رئیس دانشگاه خزر آذربایجان در گفتگو با خبرنگار مهر از وجود پتانسیلهای بیشمار همکاری بین ایران و جمهوری آذربایجان خبر داد و گفت: دو کشور زمینه های مشترک فراوانی دارند و هر چند در حال حاضر مناسبات خوبی بین آنها وجود دارد، اما هنوز از تمامی ظرفیتهای این رابطه استفاده نشده است.
دکتر عیسی خانی ایران و آذربایجان را دو کشور دوست و برادر خواند که با وجود روابط بسیار نزدیک، اختلافات کوچکی نیز دارند که ناشی از تضارب مصالح ملی آنان است.
وی نقش ایران در حل و فصل اختلافات منطقه ای از جمله بحران مرزی قره باغ و رژیم حقوقی دریای خزر را بارز ارزیابی کرده و تاکید کرد که اینگونه اختلافات با مذاکرات سران و مقامات سیاسی و برگزاری نشستهایی در سطوح بالا در کشورهای منطقه قابل حل است.
رئیس دانشگاه خزر مناقشات آذربایجان با ارمنستان بر سر قره باغ را اصلی ترین چالش منطقه ای کشورش دانسته و تاکید کرد: ما از هیچ کشوری توقع نداریم که بخاطر مصالح ملی ما روابط خود را با کشور همسایه دیگری بر هم بزند اما طرفداری از حقوق مسلم همسایگان وظیفه هر کشوری است.
به گفته وی اشغال مناطق تحت مالکیت آذربایجان از سوی ارمنستان موضوعی است که باکو درصدد اثبات آن در مجامع بین المللی است و از دوستان خود نیز انتظار دارد در این راه یاری اش دهند.
دکتر عیسی خانی در بخش دیگری از سخنان خود برگزاری سمینار بین المللی "جمهوری آذربایجان، تجارب پیشین، چشم انداز فرا رو" در دانشگاه تهران را مقدمه خوبی برای طرح موضوعات مورد علاقه دو کشور در سطوح بالاتر دانسته و از آن استقبال کرد.
به اعتقاد وی سیاستمداران می توانند از مسائلی که در اینگونه مجامع کارشناسی مطرح می شود در بهبود روابط خود کمک گرفته و گامهای سریعتری را برای گسترش و توسعه روابط دوستانه بردارند.
دکتر عیسی خانی رویکرد آذربایجان به سوی غرب را با هدف مستقل شدن از سیاستهای روسیه ارزیابی و تاکید کرد که این کشور به منظور فروش نفت خود به اروپا ناچار از برقراری روابط اقتصادی و سیاسی با کشورهای این منطقه است.
وی همچنین از آمریکا بعنوان کشوری نام برد که هر چند بدنبال سلطه جویی در منطقه است، اما یکی از قدرتهای اقتصادی جهان است، از این رو سیاست باکو کاهش هر چه بیشتر تنشها با واشنگتن بوده و مذاکره و گفتگو را بهترین راه برای حل اختلافات با این کشور می داند.
رئیس دانشگاه خزر با انتقاد از سیاستهای دولت آمریکا، موضع این کشور در مورد مسئله قره باغ را غیرقابل توجیه دانست. وی خاطرنشان کرد که واشنگتن حتی از موضع بیطرفانه نیز با این مسئله برخورد نکرده و در این میان حقوق قانونی یک کشور را نادیده می گیرد.