نشست مشترک وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس سازمان ملی جوانان و مدیران مطبوعات، خبرگزاریها و پایگاههای خبری پیش از ظهر امروز در سالن تشریفات نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاریها برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان ملی جوانان در این نشست، آمار مربوط به تعداد جوانان در آستانه ازدواج در کشور را قابل توجه دانست و گفت: باید جامعه را در این زمینه حساس کرد و رسانه ها در این آگاهی بخشی و حساسیت زایی جوانان را یاری کنند.

‌مهرداد بذرپاش اظهار داشت: یکی از راه‌های ورود به عرصه جنگ نرم، ایستادگی دراین عرصه و پیروزی در آن، تشکیل خانواده‌ای موفق است.

وی با اشاره به اینکه ایران کشوری جوان است، افزود: تعداد جوانان 14 تا 29 ساله در کشور بیش از 24 میلیون نفر است اما در حقیقت با افزایش این فاصله سنی نیمی از جمعیت کشورمان را جوانان تشکیل می‌دهند.

رئیس سازمان ملی جوانان با طرح این پرسش که تأخیر در سن ازدواج چقدر برای ما اهمیت دارد، افزود: بیش از 12 میلیون جوان در آستانه ازدواج در کشور داریم که این رقم شایان توجه است و رسانه ها باید جامعه را در این زمینه بسیار حساس کنند.

وی با تاکید بر اینکه شغل و مسکن تنها شرط لازم برای ازدواج نیست،‌ ادامه داد: بسیاری از افراد علیرغم داشتن شغل و مسکن مناسب هنوز مجردند همچنین حساس‌سازی، فرهنگ‌سازی، ترویج ازدواج و تشویق و ترغیب افراد به این امر مهم از اهمیت بسیاری برخوردار است که از جمله وظایف ما،‌ خانواده‌ها،‌ مسئولان و رسانه‌ها است.

در ادامه این نشست، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دولت در زمینه حل مشکلات ازدواج جوانان عزم جدی دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: عزم مصمم‌تری لازم است برای اینکه ازدواج به سوژه‌ای همیشگی برای تمام سال تبدیل شود و فقط به صورت مقطعی و در هفته ازدواج به آن پرداخته نشود.

وی اظهار داشت: وظایف خانواده‌ها، مدارس و دانشگاهها در این زمینه باید به آنان گوشزد شود و بیش از همه باید با جوانان صحبت کرد تا با آگاهیهای لازم وظیفه خودشان در امر ازدواج را انجام دهند.

وی با بیان اینکه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه خود می‌دانیم به مسئله ازدواج جوانان بپردازیم، گفت: اکنون آثار هنری و فیلمهای سینمایی به جای تشویق جوانان آنان را نگران میکند به صورتی که اگر جوانی مجرد باشد به این نتیجه می‌رسد که مجرد ماندن بهتر است.

وزیر ارشاد افزود: به شیوه‌های مختلف اهل فکر، روانشناسان و کارشناسان باید به مسئله ازدواج بپردازند چرا که تاخیر در ازدواج جوانان یک دشواری فرهنگ عمومی است که باید به عنوان یک اولویت به آن پرداخته شود.

حسینی با بیان اینکه فرهنگ اسلامی ازدواج را مستحب موکد می‌داند تصریح کرد: در مواردی نیز ازدواج را واجب دانسته‌اند و در مواردی حساس پدر و مادری که امکان ازدواج فرزند را فراهم نکنند دچار معصیت شده‌اند.

وی اظهار داشت: اگر تسهیلات جوانان افزایش یابد باید نکته‌ای مثبت باشد و نه اینکه مانع و معضلی برای ازدواج شود؛ جوانان باید به وعده های خدا حسن ظن داشته باشند و از ازدواج نترسند.

در این نشست علی عسگری رئیس مرکز مطالعات سازمان ملی جوانان به ارائه آخرین آمارها و پژوهشها در حوزه ازدواج جوانان کشور اشاره و تصریح کرد: یافته های ما در شهر تهران نشان می دهد که مشکلات اقتصادی در جایگاه سوم موانع بر سر راه ازدواج جوانان قرار دارد. وی همچنین در جمع مدیران رسانه ها به تشریح آخرین آمار ازدواج و طلاق در کشور پرداخت.