لازم است سينماي ايران از اين يكنواختي خارج شود و فيلمسازان بايد سينما را از تنبلي بيرون بياورند ، سينماي ما به خون روح تازه احتياج دارد.

به گزارش خبرنگار اعزامي " مهر" به اصفهان ، بهمن قبادي كارگردان نام آشناي سينماي كشورمان صبح امروز در جلسه نقد و بررسي فيلم " لاك پشت ها پرواز مي كنند" درحاشيه جشنواره فيلم هاي كودكان ونوجوانان سخن مي گفت ضمن بيان اين مطلب افزود: سينماي ايران طي سالهاي گذشته به سينما هنر وابسته بوده و لازم است گامي بلند در جهت صنعتي شدن بردارد.

وي افزود: درحال حاضر دغدغه اصلي من مسئله كيفيت ، اكران ، توليد و تماشاچي مطلق فيلم است . تصميم دارم فيلمهايي بسازم كه از نظر تصوير و صدا كيفيتي قابل رقابت با سينماي جهان داشته باشد." فيلم لاك پشت ها هم پرواز مي كنند" نخستين گام در اين راستا است.

قبادي درايتداي اين نشست به تشريح دلايل ساخت اين اثر پرداخت وي گفت: يك ماه پس  از سقوط صدام با يك دوربين دي وي كم قاچاقي به بغداد رفتم. فيلمي مستند ساختم و آن را براي خبرنگاران  خارجي نمايش دارم، پس از بازگشت فيلم را مرور كردم ، بچه هاي بي دست و بي پا ، ميدان مين ، بازار اسلحه فروشي و... برايم غريب بود ف فيلم را كنارگذاشتم و به سراغ قصه اي رفتم كه بتواند مرا از دالان هاي موجود عبور دهد. دو سه قصه داشتم كه چون همگي را دوست مي داشتم آنها را در فيلم قرار دادم . پس از 2 ماه و نيم فيلمبرداري سخت فيلم براي تدوين آماده شد.

رفتم فيلمي ضد جنگ بسازم كه درباره بچه ها باشد و بچه ها بخش عمده آن تشكيل بدهند . بيشترين دغدغه ام اين بود كه چگونه به مادري اجازه بدهم كودك خود را بكشد و او را از  مشقات اين دنياي پرخشونت خارج كند. با مادران و محققان بسياري صحبت كردم تا به وضعيت موجود در فيلم رسيدم. ماجرا همانطوري كه در فيلم مي بيند اتفاق مي افتد . عراق و منطقه كرد نشين آن قرار نيست به آرامش برسد زيرا اين منطقه بهترين جا براي تجارت اسلحه هاي ساخته شده در كشورهاي  قدرتمند است .

وي تصريح كرد: من هم به حمله آمريكا به عراق معترضم و هم از آن خوشحالم . از اين خوشحالم كه تهديد حكومت صدام از آن برداشته شد. از طرفي مردم اين منطقه بيش از پيش بلاتكليف شده اند. تصور مي كنم آمريكا از سياست هاليوود تبعيت مي كند و مانند فيلم مرد عنكبوتي و ديگر آثار اين ابررسانه " بدمن "  داستان خود رانمي كشد . صدام بعد از جنگ عراق فاجعه كويت را ايجاد كرد و باز هم زنده ماند تا حمله آمريكا را زمينه سازي كند. با اين همه، باز هم زنده است و براي قسمت بعدي داستان تهديدي پنهان محسوب مي شود ،تهديدي كه مردم كردستان و مردم عراق  هنوز از آن بيم دارند.

كارگردان فيلم  " لاك پشت ها هم پرواز مي كنند" نماينده سينماي ايران در اسكار افزود: نمي دانم با چند فيلم و چند اعتراض مي توانيم تحولي در اين منطقه ايجا كنيم . ماجراي جنگ هميشه هست و فيلمسازان هستند كه آن را به مردم جهان نشان مي دهند.

من وقتي در سواحل سن سباستين يا پاريس قدم مي زنم و مي دانم سرمايه اصلي كشورهاي مثل عراق به اين سرزمين ها وارد مي شود و از سوي ديگر اين كشورها با توجه به يك فيلم و اهداي جايزه اي به آن چه تصويري از خود مي سازند احساس بدي دارم .

وي در مورد صحنه هاي خشونت بار فيلم گفت : ممكن است به نظر بيايد اين فيلم مناسب جشنواره كودك و نوجوان نيست ولي كودكان و نوجوانان ايراني با اروپايي ها فرق دارند . آنها به دلايل شرايط و محيط زندگيشان به سرعت بزرگ مي شوند و تصور مي كنم اين صحنه ها براي درجه سني تعيين شده مخاطب آن مناسب باشد.

وي در پايان تاكيد كرد: نمي خواهم از سطحي كه به آن رسيده ام پايين بيايم ولي نمي دانم در آينده چه اتفاقي خواهد افتاد. اميدواريم بتوانم توليدات عظيم يك سينماي تجاري را داشته باشم ، بدون آنكه به نگاه انساني سينماي موجود لطمه وارد شود . اما آيا تا زماني كه لابراتوار ، امكانات توليد و نمايش در سينماي ايران فرسوده است مي توان چنين برنامه اي را عمل كرد؟

شايان ذكراست پيش از اين فيلم ، نشست فيلم هاي انيميشن " مهربان" ساخته فهميه نيكو منظر ، " عصباني  نشو بندي" ساخته جمال اسكويي ، " نخودي" ساخته احمد عرباني " روزي كه حسني مرد شد"  ساخته كيانوش و داريوش دالوند برگزار شد.

برگزاري نشست هاي نقد و بررسي درجشنواره فيلم كودك و نوجوان براي فيلم هاي كوتاه و بلند سينمايي اقدامي در خور توجه است كه توسط برگزاركنندگان عملي شد.