به گزارش خبرگزاری مهر، نتایج مطالعات پیشین نشان داده بود آواهایی مثل "اهم"، "هوم" و "اِاِاِاِ" که به عنوان مکث میان کلمات تلفظ می شوند می توانند به تقویت حافظه در طول یادگیری کمک کنند.
اکنون گروهی از محققان دانشگاه پرینستون به سرپرستی دنیل اوپنهایمر در بررسیهای خود روش دیگری را برای بهبود یادگیری در مدرسه کشف کردند.
به طور معمول، حروف به کار رفته در کتابهای مدارس از گرافیک زیبایی برخوردارند با این امید که بتوانند توجه دانش آموزان را به خود جلب کنند و در افزایش میزان اثربخشی یادگیری دروس موثر باشند.
این درحالی است که بررسیهای این محققان نشان می دهد فونت حروف با گرافیک زیبا می تواند به مانعی در خواندن حروف و حفظ کردن بهتر محتوای متن تبدیل شود.
این محققان به منظور دستیابی به این نتایج به گروهی از دانش آموزان یک سری کتاب درسی که با فونت های مختلف نوشته شده بودند را دادند و واکنش دانش آموزان را با نوشته هایی که در آنها پیچیدگی فونتها تغییر می کرد مورد ارزیابی قرار دادند.
در این بررسیها پژوهشگران به گروه اول نوشته هایی با فونت تایپی Arial را که برای خواندن بسیار ساده است ارائه کردند.
درحالی که به گروه دوم نوشته هایی با فونتهای فانتزی تر مثل Comic Sans و Bodoni که در آنها تضاد بالایی میان ضخامت و فاصله خطوط وجود دارد داده شد.
در این بررسیها مشخص شد که به طور متوسط راندمان یادگیری دانش آموزانی که کتابهای با فونتهای ساده تر را مطالعه کرده بودند بالاتر از دانش آموزانی بود که کتابهای با فونت زیبا را خوانده بودند.
براساس گزارش بی. بی. سی، به طوریکه گروه اول توانستند سخت ترین اطلاعات را با بازده بهتری بیاموزند.
این پژوهشگران تاکید کردند که اغراق در نوشتن حروف کتابهای درسی باعث افزایش سختی و کاهش اثرات مثبت در یادگیری می شود.