یزد - خبرگزاری مهر: مدیرکل بهزیستی استان یزد گفت: پیش بینی می شود در استان یزد 20 هزار سالمند نیازمند دریافت خدمات ویژه باشند.

به گزارش خبرنگار مهر در یزد، محمدحسین رحیمی نسب ظهر شنبه در شورای ساماندهی سالمندان استان یزد اظهار داشت: جمعیت سالمندان استان یزد بیشتر از میانگین کشوری است و از سال 85 که کشور و به تبع آن استان یزد در ردیف سالمندی قرار گرفته است، پنج سال می‌ گذرد اما هنوز هیچ تمهیداتی برای سالمندان اندیشیده نشده است.

وی عنوان کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده، پیش بینی می شود ظرف چند سال آینده در هر خانه استان یزد، یک سالمند ناتوان وجود داشته باشد.

استان یزد متخصص سالمندان ندارد

رحیمی نسب با بیان اینکه در استان یزد برای 50 هزار کودک، 45 متخصص داریم، خاطرنشان کرد: در بخش سالمندی نه تنها متخصص سالمندی نداریم بلکه در بیمارستان‌ها نیز بخش سالمندی نداریم این در حالی است که در حوزه بهداشت و درمان بسیار جلوتر از سایر بخشها هستیم.

مدیرکل بیمه خدمات درمانی استان یزد نیز در این مراسم با اشاره به تقسیم ‌بندی شورا در بحث سالمندان به دو گروه افراد سالمند و افراد در آستانه سالمندی، عنوان کرد: اقدامات پیشگیرانه، بیشتر برای افراد در آستانه سالمندی کارآمد است و در این راستا پیشنهاداتی را نیز برای شورا ارائه کرده‌ ایم.

محمد دریجانی، تدوین شناسنامه سلامت برای کارکنان دولت را یکی از این پیشنهادات اعلام کرد و افزود: با توجه به اینکه 120 هزار نفر کارمند در استان یزد زیر پوشش بیمه هستند، تدوین شناسنامه سلامت به منظور سالم پیر شدن برای آنها ضروری است.

بیماریهای شایع سالمندان در کارمندان استان یزد کنترل می شود

وی خاطرنشان کرد: بر اساس این شناسنامه، تمامی بیماریهای شایع در استان یزد از قبیل دیابت، فشارخون، ناراحتی‌ های قلبی و ... در کارمندان کنترل می‌ شود.

دریجانی، اجباری کردن ورزش در ادارات را یکی دیگر از این پیشنهادات اعلام کرد و افزود: دستگاه ‌های استان یزد طوری برنامه‌ریزی کنند که کارکنان ضمن پاسخگویی به ارباب رجوع بتوانند اول وقت اداری ورزش صبحگاهی نیز داشته باشند.

نماینده تامین اجتماعی در شورای سالمندان نیز در این مراسم تعداد مستمری‌بگیران زیر پوشش بیمه را 23 هزار نفر اعلام کرد و اظهار داشت: 50 تا 60 درصد سالمندان استان یزد زیر پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

سن بازنشستگی در کشور کاهش یافته است

علی یزدانی عنوان کرد: بررسی‌های ما بیانگر آن است که سن بازنشستگی در کشور بسیار پایین آمده و این ناشی از استاندارد نبودن محیط‌ های کاری و ناتوان شدن زودرس افراد در کار کردن پس از 20 یا 30 سال است.

نماینده کانون بازنشستگان استان یزد نیز تعداد بازنشستگان استان که زیر پوشش این کانون هستند را 18 هزار نفر اعلام کرد و بیان داشت: این تعداد با افراد زیر پوشش خود جمعیتی بالغ بر 30 هزار نفر را تشکیل می‌ دهند.

رستگاری عنوان کرد: جمعیت سالمندان زیر 70 سال استان یزد بیشتر از سالمندان بالای 70 سال است.

رئیس گروه سلامت خانواده دانشگاه علوم پزشکی استان یزد نیز در این مراسم اظهار داشت: به نظر می ‌رسد اگر برای گروه میانسال برنامه صحیحی داشته باشیم، در آینده دوران سالمندی سالم خواهیم داشت.

دکتر فروزنده کلانتری با بیان اینکه در سالمندان فعلی، یعنی گروه 60 سال به بالا باید از ناتوانی جلوگیری کنیم، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی یزد،‌ برنامه بهداشت سالمندی را به صورت پایلوت در شهرستان میبد اجرا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در این طرح سالمندان 60 تا 65 سال شناسایی و به آنها بسته‌ های خدمتی داده شده است.

کلانتری همچنین عنوان کرد: در این طرح مشخص شد که عمده سالمندان یا بیمه نیستند یا بیمه تکمیلی ندارند که این امر ما را در ارائه خدمات بعدی با مشکل مواجه می‌کند.

وی یادآور شد: دانشگاه علوم پزشکی یزد در بعد شناسایی، آموزش و ارجاع آمادگی دارد، در صورتی‌که بتواند خدمات بعدی را نیز ارائه دهد.

تفاوت 12 درصدی بین گروه سنی زیر 6 سال و گروه سالمندی در یزد وجود دارد

کلانتری با اشاره به تفاوت 12 درصدی بین گروه سنی زیر شش سال و گروه سالمندی خاطرنشان کرد: این تفاوت نیاز به تمهیدات خاص دارد.

وی با اشاره به ضرورت کار در بحث تغذیه سالمندی عنوان کرد: برای جلوگیری از سوء‌تغذیه در سالمندان، دانشگاه علوم پزشکی یزد اقدام به توزیع سبد حمایتی با همکاری کمیته امداد کرده است.

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد امام خمینی (ره) استان یزد نیز در این مراسم تعداد سالمندان زیر پوشش این نهاد را 19 هزار نفر اعلام کرد و افزود: در این راستا کمیته امداد آموزش ضمن خدمت مددکاری سالمندی ویژه مددکاران را در برنامه‌های خود داشته است.

حجازی، شناسایی سالمندان دارای منزل فاقد کیفیت را یکی دیگر از برنامه‌های کمیته امداد در بحث سالمندی برشمرد.