شمارش معکوس برای بهره برداری از طرح توسعه میدان جفیر به عنوان بزرگترین پروژه مشترک نفتی ایران و بلاروس در حالی آغاز شده است که پیش بینی می‌شود این مشارکت تا 15 سال آینده ادامه یابد.

محمد علی قنوات پور در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت طرح توسعه میدان نفتی جفیر گفت: در حال حاضر با حفاری و تعمیر چهار حلقه چاه تولید نفت از میدان جفیر با ظرفیت روزانه 3.5 هزار بشکه آغاز شده است.

مدیر عامل شرکت مشترک نفتی ایران - بلاروس (بلپارس) با تاکید بر اینکه هدف از طرح توسعه زودهنگام میدان نفتی جفیر شناخت پتانسیل هیدروکربوری مخزن و آزمایش برخی از چاه‌ها است، تصریح کرد: با تکمیل حفاری چاه‌ها تاکنون اطلاعات دقیق تری از میزان ذخایر نفت خام این در این میدان بدست آمده است.

وی با اشاره به اینکه برای اجرای طرح توسعه زودهنگام میدان نفتی جفیر حدود 72 میلیون دلار اعتبار پیش بینی شده است، بیان کرد: تاکنون 65 میلیون دلار در این پروژه مشترک نفتی توسط ایران و بلاروس سرمایه گذاری شده است.

مجری طرح توسعه میدان نفتی جفیر با اعلام اینکه به زودی بهره برداری رسمی از این پروژه نفتی انجام می شود، بیان کرد: بر اساس برنامه ریزی به عمل آمده، احتمال دارد که این طرح توسعه نفتی توسط روسای جمهور ایران و بلاروس در مدار بهره برداری رسمی قرار گیرد.

احتمال مشارکت 15 ساله نفتی تهران و مینسک

وی در ادامه درباره حجم دقیق ذخایر هیدروکربوری این میدان نفتی، توضیح داد: بر اساس بررسی های انجام شده حداقل امکان تولید نفت خام با ظرفیتی مناسب از میدان نفتی جفیر وجود دارد.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در فاز اول توسعه میدان نفتی جفیر تعداد فازهای توسعه ای از هفت به 11 حلقه چاه افزایش یافته است، اظهارداشت: با تکمیل مرحله اول توسعه امکان تولید روزانه 15 هزار بشکه نفت خام از این حوزه وجود دارد.

قنوات پور همچنین از حفاری 6 حلقه چاه جدید در فاز دوم توسعه میدان نفتی جفیر خبر داد و یادآور شد: با تکمیل این مرحله از توسعه هم در مجموع ظرفیت تولید نفت از میدان جفیر به 25 هزار بشکه در روز افزایش می یابد.

مدیر عامل شرکت مشترک نفتی ایران - بلاروس (بلپارس) خاطر نشان کرد: براساس توافق انجام شده با شرکت ملی نفت ایران، دوره بازپرداخت قرارداد بیع متقابل میدان جفیر 108 تا 114 ماه تعریف شده است.

وی مدت اجرای فاز اول و دوم توسعه میدان نفتی جفیر را به ترتیب 24 و 36 ماه اعلام کرد و گفت: با برگزاری مناقصات میزان سرمایه گذاری لازم برای توسعه فاز یک این میدان نفتی مشخص خواهد شد.

به گزارش مهر، قرارداد طرح توسعه میدان نفتی جفیر بین شرکت ملی نفت ایران و بلاروس نفت 14 شهرویر ماه سال 1386 به امضا رسیده بود.
  
ذخیره درجای میدان جفیر 2.1 میلیارد بشکه نفت خام است که 89 درصد آن از لایه ایلام، 6 درصد از لایه سروک و 5 درصد از لایه گدوان برداشت خواهد شد و در مجموع 95 درصد نفت سنگین و پنج درصد آن نفت سبک است.
 
میدان نفتی جفیر در جنوب غربی ایران (50 کیلومتری غرب اهواز) و در فاصله 30 کیلومتری شرق میدان مشترک نفتی آزادگان قرار دارد.