حضرت آیت الله خامنه ای با تأکید بر لزوم حفظ هویت مستحکم و تأثیرگذار جامعه مدرسین، آن را نیازمند برخی مقدمات دانستند و فرمودند: یکی از وظایف مهم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حفظ و تقویت ارتباط با مراجع بزرگوار است زیرا جامعه مدرسین خاستگاه مراجع محترم است و برخی از آنان از اعضای جامعه مدرسین بوده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح امروز شنبه در دیدار رئیس و اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، جامعه مدرسین را نهادی ریشه دار، امتحان داده در دوران نهضت اسلامی و بعد از پیروزی انقلاب، مستحکم در خط امام و انقلاب و بی نظیر در حوزه خواندند و تأکید کردند: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم باید با حفظ همان هویت مستحکم خود به عنوان یک خط شاخص برای حوزه و همچنین برای فضای عمومی کشور باقی بماند.

رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به سابقه مجاهدت و مبارزه اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در دوران اختناق ستمشاهی افزودند: در آن دوران سخت، جامعه مدرسین با صدور بیانیه هایی در حمایت از امام خمینی (ره) و پرداخت هزینه امضای این بیانیه ها، امتحان خود را داد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز این نهاد در دوران مخلوط شدن خطوط، قاطعانه بر خط امام (ره) پافشاری کرد.

حضرت آیت الله خامنه ای علت تلاش برخی افراد و جریانها در سالهای اول انقلاب اسلامی برای انحلال جامعه مدرسین را ایستادگی جامعه بر خط مستقیم امام بزرگوار (ره) و تأثیرگذاری آن دانستند و خاطرنشان کردند: مجاهدتها و روشنگریهای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در روند تاریخ و حرکت انقلاب اسلامی تأثیر مهمی داشته است.

ایشان با تأکید بر لزوم حفظ هویت مستحکم و تأثیرگذار جامعه مدرسین، آن را نیازمند برخی مقدمات دانستند و افزودند: یکی از وظایف مهم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم حفظ و تقویت ارتباط با مراجع بزرگوار است زیرا جامعه مدرسین خاستگاه مراجع محترم است و برخی از آنان، از اعضای جامعه مدرسین بوده اند.

رهبر انقلاب اسلامی، تقویت ارتباط با مردم بویژه بررسی شیوه های جدید ارتباط، و ایجاد اتاق فکر و نواندیشی را از دیگر مسائل ضروری برای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برشمردند و تأکید کردند: جامعه مدرسین باید از طریق جذب مستمر طلاب نخبه و فضلای خوب حوزه، بدنه ای قوی، گسترده و کارآمد تشکیل دهد تا از دیدگاهها و نظرات آنان در موضوعات مختلف استفاده شود.

حضرت آیت الله خامنه ای در ادامه با اشاره به مطالبی که برخی از اعضای محترم جامعه مدرسین درخصوص مسائل فرهنگی و صدا و سیما بیان کردند، افزودند: من بخشی از نقایص موجود در مسائل فرهنگی بویژه صدا و سیما و آموزش و پرورش را متوجه روحانیت و حوزه علمیه می دانم زیرا وظیفه جهت دهی صحیح فرهنگی و منطبق با ارزشها واعتقادات دینی برعهده روحانیت و حوزه علمیه است.

رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: حضور روحانیون در صدا و سیما فقط به معنای سخنرانی و وعظ و خطابه نیست بلکه باید حضوری عمیق تر و تأثیرگذارتر باشد.

حضرت آیت الله خامنه ای تأکید کردند: انجام این وظیفه مهم نیازمند مجموعه ای روحانی و مطلع از مسائل هنری بویژه چگونگی بروز انحراف در این مسائل و آشنا با راههای جلوگیری از انحراف در جهت گیریهای فرهنگی و هنری است.

ایشان افزودند: لازمه تشکیل چنین مجموعه ای از مشاوران روحانیِ صاحبنظر و آگاه و توانا در صدا و سیما، امکان اعمال نظر و جهت دهی صحیح در برنامه ها است.

رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه آموزش و پرورش نیز مرکزی بسیار مهم و فرهنگی و برخلاف صدا و سیما، مسائل آن غیرآشکار است، خاطرنشان کردند: روحانیت و حوزه علمیه در این شبکه عظیم فرهنگی و تربیتی وظیفه ای مهم و حساس دارند و باید نیروهایی را تربیت کنند که توانایی تأثیرگذاری و جهت دهی صحیح فرهنگی در آموزش و پرورش را داشته باشند.

رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: حوزه علمیه به عنوان قلب روحانیت شیعه، می تواند ظرفیت گسترده ای برای نظام اسلامی درخصوص مسائل رسانه ای، آموزش و پرورش و تربیتی فراهم کند.

در ابتدای این دیدار آیت الله یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گزارشی از فعالیتها و اقدامات جامعه مدرسین از جمله ارتباط مستمر با مراجع بزرگوار، نحوه ارتباط با حوزه علمیه و طلاب، نظارت بر شورای عالی حوزه علمیه قم، برگزاری جلسات سراسری و استانی با علمای بلاد، و ارتباط با قشرهای مختلف مردم بیان کرد.

آیت الله یزدی، تشکیل دفتر مطالعات جامعه مدرسین و تدوین آیین نامه آن را از دیگر اقدامات برشمرد و تأکید کرد: جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همواره در خط امام و رهبری، در صحنه حضور داشته و در مقاطع مختلف و حساس انقلاب اسلامی، مواضع خود را اعلام، و روشنگری کرده است.

در این دیدار 9 نفر از حضرات آقایان اعضای جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، دیدگاههای خود را درخصوص مسائل مختلف بیان کردند.

مسائل فرهنگی و لزوم رعایت بیش از پیش شئونات و ارزشهای اسلامی در جامعه، توجه بیشتر به فرهنگ انقلاب اسلامی و کلام امام در اظهارنظرهای برخی افراد، لزوم تدوین مبانی علمی ولایت فقیه بویژه مباحث امام (ره) برای تدریس در حوزه ها، ضرورت مقابله با عرفانهای کاذب و فرقه های انحرافی و پاسخگویی مستدل و علمی به شبهات مطرح شده، اهمیت برنامه های صدا و سیما در فرهنگ سازی جامعه و تأثیر آن بر جهت گیری فکری جوانان و خانواده ها، تدوین پاسخ های عمیق علمی و فکری و برخاسته از کتاب و سنت به مباحث علوم انسانی، تربیت و پرورش نیروهای مستعد در حوزه ها، ضرورت تهیه افق چشم انداز حوزه ها با جهت گیری تحول، حضور جدی تر حوزه در صحنه بین المللی و احیای نظام تدریس و تدرّس همگانی در حوزه، محورهای مطالبی بود که برخی اعضای محترم جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در این دیدار مطرح کردند.

در پایان این دیدار نماز جماعت ظهر و عصر به امامت حضرت آیت الله خامنه ای اقامه شد.