بیرجند - خبرگزاری مهر: رئیس جهاد کشاورزی فردوس با اشاره به آغاز برداشت انار از باغات این شهرستان گفت: پیش بینی می شود بیش از 30 هزار تن انار از باغات فردوس برداشت شود.

به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، عباسعلی غلامی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: شهرستان فردوس با دو هزار و 45 هکتار باغات انار از نظر سطح زیرکشت، رتبه اول را در استان خراسان جنوبی داراست.

وی گفت: در سالهای گذشته و قبل از بروز سرمازدگی، میزان برداشت انار به طور متوسط 20 تن از هر هکتار بود اما با توجه به سرمازدگی و کف بر شدن درختان، پیش‌ بینی می ‌شود امسال از هر هکتار بطور متوسط حدود 15 تن انار برداشت شود.

وی ادامه داد: رقم غالب و معروف انار فردوس، شیشه کپ است که این نوع از انار توجه مشتریان در آن سوی مرزها و کشورهای خاور دور مانند کره ‌جنوبی و ژاپن را به خود جلب کرده است.

غلامی ارقام‌ مختلف انار شهرستان فردوس را شامل انار شیشه کپ، شهوار، ملس، شلغمی، پوست سیاه، شیرین، یزدی و باغی ذکر کرد و گفت: انار شیشه کپ با پوستی قرمز و دانه ‌هایی به رنگ قرمز جگری و با طعمی خوش و ملس به صورت ارگانیک و عاری از سم تولید می‌شود و ازجمله ارقام تجارتی و برتر کشور و دارای شهرت جهانی است که این ویژگی رغبت علاقمندان داخلی و خارجی به انار فردوس را دو چندان کرده است.

وی بیان داشت: از دیگر ویژگی ‌های این نوع انار، خاصیت ماندگاری بسیار آن است که می ‌توان آن را بدون اینکه فاسد شود به دورترین نقاط جهان حمل کرد.

بزرگترین کارخانه کنسانتره میوه خاورمیانه در فردوس راه اندازی می شود

رئیس جهاد کشاورزی فردوس گفت: بسیاری از باغداران روستاهای باغستان، سرند، برون و شهر اسلامیه، انار مورد نیاز خود را بدون استفاده از سردخانه و به روش سنتی تا مدت چهار ماه به بهترین نحو نگهداری می ‌کنند.

وی کرم گلوگاه را از مهمترین آفات انار دانست و افزود: تنها راه مبارزه با این آفت، استفاده از روش‌ های بیولوژیکی و مکانیکی است.

غلامی تصریح کرد: برای مقابله با کرم گلوگاه انار مرکز انسکتاریوم حفظ نباتات در این شهرستان از 14 سال قبل راه‌اندازی شده و در زمینه پرورش زنبور 'ریکوگراما ' فعال است.

وی خاطر نشان کرد: این زنبور در مرکز انسکتاریوم پرورش داده شده و برای مقابله با کرم گلوگاه انار در باغات از طریق نصب 'تریکوکارت' بر روی شاخه‌ های درختان انار رهاسازی می ‌شود.

غلامی شیوه دیگر مبارزه با کرم گلوگاه انار را جمع ‌آوری انارهای آلوده از داخل باغات و آتش زدن و یا دفن آن در محیطی خارج از باغ عنوان کرد.

وی در زمینه صنایع تبدیلی انار نیز اظهار داشت: هم اکنون دو کارخانه تولید رب انار هر یک با ظرفیت تولید 500 تن در سال در شهرستان فردوس فعال است که انارهای درجه سه را به رب تبدیل می‌ کنند.

رئیس جهاد کشاورزی فردوس افزود: بزرگترین کارخانه کنسانتره میوه خاورمیانه در شهرستان فردوس با 90 درصد پیشرفت فیزیکی و با ظرفیت چهار هزار تن در سال به زودی مورد بهره‌ برداری قرار می ‌گیرد.