دبیر شورای فرهنگ عمومی حذف روز گفتگوی تمدن‌ها را از تقویم رسمی کشور قانونی و بر اساس روال متداول حذف و اضافه مناسبت‌ها عنوان کرد.

منصور واعظی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بحث‌های بعد از حذف این روز از مناسبت‌های تقویم، گفت: درج و حذف مناسبت‌ها از تقویم یک پروسه مشخص دارد و به این ترتیب است که ابتدا درخواست‌ها بر اساس یک دستورالعمل اخذ و بعد از بررسی کارشناسی به شورای فرهنگ عمومی ارائه می‌شود و این شورا تصمیمات لازم را اتخاذ می‌کند و بعد از آنکه این تصمیمات به تائید شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید، توسط رئیس‌جمهور به دستگاه‌های مختلف ابلاغ می‌شود.

وی افزود: در ارتباط با حذف روز گفتگوی تمدن‌ها نیز همین مسیر طی شد؛ یکی از الزامات تقویم این است که در ارتباط با مناسبت‌های آن اتفاقی در کشور افتاده باشد و گزارشی به شورای فرهنگ عمومی ارائه شده باشد و چون این اتفاق نیفتاده بود، این روز از تقویم حذف شد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور اضافه کرد: اینگونه نیست که مناسبتی برای همیشه در تقویم بماند بلکه اگر یک سال، دو سال یا سه سال گزارشی از اقدامات مربوط به این مناسبت ارائه نشود، خود به خود از تقویم خارج می‌شود.

واعظی با ارائه مثالی گفت: اگر ما روزهایی را مانند "روز کارگر"، "روز معلم" یا "روز جمهوری اسلامی" در تقویم داریم، به این خاطر است که اتفاقاتی در ارتباط با آنها رخ می‌دهد و اگر چنین نباشد، دلیلی ندارد که این روزها همچنان در تقویم بماند.

وی تاکید کرد: همانطور که گفتم مسیر تصویب یا حذف یک روز از تقویم مشخص است و بر همین اساس هم عمل می‌شود. حالا ممکن است در این ارتباط هم افرادی موافق یا مخالف باشند، نظرات آنها برای ما محترم است اما مسیر قانونی و حقوقی آن همین است و در مورد "روز گفتگوی تمدن‌ها" هم همین مسیر طی شد.

چندی پیش شورای فرهنگ عمومی کشور" عنوان روزگفتگوی تمدن‌ها" (30 شهریور) را از مناسبت‌های رسمی تقویم حذف کرد.