به گزارش خبرگزاری مهر، "آنتونینو دلئو" روز یکشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت روز ملل متحد افزود: تلاش های ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر و کنترل اعتیاد مثال زدنی و قابل تقدیر است و بسیاری از کشورهای جهان می توانند از شیوه های این کشور به عنوان الگو استفاده کنند.
وی ادامه داد:اگر چه تولید مواد مخدر در کشور افغانستان طی سال جاری کاهشی نسبت به سال گذشته دارد اما این به منزله کمبود مواد مخدر نیست زیرا به نظر می رسد این کشور مواد مخدر دو سال آینده را نیز در انبارهای خود ذخیره کرده است.
وی افزود: ایران کشوری است که نشان داده است روش های خوبی برای درمان معتادان داشته و برنامه های خوبی هم برای پیشگیری و کنترل مواد مخدر در کشور دارد.
دلئو به کمک های اروپا به ایران در زمینه مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: نمایندگان سازمان ملل نشست مشترکی با مسوولان وزارت خارجی به منظور توسعه همکاریهای این سازمان با جمهوری اسلامی در زمینه کنترل بیماری HIV ایدز و مواد مخدر انجام خواهد داد تا برنامه چهارساله ای در این زمینه تنظیم شود.
وی در مورد بیماری HIV ایدز در ایران و راههای کنترل این بیماری در کشور نیز گفت: ایران پیشرفت های چشمگیری در کنترل این بیماری از طریق تزریق بویژه در میان زندانیان معتاد داشته است به گونه ای که آمار 8/3 درصدی آن به رقم 4/1 کاهش داشته است.
'فرداد درودی ' هماهنگ کننده کشوری برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز نیز در این نشست گفت: الگوی انتقال بیماری HIV ایدز در ایران از طریق تزریق به انتقال از طریق تماس های جنسی و رفتارهای پرخطر در حال حرکت است این در حالی است که براساس آمارهای ثبت شده همچنان بیشتر میزان انتقال از طریق تزریق است که حدود 70 درصد انتقال با این روش را شامل می شود.
درودی اضافه کرد: خوشبختانه وزارت بهداشت ایران برنامه و استراتژی خوبی برای پیشگیری و کنترل این بیماری دارد و همانطور که در نشست مشترک وزیر بهداشت ایران و نماینده سازمان ملل مطرح شد، این می تواند آمار انتقال از طریق تزریق و تولد کودکان مبتلا به ایدز را به صفر برساند.
این کارشناس سازمان ملل متحد همچنین به تاثیر آموزش در مبارزه با بیماری ایدز پرداخت و گفت: آموزش برای مبارزه با ایدز باید در دو بعد محتوا و رسانه برنامه ریزی شود و برای این برنامه ریزی قبل از هر چیز باید مخاطب سنجی شده و پس از شناخت مخاطب، متناسب با آنان محتوای آموزش و رسانه تعیین شود.
درودی اضافه کرد:با توجه به اینکه ایران از ظرفیت های خوبی برای مقابله با بیماری ایدز برخوردار است و زیرساخت های لازم را نیز در این زمینه فراهم کرده است ، امیدواریم هرچه زودتر کار آموزش برای مقابله بهتر و جدی تر با موج سوم (انتقال از طریق تماس جنسی ) را آغاز کند.
"آمبرو جیو ماننتی" نماینده سازمان جهانی بهداشت (WHO) نیز در این نشست گفت: تصادفات جاده ای در ایران یکی از عوامل مرگ و میر در حوزه سلامت به شمار می آید که همکاریهای مشترک با سازمانهای ذیربط میتواند در دراز مدت تاثیر بسزایی در کاهش میزان تصادفات در ایران داشته باشد.
وی در ادامه به تلاش مدیران شهری و پلیس راهور برای کاهش میزان تصادفات اشاره کرد و گفت:همکاری وزارت بهداشت با پلیس و اجرای طرح های آموزشی موجب کاهش قابل توجه این تصادفات خواهد شد.
سید عنایت اله عصایی سرپرست صندوق کودکان دفتر سازمان ملل در تهران نیز در این نشست گفت: مسوولان یونیسف معتقدند که تغییر رفتار اجتماعی نیاز به همکاری تمامی سازمانهای دولتی دارد تا میزان تصادفات جاده ای و به دنبال آن میزان مرگ و میر ناشی از آن کاهش یابد.
وی بسیج عمومی برای آموزش مردم ، همکاری آحاد مردم و سازمانهای مختلف ، و نهادینه شدن آموزش در این زمینه را ضروری دانست.
"کارلوس زاکانینی" نمایده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نیز در این نشست با اشاره به اینکه کشور ایران در زمینه پناهندگان بهترین میزبان در سطح جهان محسوب می شود ، گفت:در حال حاضر یک میلیون پناهنده افغانی و 46 هزار پناهنده عراقی در ایران حضور دارند.
وی ادامه داد: اوایل مهرماه امسال نشست مشترکی با حضور مسوولان ایرانی ، افغانی و نمایندگان سازمان ملل متحد به منظور بازگشت داوطلبانه 40 هزار افغانی برگزار شد و ما تلاش خواهیم کرد تا با ایجاد ثبات و شرایط زندگی از جمله اشتغال و مسکن این پناهندگان در کشورهایشان شرایط را برای بازگشت دایمی آنان فراهم کنیم.
زاکانینی با اشاره به اینکه سازمان ملل کمک های خوبی به ایران در حمایت از پناهندگان ارایه کرده است ، افزود: ایران تاکنون حمایت خوبی از پناهندگان داشته و می تواند الگوی بی نظیری برای سایر کشورهای جهان در مورد برخورد با پناهندگان باشد.
تاریخ انتشار: ۲ آبان ۱۳۸۹ - ۲۰:۲۵
نماینده دفتر کنترل مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد گفت: ایران جزو کشورهای پیشرو در کنترل و پیشگیری مصرف مواد مخدر جهان است و در خط مقدم قرار دارد.