دکتر عین الله خادمی در گفتگوی با خبرنگار مهر در مورد شرایط و پیش فرضهای یک گفتگوی فلسفی گفت: در یک گفتگوی فلسفی باید اولاً طرفین دارای یک نقاط مشترکی باشند. یعنی بعضی از مسائل را به عنوان واقعیات اصلی یا به عنوان اصل موضوع بپذیرند. بعد از پذیرش و تسلیم به برخی از واقعیات یا حداقل پذیرش بعضی از مطالب به عنوان اصل موضوع و به عنوان اصل مشترک بتوانند وارد مباحثه بشوند که درباره مربوط به اطلاعات مورد نزاع با یکدیگر بحث و گفتگو داشته باشند.
این استادگروه فلسفه دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تفاوت یک گفتگوی فلسفی با گفتگوهایی که در عرصههای دیگر رخ میدهد چنین توصیف کرد: اگر قایل به این باشیم که علوم با یکدیگر تفاوت دارند و این تفاوت علوم بر اساس موضوع یا روش یا غایت بدانیم در هر صورت باید تفاوتی بین فلسفه با سایر علوم قائل بشویم یا در هر سه وجهش یا در یک وجهش . بنابراین بین گفتگوی فلسفی با گفتگوهایی که در سایر عرصهها رخ میدهد میتوان این تفاوت را قایل شد.
این محقق و پژوهشگر نقش همایش روز جهانی فلسفه در گسترش گفتگوی فلسفی را هم چنین توضیح داد: اگر این همایش به صورت دقیق اجرا بشود و از جهت ارتباط با مخاطبانش موفق باشد و بتواند از رسانههای مختلف برای توسعه این ارتباط استفاده کند بطور قطع اثرگذاریش بیشتر خواهد بود.