استاد گروه فلسفه دانشگاه تهران در مورد موضوع همایش فلسفه معتقد است: در بعضی از فلسفه‏ها قایل به جدایی و تفکیک میان نظر و عمل شدند ولی درتفکر اصیل فلسفی و حکمی و عرفانی سرزمین ما نظر از عمل جدا نبوده و نیست.

دکتر محمدرضا ریخته گران در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد نقش برگزاری همایش روز جهانی فلسفه در ایران در معرفی فلسفه ایرانی به جهانیان گفت: البته این امر بستگی به عملکرد ما دارد و تلقی که ما از فلسفه داریم. اگر خوب عمل کنیم می‏توانیم فلسفه خودمان را به عالم معرفی بکنیم و بطور کلی دنیای امروز دنیایی است که به تفکر فلسفی احتیاج دارد؛ دنیایی که بیشتر انسانها راه را گم کرده‏اند و بیهوده دست و پا می‎زنند.
 
این استاد گروه فلسفه دانشگاه تهران در مورد موضوع این همایش که نسبت میان نظر و عمل است و اینکه این موضوع تاچه اندازه می‎تواند در عام کردن فلسفه مؤثر واقع شود نیز اظهارداشت: این موضوع، موضوع مهمی است. چون آدمی به یک معنا نظر است و عمل و چیز دیگری نیست هرچه که هست نظر و عمل است. منتها در بعضی از فلسفه‏ها قایل به جدایی و تفکیک میان نظر و عمل شدند ولی در تفکر اصیل فلسفی و حکمی و عرفانی سرزمین ما نظر از عمل جدا نبوده و نیست.
 
این محقق و پژوهشگر تصریح کرد: وقتی ما نظر را از عمل جدا می‏کنیم این تلقی پیش می‏آید که برای مثال سیاستمداری به عنوان یک مرد عمل می‏تواند که اهل نظر نباشد اما اگر بخواهیم بر وفق معارف سنتی خودمان حرکت بکنیم هرگز نباید چنین باشد. اهل نظر باید دستی بر مسایل عمل داشته باشند یعنی بنیاد اخلاق، بنیاد سیاست، بنیاد اقتصاد و همه اینها بر نظر استواراست و نظر هم از عمل جدا نیست. اگر هم تفکیک می‏کنیم در مقام بحث و بیان است.