کرج - خبرگزاری مهر: مدیر کل تحلیلهای راهبردی امنیت اقتصادی وزارت اطلاعات گفت: سالانه 110 هزار میلیارد تومان یارانه به صورت غیرهدفمند در کشور توزیع می شود که 70 درصد این یارانه ها از سوی اقشار مرفه جامعه هزینه می شود که با اجرای طرح هدفمندکردن یارانه ها این مشکل حل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر در کرج، فضل الله میرزاوند ظهر شنبه در جلسه شورای اداری استان البرز در محل باشگاه میلاد اظهار داشت:بحث هدفمندی یارانه ها ارتباط مستقیمی با موضوع ذخایر نفتی کشور دارد و در این زمینه سه دیدگاه متفاوت در جامعه حاکم است.
 
وی ادامه داد: در دیدگاه نخست ذخایر نفتی جزو منابع ملی و متعلق به مردم است بنابراین قیمت نفت با سایر کشورها سنجیده نمی شود،در دیدگاه دوم وجود ذخایر نفتی مزیتی نسبی است و بنابر دیدگاه سوم غیرواقعی بودن قیمت حامل های انرژی سبب انحراف در تولید و سرمایه گذاری و در نهایت منجر به عدم برخورداری اقشار آسیب پذیر از این ظرفیت می شود.
 
این مسئول  خاطرنشان کرد: بر این اساس با توجه به دیدگاه سوم موضوع هدفمندی یارانه ها از سال 1368 و در برنامه اول توسعه کشور مدنظر قرار گرفت و پس از در تدوین برنامه های دوم و سوم و چهارم با قدرت مطرح شد.
 
وی ادامه داد: در برنامه چهارم توسعه دولت وقت موظف به اجرای این قانون شد و در حال حاضر در آستانه تحقق این قانون مهم در کشور هستیم.
 
این مسئول عنوان کرد: هم اکنون 110 هزار میلیارد تومان یارانه غیر هدفمند به صورت نقدی و غیر نقدی در کشور توزیع می شود که 70 درصد این یارنه ها نصیب قشر مرفه جامعه می شود.

دهک قشر مرفه  بدون هدفمندی یارانه ها بیشترین سهم  را از سوخت دارد
 
وی ادامه داد: در حال حاضر دهک دهم شهری کشور در مقایسه با دهک های پایین تر از 22 برابر سهمیه بنزین،35 برابر گازوئیل،14 برابر برق،دو برابر گاز کشور بهره مند هستند.
 
میزاوند افزود: همچنین دهک های بالای روستایی 49 برابر بنزین،25 برابر گازوئیل، 5 برابر برق، 5 برابر گاز کشور را در مقایسه با دهک های پایین تر خود مصرف می کنند.
 
 این مسئول با اشاره به  میزان مصرف انرژی در کشور در مقایسه با سایر کشورها گفت:در حال حاضر میزان مصرف انرژی در کشور ما معادل 17 برابر کشور ژاپن،8 برابر اروپا و چند برابر کشور چین است.
 
 وی خاطرنشان کرد: در واقع میزان مصرف انرژی در کشور ما معادل کشوری با جمعیت 750 میلیون نفر است و این میزان 10 برابر استانداردهای جهانی است.
 
مدیر کل تحلیل های راهبردی امنیت اقتصادی وزارت اطلاعات تصریح کرد: بیش از 37 درصد بنزین و گازوئیل خاورمیانه در ایران مصرف می شود که این امر می توانست کشور ما را در زمره کشورهای توسعه یافته دنیا قرار دهد اما در حال حاضر شاهد تحقق این امر نیستیم.

مصرف گاز در کشور ما چهار برابر استاندارهای جهانی است
 
وی گفت: در حال حاضر مصرف گاز در کشور ما چهار برابر استاندارهای جهانی است که در صورت ادامه این روند و رشد 10.5 درصدی مصرف گاز در کشور تا دو سال آینده شاهد واردات گاز به کشور خواهیم بود و این در حالی است که ایران دومین کشور دارنده ذخایر گاز در جهان است.
 
میرزاوند با اشاره به اینکه اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها بستر جلوگیری از حیف و میل منابع و ذخایر کشور را فراهم می کند بیان کرد: پرداخت عام و غیر هدفمند، بهره مندی ناعادلانه، افزایش بی رویه مصرف، عدم استفاده بهینه از منابع، قاچاق کالا های یارانه ای و وابستگی شدید به ذخایر نفتی از جممله چالش هایی است که با آن مواجه ایم و در این راستا اجرای قانون هدفمند سازی یارانه ها می تواند بستر جلوگیری از حیف و میل منابع و ذخایر کشور را فراهم کند.
 
 مدیرکل تحلیل های راهبردی امنیت اقتصادی وزارت اطلاعات با اشاره به اینکه اجرای این طرح یک تصمیم ملی است بیان داشت: اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها یک تصمیم ملی است که نیازمند اراده ملی و عزم همگانی است و مردم اطمینان داشته باشند که در صورت اجرای موفق این طرح 50 درصد خالص وجوه آزاد شده بین اقشار کم در آمد جامعه توزیع خواهد شد.
 
وی یادآور شد: این طرح در یک دوره زمانی 5 ساله و به صورت تدریجی اجرا کمی شود و جای هیچ گونه نگرانی در این زمینه وجود ندارد.
 
میرزاوند تاکید کرد: اصلاح الگوی مصرف در کشور موضوعی است که در صورت تحقق آن خدمت بزرگی به آیندگان خواهیم کرد.