کرمان - خبرگزاری مهر: 25 هزار تن خرمای درجه یک فهرج در حالی از سال گذشته در سردخانه های فهرج انبار شده که کشاورزان فهرجی پس از خسارت 70 درصدی به محصول سال جاری با افت شدید قیمت خرما مواجه شده اند.

به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، سال جاری یکی از بدترین سالها برای نخل داران شرق کرمان طی سالیان اخیر محسوب می شود چرا که بیش از 50 درصد خرمای شرق کرمان بر اثر پدیده خشکیدگی خوشه خرما تنها چند هفته به برداشت محصول بر روی شاخه های درختان خشک شد به طوریکه در برخی باغها 100 درصد محصول از بین رفت و به دلیل عدم بیمه محصولات، کشاورزان با ضربه اقتصادی غیر قابل جبرانی مواجه شدند.

این در حالی است که حجم قابل توجهی از محصول سال گذشته خرمای شرق استان کرمان همچنان در سردخانه ها باقیمانده است که اکثرا شامل خرمای درجه یک و دو صادراتی می شود.

از سوی دیگر افت شدید قیمت خرما از سه هزار و 500 تومان به کیلویی هزار و 200 تومان کشاورزان را با تنگنای دیگری مواجه کرده است که گذر از آن نیاز به همکاری مسولان دارد.

یکی از شهرستانهایی که عمده کشاورزی آن به کشت خرما اختصاص یافته است شهرستان فهرج در شرقی ترین قسمت استان کرمان است.

70 درصد خرمای فهرج از بین رفته است

به دلیل شرایط اقلیمی سال جاری به گفته مدیرجهاد کشاورزی این شهرستان 70 درصد خرمای فهرج به ضایعات تبدیل شده است.

محمد دریجانی در این خصوص گفت: از چهار هزار و 500 هکتار نخلستان فهرج بیش از 31 هزار تن خرما از بین رفته است و به ضایعات تبدیل شده و هیچ قابلیت استفاده ای ندارند.

وی با اشاره به خسارات وسیع به کشاورزان فهرجی افزود: از مجموع نخلستانهای فهرج تنها 15 هزار تن خرما برداشت شده است و این در حالی است که حجم قابل توجهی از خرمای سال گذشته فروش نرفته و همچنان در سردخانه ها باقیمانده است.

دریجانی با اشاره به وجود 25 هزار تن محصول سال گذشته در انبارهای این شهرستان، خاطرنشان کرد: محصول سال جاری نیز در سردخانه ها شهرستان انبار شده است و خریدار ندارد.

این مسئول ادامه داد: در شرایط کنونی تنها راه حل ممکن خرید تضمینی یا توافقی محصول کشاورزان توسط دولت است.

وی هزینه کشت هر کیلو خرمای مضافتی را 850 تومان ذکر کرد و گفت: قیمت خرید باید بگونه ای باشد که هزینه های کشاورزان را جبران کند.

این در حالی است که فروش توافقی خرما در جنوب استان کرمان که در پنج شهرستان جنوبی انجام می شود به دلیل کاهش شدید قیمت محصول نه تنها مشکلی از خرما داران جنوب کرمان برطرف نکرده است بلکه باعث افت قیمت خرما در استان نیز شده است.

طی ماههای اخیر بسیاری از مسئولان استانی و ملی در خصوص رفع مشکل خرماداران شرق و جنوب کرمان وعده هایی داده اند که همچنان عمل نشده باقیمانده اند و مشکل نخلستانهای کرمان نیز همچنان پا برجاست.