اهواز - خبرگزاری مهر: مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان گفت: نبود زیرساختهای لازم برای صادرات خرما از جمله مشکلات تولیدکنندگان خرما و خارک در این استان است.

به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، رضا طاهری شامگاه یکشنبه در نخستین جلسه راهبری توسعه خوشه صنعتی خرمای این استان در شادگان افزود: ایجاد شبکه مبتنی بر صادرات به همراه ارتقای کیفیت محصولات تولیدی، استانداردسازی و شناسنامه دار کردن محصولات تولید شده در درون خوشه از نکات ضروری است که باید با جدیت در خوشه صنعتی خرمای خوزستان مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه 62 واحد تولیدی در خوشه صنعتی خرمای خوزستان با توان اشتغال زایی یک هزار و 800 نفر فعالیت می کنند، اظهار داشت: ایجاد خوشه صنعتی خرما راهی برای صنعتی شدن روند تولید و بسته بندی این محصول محسوب می شود.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خوزستان تاکید کرد: باید هر چه سریعتر مشکلات سد راه این طرح صنعتی از جمله نبود زیرساختهای صادراتی و استراتژی بازار، نداشتن و هماهنگ نبودن رقابت بین اعضای این صنعت، کمبود فضای مناسب صنعتی و نبود شبکه های بازاریابی مورد نیاز این خوشه برطرف شود.
 
طاهری به چشم انداز تدوین شده برای خوشه صنعتی خرمای این استان اشاره کرد و گفت: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده این خوشه تا پایان سال 1393 با علامت تجاری شناخته شده در بازارهای بین المللی و با صادرات سالانه 80 هزار تن انواع خرمای بسته بندی شده بر اساس استاندارد های روز جهانی حضور خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: شرکت شهرکهای صنعتی استان خوزستان برای تسریع در پیشرفت کار خوشه صنعتی خرما قسمتی از ناحیه صنعتی دارخوین را به سایت صنعتی خرمای خوزستان تبدیل کرده است.

حجت الاسلام مجید ناصری نژاد نماینده مردم شهرستان شادگان در این نشست شهرستان شادگان را بزرگترین محل تولید خرمای استان خوزستان عنوان کرد و افزود: تشکیل خوشه صنعتی خرما در این شهرستان از امتیازات مهمی است که نصیب مردم این شهرستان شده از این رو لازم است با همکاری سازمانهای ذیربط و پشتکار واحدهای صنعتی این ناحیه صنعتی به مرکز خوشه صنعتی خرمای منطقه تبدیل شود.

عبدالحسین اویسی عامل تولید خوشه صنعتی خرمای خوزستان نیز در این نشست گفت: خوشه صنعتی خرمای خوزستان هم اکنون از بازار بسیار خوب و روبه رشد برخوردار است.

وی پیشنهاد کرد: این خوشه فعالیت خود را به شکل همه جانبه گسترش داده و قدرت رقابتی خود را با اتخاذ استراتژیهایی همچون حضور فعال در بازارهای منطقه ای و جهانی، به کارگیری فناوری مدرن در زیرساختهای صنایع، معرفی یک روش مشخص برای خرمای صادراتی خوزستان و تاسیس دفاتر فروش و بازاریابی در کشورهایی که بیشترین بازار هدف این خوشه صنعتی است متمرکز کند.