به گزارش خبرگزاری مهر از شیراز، مهرزاد خرد در جلسه بررسی کشت پائیزه چغندرقند استان فارس بیان کرد: با توچه به شرایطی که به علت بروز خشکسالی در چند سال اخیر بر استان فارس حاکم شده و محدودیت منابع آب، کشت پائیزه چغندرقند یک فرصت به شمار می رود.
وی گفت: ما با محدودیت شدید آب در این استان رو به رو هستیم که باعث کاهش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی ازجمله چغندرقند و در نتیجه کاهش درآمد کشاورزان و ایجاد رکود در کارخانه های قند استان شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس عنوان کرد: از کشت پائیزه چغندرقند باید به عنوان یک فرصت استفاده کرد، فرصتی که ضمن ایجاد اشتغال و تامین شکر مورد نیاز کشور باعث رونق کارخانه های قند نیز می شود.
خرد ادامه داد: با توجه به فرصت کوتاه باقیمانده برای کشت پائیزه این محصول باید از هم اکنون کار را با جدیت و هماهنگی و برنامه ریزی در استان فارس شروع کنیم و سازمان جهاد کشاورزی تمهیدات لازم از قبیل ماشین آلات، تجهیزات، امکانات و کارشناسان را در نظر گرفته که این کار به خوبی انجام شود.
در ادامه جلسه سرپرست موسسه تحقیقات چغندرقند کشور بیان کرد: طرح توسعه کشت پائیزه چغندرقند با توجه به بروز پدیده خشکسالی، برای پایداری در تولید شکر و صرفه جویی در مصرف آب وارد مراحل اجرایی شده است.
داریوش طالقانی اظهار داشت: حدود 80 سال است که در ایران چغندرقند بهاره کشت می شود و از سال 1342 کشت پائیزه شروع شده و از میان 120 کشور تولید کننده شکر در دنیا، فقط 9 کشور قابلیت تولید شکر از طریق نیشکر و چغندرقند را دارند که ایران نیز ازجمله این کشورها محسوب می شود.
وی با بیان اینکه تبدیل کشت بهاره چغندرقند به کشت پائیزه به عنوان یک روش جدید منجر به پایداری تولید شکر می شود، افزود: کشت چغندرقند به هشت تا 10 هزار متر مکعب آب در هکتار و کشت پائیزه به هفت هزار مترمکعب در هکتار نیاز دارد که حدود دو هزار و 500 هکتار آن از نزولات آسمان تامین می شود از این رو توسعه کشت پائیزه چغندرقند در بخش کشاورزی یک مزیت بزرگ است که باید توسعه کشت آن دنبال شود.