کلاسهای درس دانشجویان دانشگاه "مدرس" یکی از قدیمیترین دانشگاههای هند مجهز به تجهیزات کمک آموزشی سه بعدی شد تا دانشجویان بتوانند فهم دقیقتری از مباحث دروس رشته های مهندسی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از اعضای هیئت علمی و تکنوکرات دانشگاه "مدرس" هند به همراه نایب رئیس پیشین این دانشگاه به عنوان یکی از سه دانشگاه قدیمی این کشور به کمک یکدیگر وسایل کمک آموزشی جدیدی را در اختیار اساتید قرار دادند تا از این پس مدرسین بتوانند برای فهم بیشتر مباحث دروس مهندسی توسط دانشجویان از روش تدریس سه بعدی در کلاس استفاده کنند.

به گفته این دو نفر، با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی جهانی و تغییرات اساسی در روند یادگیری کشورهای صنعتی پیشرفته، نیاز به استفاده از این وسایل کمک آموزشی بیش از پیش در دانشگاه‌های کشور بخصوص در رشته های مهندسی حس می‌شود. به طور مثال مبحث تیر آزاد که یکی از موضوعات معمول در مهندسی عمران و مهندسی مکانیک است، جزء مباحثی است که دانشجویان درک درستی از آن نداشته و برای ترسیم ارتفاع، قطر و شکل صحیح آن به مشکل برمی‌خوردند اما با استفاده از این فناوری سه بعدی دانشجویان به جای اینکه مجبور باشند شکل فرضی اجسام را در ذهن خود تصور کنند به سادگی آن را بر روی صفحه نمایشگر بزرگ لمسی که در کلاس به کار گذاشته شده می‌بینند. 

طبق بررسی های انجام شده از اساتید، مشخص شد که آنها 30 تا 50 درصد وقت خود را صرف نوشتن روی تخته سیاه و رسم تصاویر می‌کنند. در همین راستا تیم دو نفره دانشگاه "مدرس" با استفاده از یک دستگاه قابل حمل به همراه یک پروژکتور محیط کلاس را به یک محیط سه بعدی تبدیل کردند تا دانشجویان از این طریق بتوانند به راحتی نمونه های صنعتی و کاربردی را در ذهن خود مجسم کنند.

از این طریق اساتید وقت بیشتری دارند تا در حین تدریس با دانشجویان ارتباط برقرار کرده و کنترل بیشتری بر روی کلاس داشته باشند. این کار به طور اساسی آموزش مباحث مهندسی نسل آینده را با استفاده از این وسایل کمک آموزشی به مراتب آسان تر کرده است. 

بر اساس گزارش هندو، این دو نفر ابزاری مانند انیمیشن، کاوشگر، کلیپهای ویدئویی، برنامه های کاربردی ویندوز را نیز برای جذابتر کردن مطالب آموزشی و فهم ساده تر آنها در سکوی میانی این نمایشگر سه بعدی قرار داده اند.