به گزارش خبرنگار مهر، سید زمان حسینی امروز یکشنبه در مراسم افتتاحیه همایش قدرت و کنترل با اشاره به تاریخچه صنعت برق در کشور افزود: انرژی الکتریکی ویژگیهایی چون آسانی قابلیت انتقال از محلی به محل دیگر و تبدیل به انرژیهای دیگر را دارد و پاکیزهترین نوع انرژی است در این راستا کشور فعالیتهایی را آغاز کرد و در حال حاضر در بخش تولید، انتقال و توزیع برق به مرز خودکفایی رسیدیم.
ایران جزء 6 کشور دنیا است که به دانش فنی تأسیس نیروگاه دست یافته است
مدیرعامل برق منطقهای تهران با بیان اینکه ایران جزء شش کشور دنیا است که به دانش فنی تاسیس نیروگاهها مجهز است، گفت: از نظر پوشش برق، ایران توانایی پوشش 100 درصدی را دارد که متوسط این پوشش در دنیا 70 درصد است.
وی با تاکید بر اینکه ایران از نظر شاخص انرژی الکتریکی در منطقه رتبه اول و در دنیا رتبه 17 را دارد، خاطرنشان کرد: این در حالی است که قیمت انرژی در ایران همواره قیمت ثابتی دارد از این رو شدت انرژی ایران (مصرف) 4 برابر متوسط جهانی است که امیدواریم با هدفمندی یارانهها شدت مصرف انرژی در کشور اصلاح شود.
ادامه روند شدت انرژی الکتریکی ایران را به وارد کننده انرژی تبدیل می کند
حسینی با بیان اینکه در صورت ادامه یافتن روند شدت انرژی الکتریکی در سال 1404، ایران به یکی از واردکنندههای انرژی تبدیل میشود، یادآور شد: با توجه به افزایش گرما در سالهای اخیر شاهد اوج مصرف حتی در ساعات روز نیز هستیم که امیدواریم با راهاندازی نیروگاههای هستهای و استفاده از سایر جایگزینها بتوان این روند را تغییر داد.
وی به چشم انداز آینده انرژی در دنیا اشاره و خاطرنشان کرد: تا سال 2030 حداقل 75 درصد انرژی مورد نیاز جهان از سوختهای فسیلی تامین میشود لذا باید استفاده از انرژی هستهای، گاز و زغال سنگ به صورت سازگار با محیط زیست توسعه داده شود.
ایجاد شبکههای هوشمند و قدرتمند در دستور کار شرکت برق
مدیرعامل برق منطقهای تهران با اشاره به منابع جدید در جهان ادامه داد: در حال حاضر ایجاد شبکههای هوشمند و قدرتمند در دستور کار شرکت برق قرار دارد اساس این شبکه بر روی HVDCو ULTRAHVDCطراحی میشود.
حسینی همچنین استحصال گاز CO2را از دیگر منابع انرژی نام برد و اضافه کرد: در حال حاضر در نیروگاه بعثت مقدار زیادی CO2منتشر میشود که این میتواند منبعی برای انرژی محسوب شود.
راه اندازی آزمایشگاههای تحقیقاتی قدرت و کنترل
وی همچنین با اشاره به افت و خیزهای شبکه توزیع و انتقال برق گفت: در حال حاضر مشکلات بسیاری در شبکه انتقال توزیع برق داریم که این امر باید در آزمایشگاههای تحقیقاتی قدرت و کنترل مورد بررسی قرار گیرد در این راستا پس از افتتاح مراسم همایش کنترل و قدرت جلساتی را با محققان و اساتید دانشکده برق دانشگاه امیرکبیر خواهیم داشت.
وی با اشاره به جزئیات این مذاکرات یادآور شد: این مذاکرات در خصوص راهاندازی آزمایشگاههای تحقیقاتی است ضمن آنکه برنامه تحقیقاتی شرکت برق نیز مدون شده و ما آمادگی لازم را داریم تا با همکاری محققان و اساتید دانشگاهها این برنامههای تحقیقاتی را اجرایی کنیم.