به گزارش خبرنگار مهر، احمد بهاروند ظهر یکشنبه در شورای سازمان همیاری شهرداری های مازندران با بیان اینکه اطلاعاتی در مورد پروژه ها و میزان سرمایه گذاری در حال انجام در شهرداری ها نداریم، خاطرنشان کرد: برای این منظور اطلس فرصتهای سرمایه گذاری در شهرها را تدوین خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه اطلس فرصت های سرمایه گذاری شهرهای کشور به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می شود، افزود: این نرم افزار از طریق دانشگاه صنعتی شریف با مشارکت سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور مراحل تدوین خود را می گذارند.
بهاروند با اعلام اینکه براساس مصوبه مجلس 50 میلیارد تومان برای استفاده از اوراق مشارکت در طرح های شهرداری ها مصوب شده است، اظهار داشت: باید درآمد پایدار در شهرداری ها از طریق مالیاتهای غیرمستقیم و سرمایه گذاری محقق شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 30 تا 40 درصد درآمد شهرداری ها از طریق درآمدهای مالیاتی و عوارضی تامین می شود، گفت: شهرداری ها باید دارای مرجع مالی و نهاد مالی قوی باشند که ایجاد صندوقهای ضمانت مالی گام اساسی در این راستا است.
بهاروند با اشاره به اینکه دولت کمتر از 10 درصد به شهرداری ها کمک می کند، تصریح کرد: مفاهیم کمکهای دولتی باید شفاف و روشن باشد.
وی با اعلام اینکه کمکهایی که دولتها در کشورهای پیشرفته به شهرداری ها می کنند، نزدیک به 30 درصد بودجه شهرداری ها محسوب می شد، بیان داشت: باید اطلاعات میزان کمک دولت به شهرداری ها مشخص شود.
بهاروند با اشاره به اینکه ارزش افزوده املاک و مستغلاتی که شهرداری ها در اختیار دارند به اندازه هیچ درآمدی نیست، گفت: در شهرداری ها از این درآمدها استفاده نمی شود.
وی یادآور شد: باید این منابع درآمدی و ارزش این املاک مشخص شود که در این ارتباط فقط 10 درصد استانها مشارکت کردند.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و امور اقتصادی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور اجرای طرح بلیط الکترونیکی در کشور را ضرورت اجتناب ناپذیر خواند و تصریح کرد: این طرح براساس مصوبه 17 اسفندماه سال گذشته وزارت کشور در کارگروه حمل و نقل در دستور کار قرار گرفت.
وی گفت: اجرای این طرح در مرحله اول بالغ بر 300 میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد.
بهاروند با اشاره به وجود 320 هزار تاکسی و 25 هزار اتوبوس دارد، خاطرنشان کرد: پنج بانک در کشور قبول کردند که در این طرح سرمایه گذاری کنند.
وی با بیان اینکه با اجرای شدن این طرح با یک کارت مشترک در کشور می توان از سیستم حمل و نقل عمومی درون شهری شامل اتوبوس، مترو و تاکسی استفاده کرد، اظهار داشت: در مرحله اول 300 تا 400 هزار اشتراک انجام می شود.
مدیرکل دفتر سرمایه گذاری و امور اقتصادی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور در مورد تاثیر اجرای طرح هدفمندکردن یارانه ها بر درآمد شهرداری ها نیز تصریح کرد: با دانشکده اقتصادی وزات اقتصاد و دارایی قراردادی بسته شد تا تاثیر اجرایی شدن این طرح را به صورت علمی ارائه کند تا برای دفاع از حقوق شهرداری ها از صندوق توسعه ملی برنامه ریزی شود.
بهاروند در ادامه با تاکید بر اینکه شهرداری ها باید درآمدهای ثابتی باشد، اظهار داشت: به دنبال تاسیس صندوق های سرمایه گذاری نوین و امین و موسسه مالی با مجوز سازمان بورس هستیم.