همدان - خبرگزاری مهر: فرماندار تویسرکان گفت: کنگره منطقه ای بررسی شخصیت و جایگاه معنوی حیقوق نبی (ع) دهم آذر ماه امسال در تویسرکان برگزار می شود.

حسن بهرام نیا در گفتگو با خبرنگار مهر در همدان هدف از برگزاری این کنگره را بررسی شخصیت حیقوق نبی(ع)، تحلیل مبانی اندیشه و آرا آن حضرت، مقایسه آموزه های حیقوق نبی (ع) با مبانی اعتقادی سایر ادیان و تحلیل نقش این پیامبر آسمانی در رابطه با آماده سازی برای پذیرش بعثت پیامبر اعظم (ص) عنوان کرد.

وی با بیان اینکه معرفی پیشینه، توانمندی و قابلیت های شهرستان تویسرکان در ابعاد مختلف معنوی، اجتماعی، فرهنگی و گردشگری مهمترین هدف جنبی برگزاری این کنگره است، اظهار داشت:کنگره منطقه ای حیقوق نبی(ع) یک رویداد اثرگذار فرهنگی است که آثار و نتایج مثبتی در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی خواهد داشت.

بهرام نیا برگزاری کنگره حیقوق نبی(ع) در مقیاس ملی و بین المللی در سال های آتی را از اهداف مسئولان تویسرکان دانست و خاطرنشان کرد: کنگره منطقه ای حیقوق نبی(ع) با حضور نخبگان، اساتید و صاحب نظران عرصه فرهنگ 10 آذرماه در مجتمع فرهنگی - هنری فردوسی برگزار می شود.

لازم به ذکر است: حیقوق نبی بین سال‌های 600 تا 650 قبل از میلاد می‌زیسته و مقبره وی هم اکنون در جنوب غربی شهرستان تویسرکان واقع شده است و موضوع جالب توجه در خصوص این پیامبر آن است که تصویر وی هم‌ اکنون در موزه واتیکان وجود دارد.

در کتاب ها آمده که حیقوق به معنی در بغل کشیده شده، است و این نام را به این دلیل برای آن پیامبر برگزیدند که در کودکی و به علت بیماری از دنیا می رود و حضرت الیاس (ع) او را در آغوش می گیرد و از خداوند، حیات دوباره وی را طلب می‌کند و او زنده می‌شود.

وی که نگهبان معبد سلیمان در اورشلیم بوده، پس از شعبای نبی به رسالت مبعوث شده است.

این پیامبر سال‌های زیادی در اسارت بخت النصر بوده و پس از فتح بابل به دست کوروش، به همراه دانیال نبی به ایران آمده و در تویسرکان ساکن شده است.

بقعه این پیامبر، یکی از قدیمی‌ ترین آثار تاریخی ایران در استان همدان و دارای ارزش تاریخی بسیاری است به طوری که بنای برجی شکل آرامگاه حیقوق نبی، آجری و گنبدی شکل و پوشش داخلی آن مدور و پوشش خارجی آن مخروطی شکل است.

یکی از طاق‌نماهای این بنا به در ورودی بقعه اختصاص دارد و مابین طاق نماها نیز قسمتی ساده و بدون تزئینات مشاهده می شود.

ساختمان این مقبره، قبل از استیلای اعراب بنا شده و در برهه ‌ای از زمان نیز تخریب می‌شود، ولی بعدها عده ‌ای از خیرخواهان شهر به تعمیر آن همت می‌گمارند و در حفاری‌های سال 1368 نیز بقایای حصار مربع شکل با چهار برج در اطراف آن مشخص شده که به نظر می‌رسد از خود بنا قدیمی‌تر باشد.