به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به بوشهر، ساختمان رآکتور نیروگاه اتمی بوشهر به لحاظ داشتن استانداردهای بین المللی و امنیت در مقابل برخورد مستقیم هواپیمای غول پیکر بوئینگ 747، هواپیماهای جنگی و زلزله ای به شدت 8 ریشتر مقاوم است.
بر اساس ویژگی های امنیتی نیروگاه اتمی بوشهر در صورت بروز چنین سوانحی هیچ صدمه ای به تاسیسات راکتور و قلب آن وارد نمی شود و سیستم کنترل و حفاظت خودکار نیروگاه به راحتی آن را به وضعیت ایمن می رساند.
سوخت گذاری در قلب رآکتور نیروگاه بوشهر امروز سه شنبه با حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی جمهوری اسلامی ایران و در حضور خبرنگاران رسانه ها آغاز شد .
به گفته صالحی برق نیروگاه 1000 مگاواتی بوشهر بهار سال آینده وارد مدار برق کشور خواهد شد .
تاسیس نیرو گاه بوشهر در سال 1355بر اساس موافقت نامه سازمان انرژی اتمی ایران با بخش تکنولوژی و تحقیقات سازمان انرژی اتمی آلمان غربی نهایی شد وبدنبال امضای این قرار داد شرکت کرافت ورک یونیون، یکی از شرکتهای وابسته به زیمنس آلمان ساخت 2 واحد نیروگاه اتمی هر یک به توان اسمی 1293مگاوات و توان خالص 1196مگاوات را در بوشهر برعهده گرفت.
عملیات جرایی این پروژه از همان تاریخ آغاز شد ، ولی در سال 1357در شرایطی که حدود 75درصد از واحد اول و 60 درصد واحد دوم نیروگاه ساخته شده بود به علت پیروزی انقلاب در ایران کار از طرف آلمانیها تعطیل و متوقف شد. از همین رو دولت ایران از شرکت آلمانی در دادگاه داوری بین المللی شکایت کرد و براساس رای 13مارس 1982این دادگاه مقرر شد، کلیه قطعات و دستگاههای ساخته شده دو نیروگاه بوشهر تا آن زمان، به اضافه نیمی از سوخت هستهای مورد نیاز این نیروگاه به مالکیت ایران درآید .
به موجب این قرارداد مقرر شد ساخت نیروگاه تا سال 2000 به پایان برسد بااین حال بالاخره با تاخیری 10 ساله و با کش و قوس های فراوان این نیروگاه به مرحله انتقال سوخت رسیده است.