به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، عبدالرضا دادبود پیش از ظهر پنجشنبه در نشست این شورا افزود: بافت تاریخی گرگان میراث گذشتگان این دیار بوده و از این رو باید به انحای مختلف در جهت حفظ و احیای این میراث و انتقال آن به آیندگان کوشید.
وی خاطرنشان کرد: علاوه بر تلاش در جهت حفظ و بازسازی اجزای مختلف این بافت که هنوز زندگی در آن جریان دارد باید زمینه آشنایی بیشتر هم استانی ها و هموطنان را نیز با این بافت فراهم کرد.
وی متذکر شد: علاوه بر تلاش مضاعف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در جهت احیا و بازسازی بافت تاریخی گرگان، شهرداری این شهر نیز باید با توجه ویژه به بافت و خدمات رسانی مناسب به آن با لحاظ ویژگی ها و معماری بافت، از متروک شدن آن جلوگیری کند.
معاون امور عمرانی استانداری گفت: ضروری است مردم و مالکان بناهای بافت نیز با توجه به اهمیت آن نهایت همکاری را در جهت حفظ آن داشته باشند.
رئیس شورای بافت تاریخی استان اظهار داشت: تملک بناهای تاریخی، حفاظت بیش از پیش، بازسازی و مرمت اجزای مختلف بافت همچون خانه ها و معابر و بازار و کاروانسراها و آب انبارها و ... با بهره گیری از هنر و دانش اساتید فن، جلب همکاری ادارات مختلف در راستای انجام وظایف مرتبط ، فرهنگ سازی در بین ساکنان بافت جهت همکاری در حفظ بافت و ... می تواند سبب ساز حفظ، احیا و رونق این بافت شود.
عبدالرضا دادبود یادآور شد: لحاظ نگاه اقتصادی به احیا بافت با استفاده از خانه ها و بناهای تاریخی به عنوان هتل ها و مراکز اقامتی پذیرایی سنتی، ایجاد بازارچه های سنتی و ... البته با حفظ معماری خاص بناها، می تواند هم گردشگران را به سوی این بافت باارزش سوق داده و هم در اشتغالزایی و رونق اقتصاد منطقه موثر باشد.
وی همچنین بر پیگیری جهت اعطای تسهیلات کم بهره و نیز تقبل بخشی از هزینه مرمت، به شرط حفظ ویژگی های معماری بناها از سوی مالکان و استفاده از آنها با قابلیت بازدید گردشگران و ... تاکید کرد.
معاون امور عمرانی استانداری همچنین خواستار راه اندازی شهرداری بافت تاریخی گرگان با همکاری متقابل شهرداری و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان شد.
رئیس شورای بافت تاریخی استان با اشاره به عدم آشنایی بسیاری از هم استانی ها به بافت تاریخی گرگان گفت: این بافت با ویژگی های خاص خود قابلیت مطرح شدن به عنوان یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری شمال کشور را دارد.