به گزارش خبرنگار مهر، سید کمال سید علی در یک نشست مطبوعاتی با اشاره به رشد 30 درصدی صادرات در نیمه نخست سال جاری، گفت: سال گذشته صندوق ضمانت صادرات ایران 14 درصد از صادرات کشور را تحت پوشش بیمه ای درآورده است.
مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران افزود: این صندوق توانسته رتبه نخست منطقه را در پوشش بیمه ای صادرات به خود اختصاص دهد، البته در سال گذشته هم توانستیم به اهداف چشم اندازی که باید در 15 سال آینده محقق می شد، دست یابیم.
وی با تاکید بر رفع مشکل انتقال ارز فعالان اقتصادی، اظهار داشت: در همین راستا عدم انتقال ارز نیز تحت پوشش بیمه ای قرار داده شده است و صادرکنندگان دیگر نگرانی در این خصوص نخواهند داشت.
سیدعلی با اشاره به مصوبه جدید کمیسیون اقتصادی دولت و شورای عالی صادرات، گفت: براساس این مصوبه، صادرکنندگانی که جوایز صادراتی خود را دریافت نکردهاند میتواند از مطالبات خود به عنوان وثیقه در صندوق ضمانت استفاده کنند.
این مقام مسئول عمده صادرات ایران را به کشورهای چین، عراق، افغانستان و هند دانست و افزود: در حال حاضر صادرات به 153 کشور دنیا تحت پوشش بیمهای صندوق ضمانت صادرات قرار دارد.
رئیس هیئت مدیره صندوق ضمانت صادرات، رشد پوششهای بیمه ای را لازمه ایجاد و کاهش تورم دانست و افزود: در صدد گرفتن مصوبه ای خاص برای پوشش بیمه ای محصولات پتروشیمی هستیم تا شرکت پتروشیمی که در سال گذشته در اختیار دولت بوده و امسال به بخش خصوصی واگذار شده است، با ارائه تسهیلاتی حاضر به همکاری با این صندوق شود.
وی حجم پوششهای بیمهای صندوق در 6 ماهه نخست سال جاری بدون احتساب پتروشیمی را 249 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته در حدود 75 درصد رشد داشته است.
به گفته سیدعلی، حجم پوشش بیمهای صندوق در سال گذشته با احتساب صادرات محصولات پتروشیمی یک میلیارد و100 میلیون دلار بوده است.
وی کل خسارتهای پرداختی صندوق ضمانت صادرات را 16 میلیون دلار عنوان کرد و گفت : میزان خسارتهای پرداختی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 171 درصد افزایش داشته است.
سیدعلی، بازیافت خسارت پرداختی 10 میلیون دلاری در شش ماه نخست سالجاری را مورد اشاره قرار داد و درخصوص سود صندوق گفت: میزان سود حاصل از فعالیتهای صندوق با 140 میلیون دلار سرمایه در سال گذشته در حدود 70 میلیارد تومان بوده است.