به گزارش خبرگزاری مهر، سعید تقوایی اظهار داشت: صنعت تایر وابستگی شدیدی به واردات مواد اولیه(به خصوص کائوچوی طبیعی) دارد و نوسان قیمت آن بر قیمت تمام شده محصولات تاثیر مستقیم دارد.
وی افزود: بحث تامین مواد اولیه و کمبود نقدینگی برای خرید آن نیز یکی دیگر از معضلاتی است که پیش روی این صنعت وجود دارد. تقوایی تصریح کرد: صنعت تایر در کشور ما نیز همچون سایر کشورها نیاز به بازسازی و توسعه فناوری دارد و هر چند سال یکبار باید همپای کشورهای توسعه یافته فناوری تولید خود را به روز کنیم.
رئیس مرکز تحقیقات صنایع لاستیک ایران اضافه کرد: از طرفی کشور ما یکی از بالاترین تولیدکنندگان تایر در بین کشورهای منطقه است که این مزیت اهمیت صادرات را به این حوزه یادآور می شود.
ویبا بیان اینکه این صنعت برای توسعه نیاز به سرمایه گذاری دارد، تصریح کرد: سرمایه گذاری در هر حوزه ای بیش از هر چیز به حمایت های دولت بستگی دارد و صنعت تایر نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی درباره ادغام شرکتهای تایر سازی کشور عنوان کرد: سال هاست که در این مورد بحث می شود اما در صورتی که بخواهیم این بحثها به نتیجه برسد باید دستورالعمل اجرایی و برنامه ریزی دقیقی برای آن از سوی مسوولین صورت گیرد.
تقوایی ادامه داد: چنانچه طبق برنامه واحدهای تایر سازی یکسان سازی شود و 10 واحد کنونی به دو یا سه واحد تولیدی مجهز تبدیل گردند، مقیاس تولید کشور به معیارهای جهانی نزدیک تر خواهد شد.
وی با بیان اینکه بیشتر واحدهای تولیدی تایر از این امر استقبال می کنند، بیان کرد: اجرایی شدن ادغام و یکپارچه کردن سهامدارای موضوعی نیست که در یک نشست ساده صورت گیرد و حتما باید از جانب مسوولان کشور پیگیری و انجام شود.
به گفته دبیر علمی دهمین همایش صنعت لاستیک ایران، این صنعت استراتژیک با تولید سالانه حدود 240 هزار تن تایر و تیوپ نیازمند نگاه ویژه مسئولان کشور است.
رئیس مرکز تحقیقات صنایع لاستیک ایران در خصوص برگزاری دهمین همایش و نمایشگاه صنعت لاستیک ایران که 9 تا 11 آذرماه سال جاری در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران(تهران) برگزار خواهد شد، عنوان کرد: این همایش و نمایشگاه که با همکاری انجمن تایر دو سال یکبار برگزار می شود فرصتی است که اجزای زنجیره تولید لاستیک در تعامل با یکدیگر قرار گیرند.
وی ادامه داد: سخنرانی های کلیدی این مراسم و مقالات ارسال شده به ابعاد مختلف صنعت لاستیک کشور، مشکلات و چالش های آن می پردازد. تقوایی گفت: این همایش و نمایشگاه به محورهایی چون فناوری تولید، بازاریابی، فروش، کیفیت، منابع انسانی، محیط زیست و انرژی، مواد اولیه و ... می پردازد و چشم انداز این صنعت و خواسته های آن مشخص خواهد شد.
به گفته رئیس مرکز تحقیقات صنایع لاستیک ایران، 200 مقاله در زمینه های مختلف صنعت لاستیک به این همایش ارسال شده است.