وي كه در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاري مهر سخن مي گفت، افزود: آمريكا با در دست گرفتن منابع نفتي عراق و تسلطي كه از پيش از اين بر كويت داشت، توانست اولين هدف خود را محقق سازد و تسلط خود بر اوپك را تثبيت كند زيرا سازمان كشورهاي صادر كننده نفت نخواهد توانست بدون در نظر گرفتن عراق و كويت نقشي را ايفا كند.
تركاشوند خاطرنشان كرد: آمريكا در دومين هدف خود يعني تامين امنيت اسرائيل دو مساله را مدنظر دارد، نخست قطع حمايت سوريه از حزب الله لبنان و ديگر گروههاي مبارز و ديگر ترميم كابينه لبنان به صورتي كه كمترين تاثيرپذيري را از سوريه داشته باشد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: استعفاي رفيق حريري نخست وزير لبنان نيز مي تواند بر اساس توافقي در همين زمينه صورت گرفته باشد.
نماينده مردم تويسركان با تاكيد بر اين مطلب كه آمريكا راه مذاكره با سوريه را مسدود نكرده است، گفت: رهبران سوريه همه مسائل را در محور منافع ملي خود مي بينند، به اين معني كه اگر منافع ملي خود را در خطر ببينند احتمال تن دادن به خواسته هاي آمريكا از سوي آنان وجود دارد.
وي تاكيد كرد: در شرايط كنوني و با توجه به سفر كالين پاول وزير امور خارجه آمريكا در لحن آمريكا نسبت به سوريه تغييرات محسوسي حاصل شده و نسبت به گذشته مقامهاي آمريكايي از لحن ملايمتري درباره اين كشور استفاده مي كنند، كه اين تغيير لحن مي تواند نشان از توافقي بين دو كشور داشته باشد.
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي در ادامه افزود: اگر رهبران آمريكا بتوانند افكار عمومي خود را قانع كنند، دومين اقدام اين كشور براي تامين اسرائيل، سوريه خواهد بود كه آمريكايي ها در همين زمينه نيز بهانه كافي يعني همان پناه دادن به سران حزب بعث را در دست دارند.
وي همچنين با اشاره به اين مطلب كه تهديدات آمريكا عليه ايران و سوريه فراز و نشيب هاي فراواني دارد، گفت: هر دو كشور از كشورهايي هستند كه در مساله عراق به نوعي متهم شده اند اما آمريكا در درجه اول ايران را اولين مشكل در زمينه امنيت اسرائيل مي داند.
تركاشوند تاكيد كرد: در عمل نيز لحن مقامهاي آمريكا نسبت به جمهوري اسلامي ايران تندتر شده است اما به دليل اينكه وارد شدن در جنگ ديگري در منطقه خاورميانه براي آمريكايي هزينه هاي مضاعف و سنگيني در بر خواهد داشت اين اتهامها را به طور جدي مطرح نمي كند.