به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر صابری افزود: فعالیت عمده بخش روانپزشکی پاسخگویی به پرسش های مقامات قضایی است.
این روانپزشک با اشاره به گستردگی فعالیت های بخش روانپزشکی افزود: سووالات مقامات قضایی از بخش روانپزشکی در دو حوزه کیفری و حقوقی صورت می گیرد که پاسخ ارایه شده در صدور حکم نهایی به قاضی کمک می کند.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال ممکن است فردی مرتکب جرمی شده باشد و سپس ادعا کند در هنگام ارتکاب جرم دچار اختلال روانی بوده و یا چنین ادعایی در مورد او صورت گیرد که با معاینات روان پزشکی وجود اختلال روانی در متهم بررسی و به دادگاه اعلام می شود. همچنین ممکن است ادعا شود که مجرمی دچار اختلال روانی است و اعمال مجازات در خصوص او موجب تشدید بیماری می شود که در این زمینه نیز انجام معاینات روان پزشکی ضروری است.
وی با اشاره به سووالات مراجع قضایی با موضوع حقوقی یادآور شد: بررسی روانی افرادی که درگیر مسایل مالی هستند و برای تصمیم گیری در امور مالی دچار مشکل می شوند به ویژه در افراد کهنسال، افراد با اختلال روانی و افرادی که اموال را حیف و میل می کنند از دیگر وظایف این بخش است.
دکتر صابری افزود: اظهار نظر در مورد رشد عقلانی افراد بالغ زیر 18 سال، صلاحیت روانی همسران یا زوجین زمانی که دچار اختلافات خانوادگی شدهاند، بررسی صلاحیت روانی برای حضانت از فرزند مشترک، بررسی و تایید سلامت روانی افرادی که قصد فرزند خواندگی دارند و بررسی سلامت روانی افرادی که قصد دارند عضوی از بدنشان را اهدا کنند از جمله فعالیت های بخش روانپزشکی قانونی است.
مسئول بخش روان پزشکی اداره پزشکی قانونی منطقه مرکزی تهران ادامه داد: بررسی صحت ادعای زنانی که به علت اختلال روانی تقاضای سقط درمانی می کنند و همچنین معاینه افرادی که به علت نوعی اختلال روانی تمایل به تغییر جنسیت دارند از دیگر خدمات ارایه شده در بخش روانپزشکی است.
وی تائید سلامت روانی افرادی که قصد استخدام در دستگاه قضایی را دارند و تعیین وضعیت روانی مورد ادعا در افرادی از قوه قضائیه که تقاضای از کار افتادگی دارند را از دیگر اقدامات بخش روان پزشکی دانست.
مسئول بخش روان پزشکی اداره پزشکی قانونی منطقه مرکزی تهران افزود: به طور متوسط روزانه بیش از 50 مورد مراجعه در موضوعات مختلف به این بخش از پزشکی قانونی صورت می گیرد که برخی با معاینه ساده پاسخ داده می شود و برخی نیاز به بررسی در کمیسیون دارد.
دکتر صابری با اشاره به انجام معاینات روان پزشکی خارج سازمان گفت: در مواردی که بیماران روانی در زمره بیماران خطرناک قرار می گیرند و یا سالخوردگانی هستند که امکان خروج از منزل را ندارند، روانپزشک به محل نگهداری بیمار مراجعه می کند. معاینه خارج از سازمان به طور متوسط دوبار در هفته صورت می گیرد.
به گفته وی، در حال حاضر به پرونده هایی که تنها به مصاحبه و معاینات ساده روانپزشکی نیاز دارند حدود دو ساعت پس از ورود افراد پاسخ داده می شود اما پرونده هایی که نیاز به مراجعه بستگان داشته و یا معاینه مجدد برای پاسخ دهی به آن ضروری است به دو روز کاری زمان احتیاج دارد.
وی اظهار امیدواری کرد: فعالیتهای بخش روان پزشکی در آینده از محدوده معاینات خارج شده و همان طور که در تمام دنیا مرسوم است بخش روان پزشکی قانونی به مبحث درمان و توانبخشی بیماران مجرم روانی بپردازد که این اقدام در کاهش جرم و جنایت بسیار مؤثر است.
هم اکنون علاوه بر تهران استانهای اصفهان، مازندران، فارس، آذربایجان شرقی، کرمانشاه، خراسان رضوی، البرز، کرمان، خوزستان و گیلان دارای بخش روانپزشکی قانونی هستند که راه اندازی این بخش در مراکز دیگر نیز ضروری به نظر می رسد.
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۸۹ - ۱۶:۰۴
مسئول بخش روان پزشکی اداره پزشکی قانونی منطقه مرکزی تهران با اشاره به افزایش ارجاعات مراجع قضایی به بخش روان پزشکی، گفت: بخش روان پزشکی قانونی نیازمند نیروهای متخصص بیشتری در این حوزه است که برای گذراندن دوره ضریب کا (K) می توانند در این بخش فعالیت کنند.