نماینده ایران در هیئت عامل اوپک با اشاره به اینکه قیمتهای فعلی نفت در بازار مطلوب نیست، از ضرورت مدیریت بازار جهانی نفت با مشارکت روسیه خبر داد و گفت: ایران به طور کامل به نظام سهمیه بندی اوپک پایبند است.

سیدمحمد علی خطیبی در گفتگو با مهر درباره عادلانه بودن قیمتهای فعلی نفت در بازارهای جهانی، گفت: در حال حاضر هیچ کدام از تولیدکنندگان نفت و گاز در شرایط یکسانی قرار ندارند و هزینه های تولید نفت در کشورهای مختلف متفاوت است.

نماینده ایران در هیئت عامل اوپک با تاکید بر اینکه در سال‌جاری میلادی یک ثبات نسبی در بازارهای جهانی نفت به وجود آمده است، تصریح کرد: از ابتدای سال‌جاری تاکنون قیمت نفت خام در محدوده 70 تا 80 دلار قرار داشته که این قیمت ها مطلوب به نظر نمی رسد.
 
وی با اعلام اینکه پیش بینی می شود در آینده ثبات بیشتری در بازار جهانی نفت به وجود بیاید، اظهار داشت: قطعا با ایجاد ثبات بیشتر می توان قیمتهای بهتری در بازار داشت.

نیازی به سهمیه بندی نفت عراق نیست
 
این مقام مسئول در خصوص برنامه اعضای اوپک برای قرار دادن عراق در نظام سهمیه بندی سازمان کشورهای صادرکننده نفت، توضیح داد: در یکصد و پنجاه و هفتمین نشست بحثی برای حضور عراق در نظام سهمیه بندی تولید نفت انجام نشده است.
 
خطیبی با بیان اینکه اگر تولید نفت عراق در سطح فعلی باشد نیازی به حضور این کشور در نظام سهمیه بندی نیست، بیان کرد: اما اگر تولید نفت خام عراق یک روند افزایشی شدیدی داشته باشد قطعا این کشور هم باید وارد نظام سهمیه بندی اوپک شود.
 
به گزارش مهر، در حال حاضر تولید فعلی نفت خام عراق دو میلیون و 500 هزار بشکه در روز است  که روزانه حدود دو میلیون بشکه آن به خارج از کشور صادر می شود.
 
سال گذشته میلادی عراق با برگزاری دو دور مناقصه، قراردادهای توسعه 11 میدان نفتی را به شرکتهای بین المللی واگذار کرد از این رو این کشور قصد دارد تولید روزانه نفت را از دو میلیون و 500 هزار بشکه کنونی به 12 میلیون بشکه افزایش دهد.

مدیریت بازار نفت با مشارکت روسیه
 
وی در ادامه در پاسخ به این سوال مهر مبنی بر تبدیل روسیه به بزرگترین تولیدکننده نفت جهان و عدم پایبندی این کشور برای ایجاد ثبات در بازار، بیان کرد: روسیه در شرایطی به بزرگترین تولید کننده نفت جهان تبدیل شده است که تولید نفت عربستان به منظور پایبندی به نظام سهمیه بندی اوپک کاهش یافته است.
 
خطیبی با اعلام اینکه در حال حاضر عربستان با تمامی ظرفیت اقدام به استخراج نفت خام می کند، تبیین کرد: این در حالی است که اعضای اوپک سیاست کاهش تولید نفت به منظور ایجاد یک ثبات نسبی در بازار را در پیش گرفته اند.
 
نماینده ایران در هیئت عامل اوپک با اشاره به اینکه از روسیه انتظار داشتیم در ثبات بازار نفت به اعضای اوپک کمک کند، اظهار داشت: با کاهش چهار میلیون و 200 هزار بشکه ای سقف تولید اوپک، اعضای این سازمان در 6 ماهه نخست اجرای نظام سهمیه بندی به 80 درصد تعهدات خود پایبند بودند.
 
وی با بیان اینکه همزمان با کاهش تولید نفت اوپک، تولید این کالای استراتژیک در برخی از کشورهای غیر اوپکی افزایش یافت، گفت: به عبارت دیگر برخی از اعضای غیر اوپک با افزایش تولید نفت زحمات کشورهای عضو اوپک را در ایجاد یک ثبات خنثی کردند.
 
خطیبی با تاکید بر اینکه قیمتهای پایین نفت به تمامی تولید کنندگان ضربه می زند، اعلام کرد: روسیه هم به عنوان یکی از تولیدکنندگان بزرگ در مقابل قیمتهای ضعیف نفت دارای اقتصادی شکننده است.
 
این مقام مسئول با اشاره به اینکه انتظار داریم تولیدکنندگان بزرگ نفت همچون روسیه برای مدیریت بازار نفت با اعضای اوپک مشارکت داشته باشند، تاکید کرد: در آینده تعاملات نفتی اوپک و روسیه ادامه می یابد و پیش بینی می شود در مقاطعی حتی این همکاری منجر به ایجاد یک ثبات در بازار شود.
 
به گزارش مهر، در حال حاضر روسیه برای سیزدهمین ماه پی در پی عنوان بزرگترین تولید کننده نفت خام جهان را در اختیار گرفته است.
 
در همین حال وزارت انرژی روسیه در آخرین گزارش رسمی خود از افزایش تولید نفت خام این کشور در سپتامبر گذشته به 10 میلیون و 160 هزار بشکه در روز خبر داده است.

پایبندی ایران به نظام سهمیه بندی اوپک
 
به گزارش مهر، وی در پاسخ به این سوال که دلیل کاهش تولید نفت ایران پایبندی به نظام سهمیه بندی اوپک بوده است؟ توضیح داد: در حال حاضر جمهوری اسلامی ایران به طور کامل نظام سهمیه بندی نفت اوپک را رعایت می کند.
 
خطیبی با تاکید بر اینکه نوسانات تولید نفت خام در تمامی کشورهای بزرگ تولیدکننده پدیده ای اجتناب ناپذیر است، یادآور شد: اما در مجموع سیاست فعلی رعایت سهمیه های تعیین شده از سوی اوپک است.
 
نماینده ایران در هیئت عامل اوپک میزان پایبندی اعضای اوپک پس از کاهش 4.2 میلیون بشکه ای تولید نفت را حدود 60 درصد عنوان کرد و افزود: اما در ماه های اخیر میزان پایبندی اعضای اوپک به این نظام افزایش یافته است.