به گزارش خبرنگار مهر، امروزه اغلب کشورها به عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات نگرشی فراتر از یک شاخه مستقل داشته و این حوزه را یکی از فناوریهای راهبردی و بسترساز برای شکوفایی در دیگر زمینههای علم، فناوری و اقتصاد خود قلمداد میکنند.
مسایل و مقولههای مربوط به آینده این بخش، بر روی تکتک برنامههای توسعه فناوری کشورها اثرگذار است، بهویژه آنکه همگرایی آن با دیگر فناوریهای نو و پیشرفته نیز روز به روز فراگیرتر میشود.
تغییر ماهیت سرویسها، فناوری ها و شبکههای مخابراتی از دید تحلیلگران و آینده پژوهان حوزه مخابرات به حدی مهم و جدی است که همایش ملی آینده مخابرات با نام Telecom 2.0 برای توصیف مجموعه این تحولات همگرا و با هدف بررسی روند فناوری ارتباطات در ایران و جهان در 5 سال آتی، ارتباط با صاحبنظران و کارشناسان داخلی و خارجی، تحلیل شرایط کشور و توجه به ضرورتها و اولویتها برگزار می شود.
با چنین نگاهی، آیندهنگری به ترسیم و توصیف چشمانداز آینده در این حوزه میپردازد تا با آگاهی از آن صنعت ارتباطات کشور و نهادهای مسئول در سیاستگذاری و برنامه ریزی بتوانند تصمیمات و فعالیتهای مناسب و به موقع انجام دهند چرا که در فضایی که تغییرات تکنولوژی سریع است، رویکردها و برنامههایی میتواند به موفقیت بیانجامد که مبتنی بر شناخت روندهای آینده است.