علی سلیمانی در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز، تنوع در بافت و طرح را از ویژگیهای اصلی تولید فرش این استان دانست و گفت: تنوع در بافت و طرح فرش ها از ویژگی های منحصر به فرد این صنعت در آذربایجان شرقی بوده که رتبه نخست کشوری را به خود اختصاص داده است.
وی خاطرنشان کرد: آذربایجان شرقی با تولید یک میلیون مترمربع قالی و 40 درصد صادرات، قطب مهم تولید قالی در کشور محسوب میشود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر قریب 500 هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در امر قالی و حوزههای جانبی آن فعالیت دارند، گفت: در سال گذشته هشت میلیارد تومان تسهیلات از محل منابع صندوق مهر امام رضا(ع) استان برای مصوبه دور جدید ریاست جمهوری به استان جذب شد.
سلیمانی تاکید کرد: در سه ماهه نخست سال جاری حداقل 320 نفر موفق به اخذ پروانه کسب قالیبافی شده و هزار و 400 نفر نیز کارت قالیبافی را از طریق اتحادیههای صنفی و تعاونی فرش روستایی استان و شهرستانها اخذ کردهاند.
رئیس اداره فرش استان آذربایجان شرقی ادامه داد: در این راستا برای حمایتهای به عمل آمده حداقل هزار و 300 نفر برای بیمه قالیبافان به شعبههای تامین اجتماعی معرفی شدهاند و پیگیریهای لازم برای اجرایی کردن بیمه اجتماعی جدید قالیبافان در شرف انجام است که بعد از ارسال دستورالعمل از طرف مرکز ملی فرش ایران، اقدام میشود.
سلیمانی خاطرنشان کرد: تلاش برای احداث قالیشویی مدرن ویژه فرشهای صادراتی و نفیس در استان آذربایجان شرقی، احداث مجتمع قالیبافی در شهرستان میانه و مراغه، استانداردسازی کیفیت فرش ایزو 2008- 9001، پیگیری پروژه آر. اف. آی.دی یا به عبارتی تجهیز فرش به تراشههای الکترونیکی به عنوان مکمل شناسنامه فرش از برنامههای آینده نزدیک است.
وی افزود: پیگیری تجهیز و راهاندازی بزرگترین نمایشگاه و فروشگاه فرش دائمی تبریز از دیگر اقدامات انجام گرفته در سه ماهه اخیر است.