ساری - خبرگزاری مهر: همزمان با جشنواره سراسری نامه ای به امام رضا (ع)، چاووشی خوانان کشور در ساری گردهم آمدند.

به گزارش خبرنگار مهر، ‌معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران پیش از ظهر چهارشنبه در این مراسم خواستار نگاه حرفه ای مسئولان به چاووشی خوانی شد.

وی خاطرنشان کرد: ‌چاووشی خوانی هنر و رویکرد فرهنگی است که در باور و علاقه چاووشی خوان، نهادینه شده است.

وی با بیان اینکه چاووشی خوانان، این عشق را هرگز از دست نمی دهند ، تصریح کرد:‌ چاووشی خوانان به دنبال حمایت های مالی نبوده و عشق اهل بیت را در سینه دارند.

قاسمی با اشاره به اینکه چاووشی خوانی باید در همه جا احساس شود افزود:‌همه مسئولان دستگاه های فرهنگی موازی باید از این هنر حمایت کرده و به عنوان یک فعالیت هنری، سرمشق و الگوی کار قرار دهند.

معاون هنری  اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران با بیان اینکه چاووشی خوانی سه ضلع دارد اظهار داشت:‌مسئولان ،‌مخاطبان و چاووشی خوانان سه ضلع این مثلث هستند.

وی یادآور شد:‌چاووشی خوانان باید آثار هدفمند و تاثیرگذار تولید کنند تا مورد قبول مخاطب واقع شود و مسئولان هم باید به چاووشی خوانی نگاه حرفه ای داشته باشند.

قاسمی با بیان اینکه همایش چاووشی خوانی رضوی از برنامه های جنبی جشنواره نامه ای به امام رضا (ص) است خاطرنشان کرد:‌این همایش در جهت شناخت چاووشی خوانا برگزار شد و سال آینده به صورت وسیع تری انجام شود.

مسئول برگزاری همایش چاووشی خوانی رضوی در خصوص این هنر گفت‌: چاووشی خوانی از سنت های اصیل و ریشه دار در مازندران است که یشینه ای قدیمی دارد.

عیسی محمدی فیروزجایی با بیان اینکه چاووشی خوانی در مدح و ستایش ائمه اطهار و ثواب زیارت عتبات عالیات انجام می شود خاطرنشان کرد:‌ چاووشی خوانان اشعاری در ستایش در مدح ائمه می سرایند.

وی اظهار داشت: ‌چاووشی خوانی در گذشته نوعی اعلام عمومی برای اطلاع رسانی سفر عده ای  به زیارت ائمه معصومین بوده و با این کار اهالی یک منطقه متوجه سفر شده و به گروه می پیوستند.

فیروزجایی با بیان اینکه در حال حاضر چاووشی خوانی برای بدرقه و یا استقبال از زائران انجام می شود گفت: ‌چاووشی خوانان پیشاپیش زائران حرکت کرده و اشعاری در مدح ائمه اطهار خوانده و فضای معنوی به جمع می بخشند که با این کار دل ها را به سوی مکان مقدس که مقصد زائر بوده، روانه می کنند.