ماده 158 برنامه سوم توسعه، دولت را موظف به توانمندسازي زنان در زمينه هاي آموزشي، اجتماعي، فرهنگي، بهداشتي، كارآفريني و اشتغال نمود و در ذيل آن با تخصيص اعتباري تحت عنوان برنامه 30228، محل تامين بودجه مربوط را به دستگاههاي اجرايي ابلاغ كرد بطوري كه بودجه مربوط به مشاركت زنان در سطح كشور هفت برابر افزايش يافت.

به گزارش خبرگزاري مهر، طرحهاي مركز امور مشاركت زنان در راستاي تحقق اهداف توسعه، زنان خانه دار، زنان سرپرست خانوار (بد سرپرست و بي سرپرست)، زنان آسيب ديده و آسيب پذير، زنان شاغل، زنان روستايي و عشايري را در بر مي گيرد. همچنين عضويت بيش از 500 نفر از زنان در كار گروه استانها، ورود زنان صاحبنظر در عرصه مديريتي و تصميم گيري را محقق ساخته است.

براساس اين گزارش، مشاركت زنان با حفظ كيان خانواده از باورهاي مركز امور مشاركت زنان بوده و چهره واقعي زن مسلمان ايراني به عنوان الگو و مدل نوين كه به تاسي از بزرگان دين و حضرت زهرا (س) مشاركت خود را در عين حفظ ارزشها به منصه ظهور مي رساند، ارائه مي كند.

گفتني است : توانمند سازي زنان در بخش هاي غير دولتي از اهداف اين مركز بشمار مي رود كه علاوه بر افزايش تعداد سازمانهاي غير دولتي (با 504 درصد رشد كمي)، حمايت آنها در زمينه هاي اجتماعي، فرهنگي، كار آفريني و... با دوره هاي آموزشي برگزاري گردهمايي ها، نشست ها و كارگاهها در عرصه ملي و بين المللي رشد قابل ملاحظه اي دارد، بطوري كه اين روند در طول تاريخ كشور ما كم نظير و در برخي موارد بي نظير بوده است.

براساس  آمار ارائه شده از سوي مركز آمار از مجموع كاركنان دستگاههاي اجرايي كشور در ابتداي برنامه توسعه، تعداد 683130 نفر را زنان و 1569495 نفر را مردان تشكيل مي دادند، همچنين توزيع جنسي اين تعداد در شروع اجراي برنامه سوم، به ترتيب 33/30 درصد زن و 27/69 درصد مرد بوده است اما اين توزيع در پايان سال برنامه سوم توسعه به 16/31 درصد زن . 84/68 درصد مرد تغيير يافته است.