و ارائه امتيازها اعلام كرد كه زماني را كه به آن نياز دارد، بدست آورد.
به گزارش مهر، الخليج افزود: ايران پس از اشغال عراق توسط آمريكا در فضاهاي مختلفي ايفاي نقش كرد كه ويژگي ها و آهنگ هاي مختلفي به آن زده شد ، اما ويژگي تمام اين نقش ها بر روي خروج از وضعيت منطقه اي بود كه استراتژيست هاي آمريكا در منطقه پس از حملات 11 سپتامبر 2001 و اشغال افغانستان و عراق در چارچوب آنچه جنگ بر ضد تروريسم ناميدند، با كمترين خسارت هاي ممكن يا بيشترين سودهاي ممكن وضع كردند .
به نوشته اين روزنامه، انتقال قدرت و سيطره ونفوذ آمريكا به مرزهاي ايران با عراق در آن واحد ، حامل دستاوردها و مخاطراتي براي ايران است و ايران بايد سياستي را كه در آن سود و دستاورد داشته باشد و آن كشور را از مخاطرات محافظت مي كند، در پيش بگيرد، هر چند اين معادله دشواري است بويژه وقتي طرف ديگر ايالات متحده آمريكا باشد.
الخليج افزود: به نظر مي رسد درك و ديدگاه راهبردي ايراني ، رهبران را در اين كشور به نتيجه اي رساند كه تمام جريان هاي ايراني در نظام چه محافظه كاران وچه اصلاح طلبان با آن موافقت كردند بر اساس اينكه ايران اگر بتواند مانور بدهد تا بتواند به توانمندي هسته اي دست يابد درآن صورت مي تواند از دام نقشه هاي ويژه آمريكا براي آينده اين كشور خلاص شود و اوضاع اينچنين شد، اينجا ايران امتياز مي دهد اما اين امتيازي است كه ارتباطي با منافع ايران ندارد در جاي ديگر ايران گاهگاهي به سياست آمريكا در عراق اعتراض مي كند اما درعين حال موضع آرام را در فرايند خريد زمان براي پيگيري فعاليت هاي هسته اي دنبال مي كند.
اما بازهاي دولت آمريكا(نومحافظه كاران) از تفكرات تهران يا عملكرد آن غافل نيستند، ايران مي داند كه تنها راه براي مقابله با نقشه هاي آمريكا موفقيت در دستيابي به فناوري هسته اي و ورود به باشگاه هسته اي و تكيه بر فعاليت هسته اي است .
به گزارش مهر، الخليج نوشت : لذا دولت آمريكا يك لحظه از تحريك جامعه بين الملل عليه ايران و بكارگيري آژانس بين المللي انرژي اتمي براي مشاركت در اين تحريك بر ضد ايران غافل نشده و از همه خواسته است فشارها را بر ايران براي هدفي كه جرج بوش در اظهارات ماه آگوست كه " لزوم كنار گذاشتن برنامه هسته اي ايران " ناميده افزايش دهند .
به نوشته اين روزنامه اماراتي ، با وجود اتهامات آمريكا ، ايران همچنان تاكيد كرده است فعاليت هايش صلح آميز است و در اين راه كمال خرازي وزير امور خارجه اين كشور تاكيد كرده است كشورش همچنان به توافقنامه غني سازي اورانيوم ميان سه كشور اروپايي انگليس، فرانسه و آلمان پايبند است.
الخليج ادامه داد : تهديدهاي آمريكا و فشارهاي اروپايي بر ايران ادامه يافت، ايران اين فشارها را رد كرد، اما در عين حال خواستار گفتگوي مستقيم و مستمر با آژانس شد و تاكيد كرد از حق خود در دستيابي به فناوري هسته اي براي اهداف صلح آميز نمي گذرد.
به نوشته الخليج ، كالين پاول وزير امور خارجه آمريكا چند روز پيش از برگزاري نشست شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي در وين خواستار ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت شد تا اينكه قطعنامه شوراي حكام آن هم با اجماع تصويب شد و از تهران خواست غني سازي اورانيوم را متوقف كند و تا 25 ماه نوامبربه ايران مهلت داد . تا آن زمان يا پرونده ايران در نهايت بسته خواهد شد يا مساله به شوراي امنيت ارجاع داده خواهد شد.
به گزارش مهر در پايان گزارش تحليلي روزنامه الخليج به قلم عوني صادق آمده است : آيا شمارش معكوس براي رويارويي ايران و آمريكا آغاز شده است و آيا انتخابات رياست جمهوري آمريكا آن را متوقف خواهد كرد يا هشدارهاي روزنامه گاردين به واقعيت خواهد يپوست كه نوشته بود اتهامات آمريكا عليه ايران روز به روز در حال افزايش است و ممكن است آمريكا دست به عمليات نظامي با هدف متزلزل كردن حكومت ايران در پائيز امسال بزند كه به آن "غافلگيري اكتبر" پيش از انتخابات رياست جمهوري در آمريكا اطلاق كرده است ، منتظر خواهيم ماند وخواهيم ديد .