تهیه کننده "لطفا مزاحم نشوید" شرایط اکران عمومی این فیلم را با وجود مشکلاتی که داشت راضی کننده دانست ،اما تاکید کرد اگر فیلم تمام سانس‌ها سالنهایی که حقش بود را در اختیار داشت به فروش بهتری دست می‌یافت.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست نقد و بررسی فیلم "لطفا مزاحم نشوید" با حضور محسن عبدالوهاب کارگردان، محمد احمدی تهیه کننده و مدیر فیلمبرداری، سید افشین هاشمی و هدایت هاشمی بازیگران در خبرگزاری مهر برگزار شد. در بخش نخست این مصاحبه، محمد احمدی تهیه کننده این فیلم درباره شرایط اکران و میزان رضایت خود از گیشه فیلم صحبت کرد.

*خبرگزاری مهر- گروه فرهنگ و هنر: پیش از این قرار بود اکران عمومی "لطفا مزاحم نشوید" عید فطر آغاز شود. در حال حاضر در حوزه اکران با فیلم های متنوعی در ژانرهای مختلف روبرو هستید. این موضوع به مخاطب امکان انتخاب می دهد. این فیلم نیز در چند روز ابتدای اکران توانسته به فروش معقولی دست یابد. چقدر از شرایط نمایش آن راضی هستید؟

- محمد احمدی :‌ در ابتدا قرار بود اکران عمومی فیلم "لطفا مزاحم نشوید" نوروز 89 باشد که در این زمینه با دفتر پخش رایزنی کردیم. اما من در همان زمان احساس کردم، نوروز زمان مناسبی برای نمایش این فیلم نیست و این موضوع منتفی شد.
اسفند سال گذشته آقای سرتیپی مدیر دفتر فیلمیران پیشنهاد اکران فیلم  را در زمان عید فطر داد و حتی این موضوع در شورای صنفی به ثبت رسید. 

از دو هفته پیش حدود 12 فیلم اکران شده است. من شخصاً به این موضوع اعتراض دارم . سینمای ایران ظرفیت اکران 12 فیلم در 15روز را ندارد

از طرفی این زمان با بازگشایی دانشگاه همراه بود و همان طور که می دانید "لطفاً مزاحم نشوید" فیلمی است که مخاطب ان قشر فرهنگی و فرهیخته جامعه است. اما خوشبختانه اکران به تعویق افتاد. زیرا قرارداد فیلم‌های قبل از ما به دلیل همزمانی با ماه رمضان تمدید شد و "لطفا مزاحم نشوید" با کمی تاخیر از عید فطر به روی پرده رفت. من معتقدم شرایط در حال حاضر برای ما بهترین است. 

البته از دو هفته پیش تا کنون حدود 12 فیلم اکران شده است. من شخصاً به این موضوع اعتراض دارم و این بحث را در شورای صنفی نمایش مطرح و با آقای سجادپور مدیر اداره کل نظارت و ارزشیابی ارشاد نیزصحبت کردم. سینمای ایران ظرفیت و پتانسیل اکران 12 فیلم در 15روز را ندارد، زیرا سالن های مناسب برای نمایش این آثار موجود نیست و حتی مخاطب هم نداریم. به نوعی تهیه کنندگان با اکران آثار خود در این شرایط فیلم‌سوزی می‌کنند. آنها با این کار هم فیلم خودشان را قربانی  و هم مخاطب فیلم‌های دیگر را کم می‌کنند.

* فکر نمی‌کنید تهیه کننده‌ها و یا صاحبان فیلم با وضعیتی که در حال حاضر سینمای ایران در بخش اکران دارد، نمی‌خواهند زمان را برای نمایش از دست بدهند. زیرا گویا انتخاب بین شرایط بد و بدتر است.

احمدی: فیلمهای مثل "لطفاً‌ مزاحم نشوید" که از قبل گروه خود را داشته‌اند و برنامه‌ریزی‌های لازم را در این ارتباط انجام داده‌اند، حقشان است که از امکانات و سالنهای مناسب استفاده کنند، اما قربانی شرایط می‌شوند.ما از اسفند سال گذشته برای گروه آزادی قرارداد بستیم. در حال حاضر نیز حدود 20 سالن سینما داریم. 

اگر پردیس‌های سینمایی طبق آیین نامه شورای صنفی نمایش عمل کنند ما مشکلی نخواهیم داشت اما آنها این کار را انجام نمی‌دهند

در پردیس‌های سینمایی  این فیلم در دو و یا تک سانس به نمایش در می آید. همانطور که می دانید در حال حاضر پردیس‌های سینمایی شرایط مطلوبی برای نمایش فیلم‌ها دارند. اما وقتی آثار زیادی به طور همزمان اکران می‌شوند، فیلمها جای یکدیگر را در سانسها می گیرند و این شرایط عادلانه نیست. اگر پردیس‌ها طبق آیین نامه شورای صنفی نمایش عمل کنند ما مشکلی نخواهیم داشت اما آنها این کار را انجام نمی دهند. 

با وجود این مشکلات شرایط برای اکران "لطفاً مزاحم نشوید" راضی کننده است. اما اگر ما تمام سانس‌ها سالنهایی که حقمان بود را در اختیار داشتیم به فروش بهتری دست می‌یافتیم.

* طی سالهای اخیر فیلمهای کمدی سخیفی به مخاطب تحمیل شده و همین موضوع سطح سلیقه آنها را پایین آورده است. آیا فکر می‌کنید نمایش فیلمهای اجتماعی که حرفی برای مخاطب دارند، می‌تواند آنها را دوباره با سینما آشتی دهد؟

- احمدی: به عقیده من در حال حاضر شرایطی پیش آمده که مخاطب حق انتخاب دارد. اما این موضوع نیاز به اطلاع رسانی و تبلیغات مناسب دارد. مخاطب ما باید در جریان نمایش چنین آثاری قرار گیرد. تلاش کردیم، بیلبوردهایی را در سطح شهر در حد بضاعت خودمان در اختیار بگیریم و از تلویزیون‌‌های شهری و حتی در مترو نیز تبلیغاتی انجام دادیم.  . طی جلساتی که داشتیم در آینده نزدیک پخش تیزرها از تلویزیون بیشتر می شود. البته ارشاد نیز در بخش تبلیغات حمایت‌هایی را از ما انجام داده است. در حال حاضر در پنج شهرستان هم اکران فیلم آغاز شده است.

گیشه سینماها در حال حاضر نشان میدهد که مخاطب امروز سینمای ایران دیگر به دیدن فیلم‌های کمدی سخیف نمی‌رود. به عقیده من تهیه کننده و کارگردان یک اثر نباید به دنبال سلیقه مخاطب برود و طبق آن اثر خود را تولید کند. این  مرگ سینما است که در چند سال اخیر در حال رخ دادن است. به هر حال مخاطب نیز بعد از مدتی چنین فیلم‌هایی را پس می‌زند. وظیفه هنرمند این است که از جامعه جلوتر باشد. فیلمسازی موفق است که این گونه رفتار کند.

* در این دوره فیلم اجتماعی ساختن و کار کردن در این حوزه برای یک تهیه کننده ریسک محسوب می‌شود.

- احمدی: سلیقه من این گونه سینما است و خودم نیز همین نگاه را دنبال می‌کنم. وقتی فیلمنامه "لطفا مزاحم نشوید" را خواندم بسیار لذت بردم . البته به شخصیت آقای عبدالوهاب و سابقه و تجربه ای که داشتند نیز آشنا بودم. حقیقتاً به هیچ وجه به برگشت سرمایه و یا گیشه فکر نکردم. اما احساس کردم فیلمنامه چهارچوب مناسبی دارد و ارزش ساخت را دارد.

من هر فیلمی که ساختم و تهیه کردم عمدتاً فروش نداشته است. من آدم ریسک پذیری هستم. شاید چون هیچوقت فیلم پرفروش نداشتم، دستم به پول آلوده نشده و به این موضوع و برگشت سرمایه فکر نمی کنم.

...ادامه دارد