مدیرکل آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن کریم با اشاره به عوامل دین‌گریزی جوانان امروز و اینکه آموزش و پرورش در تحقق اهداف پیش بینی شده برای آموزش قرآن موفق نبوده است، گفت: طلایی‌ترین دوران زندگی برای آموزش قرآن در مدارس بخوبی استفاده نمی‌شود.

حسین بهبودی مدیرکل آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن کریم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: نمی توان ادعا کرد در حال حاضر آموزش و پرورش تنها  نهاد تأثیرگذار در آموزش و پرورش کودکان است، اما در هر صورت نمی توان نقش مهندسی آموزش و پرورش مؤثر را در شکل گیری شخصیت افراد نادیده گرفت، اما باید به خاطر داشت که این نقش منحصر به فرد نیست.

وی افزود: خانواده، محیط پیرامون، گروه دوستان نیز تأثیرات خاص خود را بر شکل گیری شخصیت افراد اعمال می کنند.

بهبودی با اشاره به اینکه درگذشته تأثیر نهادهای مشخص شده ای چون نهاد خانواده و آموزش و پرورش در ساختار شخصیتی و هویت فرد موثر بود گفت: در واقع این شکل گیری شخصیت منحصر به دو تا سه دستگاه ها تأثیرگذار می شد که ایفای این نقش را برعهده داشتند. در حال حاضر کارشناسان باید درصد تأثیرگذاری هرکدام از این نهادها را بررسی کنند.

مدیرکل آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن کریم یادآور شد: درحال حاضر گروه دوستان که الزاما گروه همکلاسی ها یا هم مدرسه ای ها نیستند، خانواده و اقوام فرد و رسانه ها در مهندسی شخصیت فرد تأثیرات خاصی دارند.

وی گفت: اگر این عوامل مختلف را مورد توجه قرار ندهیم استدلال خواهیم کرد که بحران اخلاقی و معنوی امروز تنها ناشی از کم کاری آموزش و پرورش است، درحالی که چنین نیست و باید پیش از پرداخت به وضعیت امروز و دین گریزی میان جوانان عوامل مختلف را درنظر گرفت.

بهبودی اظهار داشت: هر فردی طلایی ترین دوران زندگی خود را در مدرسه می گذراند و زمانی است که ساختار شخصیتی و هویت وی شکل می گیرد، از این رو نقش هرگونه تربیتی در این مقطع سنی از اهمیت بسزایی برخوردار است و کسانی که در این مقطع تأثیر مهم دارند از یک اثر بخشی بیشتر برخوردارند.

مدیرکل آموزش و پژوهش سازمان دارالقرآن کریم تصریح کرد: در رابطه با آموزش قرآن احساس می شود این اتفاق به خوبی رخ نداده و آموزش و پرورش در این رابطه نتوانسته رسالت خود را بخوبی انجام دهد که این امر دارای علل مختلف است.

وی اضافه کرد: دانش آموزان امروز حدود 600 ساعت در دوران تحصیل خود در کلاسهای تعریف شده آموزش قرآن حضور می یابند. در مقدمه کتاب قرآن کلاس دوم راهنمایی این هدف عنوان شده که دانش آموز در پایان سال علاوه بر آشنایی با روان خوانی قرآن کریم با 550 کلمه قرآنی آشنا شده که این لغات 50 درصد قرآن را تشکیل می دهد به این معنا این واژه ها لغاتی است که بسیار مورد استفاده قرار گرفته است، در کلاس سوم راهنمایی تنها به کارورزی می پردازند . با چنین تعریفی افرادی که از مدارس فارغ  التحصیل می شود باید در رو خوانی و روان خوانی مهارت داشتند باشند اما این ادعا تحقق نیافته است.