خبرگزاری مهر-گروه بین الملل: با نگاهی به رویدادهای داخلی فرانسه می توان دریافت که سیاست بیگانه گریزی "نیکلا سارکوزی" و لایحه افزایش حداقل سن بازنشستگی تنها باعث انزجار فرانسوی ها از عملکرد دولت شده است.

درحالیکه مجلس سنای فرانسه امروز چهارشنبه به جزئیات لایحه افزایش سن بازنشستگی از 60 به  62 رای می دهد، تظاهرات در این کشور همچنان با شرکت یک تا سه میلیون فرانسوی برپا می شود و احتمال می رود که این تظاهرات همچنان ادامه دار باشد.

معلمان نیز همراه با کارگران در اعتصابهای روزهای اخیر شرکت کرده اند. از سوی دیگر برخی اتحادیه کارگری همچون حل و نقل، بنادر و برق تهدید به اعتصابهای طولانی مدت کرده اند.

همچنین گروههای مخالف دولت فرانسه از جمله اعضای حزب سوسیالیست خواهان تجدید نظر سارکوزی درباره قانون اصلاح سن بازنشستگی هستند. "مارتین اوبری" از جمله رهبران جناح اپوزیسیون می گوید راه حل این مشکل در تشکیل نشستی مشترک با مخالفان از سوی دولت است.

بر اساس اخبار رسیده از فرانسه حرکت قطارهای درون شهری و بین شهری بویژه در شهر پاریس کاهش یافته و فقط یکی سوم از برنامه حرکت قطارها انجام می شود.

در واقع می توان گفت که اعتصاب اتحادیه های کارگری فرانسه را فلج کرده است، بطوریکه پس از اعتصاب کارکنان 12 پالایشگاه در فرانسه، خط انتقال سوخت به فرودگاه پاریس قطع شده و پالایشگاههای این کشور تعطیل شده اند و در پی تعطیلی این پالایشگاه ها، سه فرودگاه مهم پاریس و ایستگاههای سوخت رسانی در این شهر رسما درباره خدمات رسانی به مشتریان ابراز ناتوانی کرده اند.  

تظاهرکنندگان فرانسوی همچنین مخالف سیاست های نیکلا سارکوزی در مواجهه با رکود اقتصادی هستند. شکست سارکوزی در اصلاحات اجتماعی و اقتصادی و همچنین بیکاری 10 درصدی این کشور و عمل نکردن وی به وعده های انتخاباتی از موارد نارضایتی فرانسوی ها از عملکرد حزب محافظه کار به رهبری او شده است. 

این مشکلات سبب شد تا سارکوزی در انتخابات اخیر استانی در این کشور 20 استان از 22 استان را در اختیار حزب چپ گرای سوسیالیست قرار دهد.

در این بین آخرین نظرسنجی موسسه  "BVA " برای روزنامه "اکو" از موافقت 59 درصد فرانسوی ها با ادامه تظاهرات علیه سیاست های دولت حکایت دارد.

این نظرسنجی نشان داد که از هر 10 فرانسوی شش نفر موافق ادامه تظاهرات حتی پس از تصویب اصلاحات جدید نظام بازنشستگی دارد.  

همچنین گفته می شود که اعتصابات فرانسه به اعتصابات در سراسر اروپا و در بریتانیا دامن زده است و این اعتراضات می تواند مقدمه ای برای آغاز یک فصل اعتصاب در اروپا، از اسپانیا گرفته تا جمههوری چک شود.

با نگاهی به رویدادهای داخلی فرانسه می توان دریافت که عملکرد سارکوزی تنها باعث برافروخته شدن خشم فرانسوی ها ازسیاست های دولت شده است، چنانچه اخیرا مردم فرانسه به همراه کولیهای حاضر در این کشور در 130 شهر به اخراج کولی های رومانی تبار از فرانسه اعتراض کردند.

اخراج کولی ها در پی دستور نیکلا سارکوزی برای تخریب 300 اردوگاه غیرقانونی کولی ها صورت گرفت و اولین اردوگاهی که تعطیل شد در مرکز شهر "سنت اتین" قرار داشت که محل سکونت بیش از صد کولی بود.

دولت فرانسه به دلیل اقدام اخیر خود در اخراج کولی های رومانی تبار از فرانسه، با واکنش منفی مجامع مدنی، چپ گرایان و کلیساها مواجه شد و همچنین انتقاد شدید سازمان ملل متحد و کمیسیون اتحادیه اروپا را که از این اقدام ابراز نگرانی کرده بودند، برانگیخت.