معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست با انتقاد از فشارهای صورت گرفته نسبت به جاده سازی در جنگل ابر گفت: هدف از جاده سازی در جنگل ابر تغییر کاربری زمینها و آغاز ویلاسازی در این منطقه است.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد باقر صدوق در کارگاه آموزشی نخستین جشنواره محیط زیست و رسانه با گلایه از مسئولان محلی در سمنان و گرگان گفت: هر بار سازمان محیط زیست با ارئه مستندات دقیق و علمی و تخصصی هر گونه راهسازی در جنگل ابر را منجر به نابودی منطقه و آسیب جدی به این جنگل دانسته آنها مصوبات استانی دولت را بهانه کشیدن جاده عنوان می کنند.

وی اضافه کرد: محیط زیست بخشی از دولت است و وظیفه اش حفاظت از عرصه های طبیعی و اکوسیستمهای حساس است و گرنه هیچ مخالفتی با توسعه البته مبتنی بر پایداری محیط نداریم.

صدوق با اشاره به وجود چندین جاده دسترسی محلی برای روستاییان منطقه ابر تاکید کرد: ضرورتی برای ساخت جاده آن هم با ارزیابی شهری وجود ندارد و این چیزی جز بهانه سازی و فراهم کردن فرصت برای زمین خوران و مخربان محیط زیست و منابع طبیعی نیست.

معاون محیط طبیعی سازمان محیط زیست جنگل ابر را از مهمترین مناطق جنگلی و حفاظت شده در کشور دانست که ارزشهای اکولوژیک فوق العاده ای دارد و در صورت تخریب می تواند مشکلات زیست محیطی عدیده ای برای مردم، جنگل و حیات وحش منطقه به دنبال داشته باشد.

جنگل ابر به این سبب که در محلی واقع شده که محل نشیمن ابرهای باریده خزری است به جنگل ابر معروف شد و یکی از دیدنی ترین مناطق حفاظت شده ایران است که در محل تلاقی دو ناحیه رویشی ایرانی - تورانی واقع شده و در این منطقه رویش صد درصد اتفاق می افتد و جنگل از تنوع با شکوهی برخوردارند.

جنگل سرخدار و بلوط زاران زیبای ابر از مهمترین ذخیرگاههای جنگلی در کشور هستند که ارزش حفاظت و مدیریت صحیح دارند و سازمان جنگلها و محیط زیست ایران تا امروز با هر گونه جاده سازی در این جنگل مخالفت کرده است. 

پیش از این محمد جواد محمدی زاده رئیس سازمان محیط زیست گفته بود: بر اساس پیگیریهای سازمان محیط زیست عملیات ساخت و ساز جاده ابر متوقف مانده و اجازه هر گونه تعریضی در جاده ابر به هیچ وجه داده نمی شود و باید وزارت راه گزینه ای خارج از جنگل را مطرح کند تا در صورت ارزیابی زیست محیطی با آن موافقت شود.