بندرعباس - خبرگزاری مهر: معاون عمرانی استاندار هرمزگان با اشاره به جاذبه های گردشگری در جزیره هرمز گفت: برای محرومیت زدایی از هرمز باید صنعت گردشگری در این منطقه احیاء شود.

به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، محمد نصوری شب دوشنبه در دومین نشست ستاد معین عمران جزیره هرمز ضمن انتقاد از عدم حضور برخى مدیران کل در این ستاد گفت: مدیرانى که از حضور در ستاد ساماندهى طرحهاى عمرانى هرمز اجتناب مى کنند، بایستى نسبت به مردم این جزیره و مسائل و دغدغه هاى آنان پاسخگو شوند.

نصورى رسیدگى به معضلات مردم هرمز و ارائه راهکارهاى موثر در جهت رفع آنها را از اصلى ترین اهداف راه اندازى این ستاد خواند و افزود: با توجه به قابلیتها و پتانسیلهاى فراوان هرمز، پیشرفت و توسعه هر چه بیشتر این جزیره و نمایان ساختن جایگاه اصلى آن نیازمند توجه ویژه، هماهنگى و مشارکت مدیران استانى در بخشهاى مختلف جهت تحقق طرحهاى عمرانى است.

وى اضافه کرد: شناخت و آگاهى مدیران دستگاههاى اجرایى نسبت به حساسیت مسائل و احساس مسئولیت آنان نسبت به وظایفى که در این جزیره دارند، مى تواند به پایان معضلات پیش روى هرمز که از دغدغه هاى محورى استاندار است، منجر شود.

این مسئول با بیان اینکه تحقق رونق اقتصادى جزیره هرمز به عنوان هدف کلان این ستاد نیاز به تلفیق سرمایه گذارى، تبادل نظر و پیشنهادات سازنده جهت تصمیم گیرى موثر دارد، تصریح کرد: این ستاد هر چه از محتواى برنامه ریزى جامعى برخوردار شود، براى بلند مدت مى تواند در راستاى رفع مشکلات این جزیره کارساز شود که این مهم تشریک مساعى تمامى مدیران را به عنوان اعضاء این ستاد مى طلبد.

نصورى با اشاره به لزوم تلاش و یارى نمایندگان مردم استان هرمزگان در مجلس شوراى اسلامى در جهت تنظیم سند توسعه هرمز، بر مدیریت مطالبات مردم این جزیره بر اساس سرمایه گذاریهاى انجام شده تاکید کرد و خواستار پیگیرى جدى مسائل از سوى مدیران شد.

جزیره هرمز داراى ظرفیت تبدیل شدن به قطب گردشگرى کشور

نصورى جزیره هرمز را جزیره اى با قابلیتهاى فراوان دانست که توسعه آن مستلزم سرمایه گذارى، توجه و تمهیدات ویژه، ارائه برنامه، راهکار و اجرایى نمودن آنهاست تا بتواند به یکى از قطبهاى گردشگرى کشور تبدیل شود.

وى با تاکید بر اینکه گردشگرى محور توسعه این جزیره است و شکل دیگرى بر آن مترتب نیست، این توسعه را نیازمند ابتکار عمل و ارائه طرحهاى جامع از سوى متولیان عنوان کرد و افزود: در این رابطه مى بایست ضمن کاربردى ساختن تاسیسات ایجاد شده گردشگرى، جاذبه هاى این جزیره را در قالب برگزارى همایش و برنامه هاى تبلیغاتى جهت جذب توریست و سرمایه گذاران به این منطقه معرفى نمود.

این مسئول تصریح کرد: این هدف با توجه به پتانسیلهاى موجود در این جزیره باید با جدیت پیگیرى شود تا بتوان با استفاده از همین ظرفیتها به توسعه این جزیره کمک کرد.

مصوبات دومین نشست ستاد معین هرمز 

معاون عمرانى استاندار هرمزگان با تاکید بر اهمیت اجرایى شدن مصوبات این ستاد بر اساس حداقل امکانات موجود در جزیره گفت: آغاز عملیات اجرایى مجتمع تفریحى دانش آموزى هرمز، احداث سالن ورزشى و استخر، تکمیل پروژه مجتمع خدمات بهزیستى طى دو هفته آینده، اختصاص اعتبار ده میلیارد ریالى در بحث اشتغال مددجویان بهزیستى و بهره مندى سه هزار و 700 نفر از نیازمندان از بن اقشار، شروع عملیات اجرایى ساخت 20 واحد مسکونى طى 15 روز آتى، اتمام 11 کیلومتر باقیمانده از پروژه رینگ جزیره هرمز تا پایان امسال را از مصوبات این ستاد است.

نصوری همچنین تامین اعتبار لازم جهت راه اندازى آمبولانس دریایى، پیگیرى معافیتهاى گمرکى به میزان 25 درصد در راستاى فعال سازى گمرکات و تجارت در جزیره، تلاش جهت فعالیت مجدد معدن خاک سرخ به عنوان یکى از پتانسیلهاى بسیار خوب در بحث اشتغال، رونق اقتصادى و تجارت، برگزارى مناقصه احداث اسکله هرمز و تاسیسات برق آن به منظور کوتاه کردن راه دستیابى به این جزیره بر اساس اعتبار مصوب شده و اجرایى شدن هر چه سریعتر آن، ثببت و سند دار املاک و مستغلات جزیره را از جمله مصوبات دومین نشست ستاد معین هرمز اعلام کرد. 

نگاه مسئولان استانی به هرمز جزیره ای باشد

همچنین در این نشست امام جمعه هرمز با بیان مشکلات موجود در جزیره هرمز، خواستار نگاه ویژه و جزیره اى مسئولان استانى نسبت به رفع موانع توسعه هرمز شد.

حجت الاسلام سید سجاد موسوى ضمن تقدیر و تشکر از برگزاری جلسه ستاد معین هرمز گفت: ستاد معین یعنی یک کار ضربتی نه کار کارشناسی، تمامی دستگاه ها اجرایی استان هرمزگان در عملکرد خود برای جزیره هرمز باید جزیره ای نگاه کنند.

موسوی با اشاره به اینکه اگر هرمز را از تمامی شاخصهای توسعه ای، اجتماعی و اقتصادی با سایر جزایر مقایسه کنیم در آخر قرار دارد. 

وی با تاکید بر اینکه اقتصاد را فقط در مناطق امن خواهید یافت، بیان داشت: متاسفانه در جزیره هرمز امنیت هست ولی اقتصادی که مردم از آن بهره ببرند وجود ندارد و سرمایه گذاریی که در دیگر جزایر شده در هرمز نشده است.

امام جمعه هرمز با اشاره به کوتاه سازی راه دسترسی هرمز به بندرعباس گفت: اگر کوتاه سازی راه دسترسی هرمز توجیه اقتصادی ندارد توجیه حیاتی که دارد چرا که کوتاه سازی راه دسترسی هرمز به بندرعباس بسیاری از مشکلات مردم هرمز را حل خواهد کرد و حتی راه دیگر برون رفت هرمز از این مشکلات الحاق به منطقه آزاد قشم است. 

وی گفت: اگر در هرمز سه روز هم پزشک نباشد خبری نیست و کسی به فکر این که چرا هرمز پزشک ندارد هم نیست.

موسوی با طرح این سئوال که هرمز فرزند خوانده قشم است یا جزئی از آن، اظهارداشت: هرمز بخشی از شهرستان قشم است اما از حداقل امکانات بهره می برد.

مصوبات نخستین نشست ستاد معین هرمز در مسیر تحقق

در ادامه دبیر ستاد معین عمران در جزیره هرمز گفت: هدف از راه اندازى ستاد معین عمران در جزیره هرمز، با توجه به اعتبارات هزینه شده طى سالهاى گذشته در این جزیره جهت توسعه زیرساختها و لمس آن توسط مردم، اهتمام جدى تر نسبت به پیگیرى و رفع مسائل و مشکلات مردم جزیره هرمز بوده است.

حسین فانى همچنین در خصوص انجام مصوبات نخستین نشست این ستاد گفت: تعمیر و راه اندازى رمپ شناور هرمز جهت تخلیه و باربرى توسط اداره بندر با هزینه پنج هزار میلیون ریال، روشنایى کوچه و معابر، راه اندازى بازارچه مرزى، استقرار پزشک در این جزیره، سند دار کردن املاک و مستقلات جزیره توسط مسکن و شهرسازى، بازسازى اسکله صیادى هرمز و پیگیرى اعطاء وام خود اشتغالى 10 میلیارد ریالى از طریق کمیته امداد به 100 نفر هر نفر 100 میلیون ریال، تجهیز شبکه بهداشت هرمز به دو دندانپزشک و سه پزشک از جمله مصوبات اولین نشست این ستاد بوده که اداره کل هماهنگى امور توسعه جزایر استان هرمزگان نسبت به تحقق آنها طى چند ماه اخیر اقدام کرده و یا در دست اقدام دارد. 

در این سفر معاون عمرانی استانداری هرمزگان به همراه جمعى از مدیران استانى از ایستگاه تحقیقاتى محیط زیست دریایى هرمز، پروژه رینگ راه 22 کیلومترى جزیره، طرح فاضلاب و قلعه پرتقالى ها بازدید کردند.