به گزارش خبرنگار مهر، احمد شیبانی صبح پنج شنبه در حاشیه برگزاری مراسم اختتامیه همایش کشوری ایمنی غذا و دارو در مجتمع دانشگاهی پیامبر اعظم (ص) در جمع خبرنگاران گفت: 96 درصد از داروهای مصرفی با 65 درصد ارزش اعتباری در داخل تولید می شود و چهار درصد داروهای وارداتی 35 درصد ارزش اعتباری دارد.
وی افزود: داروهای وارداتی اغلب داروهای تخصصی و با ارزش هستند.
شیبانی با بیان اینکه در تولید برخی داروها دارای رتبه بالا هستیم، تصریح کرد: داروی "اسپینال زد" که عمدتا برای سرطان های گوارشی استفاده می شود چندی قبل وارد بازار شد که منشاء گیاهی دارد.
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت در خصوص لزوم ایجاد سازمان غذا و داروی کشور اظهار داشت: این کار در اغلب کشورهای دنیا انجام شده و در کشور هم 15 سال کار کارشناسی صورت گرفته است که هدف یکپارچه سازی در ارتباط با غذا و دارو را دنبال می کند.
وی یادآور شد: بحث غذا در این سازمان اهمیت خواهد داشت و سازمان غذا و داروی کشور استقلال ویژه ای در خصوص تصمیم گیری ها و سیاستها خواهد داشت.
شیبانی افزود: تبدیل معاونت غذا و دارو به سازمان غذا و داروی کشور، مراحل نهایی را طی می کند و احتمالا تا پایان سال جاری انجام می شود.
وی در رابطه با میزان قاچاق دارو در کشور گفت: قاچاق دارو از نظر کمی بسیار ناچیز است اما چون دارو با سلامت مردم در ارتباط بوده و ممکن است آسیبهایی در پی داشته باشد حتی قاچاق یک قلم دارو را هم زیاد می دانیم اما نگران این قسمت نیستیم.
شیبانی در رابطه با سیاستهای این معاونت در خصوص مبارزه با قاچاق دارو و غذا خاطرنشان کرد: درصدد هستیم تا اطلاع رسانی به مردم و جامعه را بیشتر انجام دهیم زیرا مردم در صورت آگاهی از آسیبهای مواد قاچاق، از آن استفاده نخواهند کرد.
وی همچنین از ایجاد برچسب اصالت در داروها و اقلام مجاز خبر داد و افزود: این برچسب بر روی داروهای مجاز نصب می شود.
شیبانی این روش را از راه هایی عنوان کرد که برای مبارزه با قاچاق اتخاذ شده و یادآور شد: مردم بهترین کسانی هستند که می توانند با پدیده قاچاق مبارزه کنند.
شیبانی سهم صادرات دارو را 100 میلیون دلار عنوان کرد و اظهار داشت: صادرات دارو در حد انتظارات نیست.
وی گفت: داروی تولید داخل از کیفیت بسیار خوبی برخوردار است و به کشورهای عراق، افغانستان، همسایگان شمالی و برخی کشورهای آفریقایی صادر می شود.
معاون غذا و داروی وزارت بهداشت با اشاره به اینکه وظیفه داریم طبق قانون بر تولیدات نظارت کنیم، تصریح کرد: نظام مند کردن کنترل و نظارت مستلزم اصلاح قانون است و بازنگری قانون در این خصوص در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است.
وی با بیان اینکه مردم دارو را درست مصرف نمی کنند این مسئله را از مشکلات کشور دانست و افزود: در کشور مشکل مصرف زیاد دارو وجود ندارد بلکه با مسئله مصرف بی رویه دارو مواجه هستیم.