شهرستانهای تهران - خبرگزاری مهر: منطقه جمع آوری زباله "گندک" دماوند که این روزها با ماسک نیز نمی توان به آن نزدیک شد به زودی بلای مردم شهرستان دماوند خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر در دماوند، امروزه مبحث دفع زباله ها به یکی از دغدغه های اصلی مدیرت تمام شهرهای کشور و حتی جهان مبدل شده و اماکن دپوی این پس ماندهای حاصل از زندگی روزمره تهدیدی جدی برای محیط زیست، سلامت جامعه و آلودگی سفره های زیر زمینی محسوب می شود.

"گندک"، نامی آشنا برای دماوندیها است. منطقه ای در حاشیه مرکز شهرستان دماوند و شهر رودهن که این روزها بدون ماسک، دستکش و سایر تجهیزات بهداشتی نمی توان بدان نزدیک شد.
 
این منطقه در نواحی جنوبی حومه شهر دماوند سالهاست که بار عظیمی از زباله های شهری نقاط مختلف شمال شرق استان تهران را به دوش کشیده و امروز این پیر رفتگر سایر نواحی شمال شرق استان تهران، آرام آرام و با گذشت سالیان متمادی با افزایش دپوی این به اصطلاح طلای کثیف رو به سوی مرگ پیش می رود.
 
محل تجمع زباله های "گندک" بلای جان مردم دماوند
 
استاندار تهران در گفتگو با خبرنگار مهر گندک را در آینده، بلای جان مردم دماوند دانست و گفت: در خصوص منطقه گندک دماوند که در آینده به بلای جان مردم مبدل خواهد شد می بایست چاره اندیشی شود.
 
مرتضی تمدن پیرامون خطراتی که از سوی این تجمعگاه زباله شهری متوجه شهرستان دماوند خواهد شد اظهار داشت: شیرابه های این مرکز دپوی زباله های شهری قابلیت تولید موادی خطرناک و آلاینده را دارد.
 
این مسئول ادامه داد: شیرابه های منشعب از زباله های شهری می تواند با نفوذ به طبقات پایینی زمین، سفره های آب زیرزمینی این شهرستان و در نهایت آب شرب آن را با خطراتی جدی مواجه سازد.
 
وی با اشاره به سایر معضلات ناشی از منطقه گندک دماوند خاطرنشان کرد: علاوه بر مورد مذکور اجتماع جانوران موزی و پراکندگی غبارهای آلوده حاصل از انباشت زباله های شهری توسط وزش بادهای فصلی را می توان از دیگر معضلاتی بر شمرد که شهرستان دماوند را تهدید می کند. 
 
آماری از میزان آلودگی آبهای زیرزمینی دماوند در دست نیست
 
معاون فرماندار شهرستان دماوند نیز پیرامون دفع زباله های شهری در گندک اظهار داشت: انباشت زباله های شهری به شکل طولانی مدت در هر منطقه ای می تواند معضلات زیست محیطی فراوانی را به دنبال داشته باشد.
 
سعید میرزایی فر ادامه داد: شیرابه های حاصل از زباله های انباشته شده قابلیت آلوده سازی آبهای زیرزمینی را دارد اما پیرامون میزان آلودگیهای حاصل از منطقه گندک برای آبهای سطحی و سفره های زیر زمینی شهرستان دماوند آمار مشخصی وجود ندارد.
 
اجرای طرح آزمایشی بازیافت زباله در رودهن
 
این مسئول در تشریح طرحهای اجرایی در مسیر رفع این معضل خاطرنشان کرد: چندی پیش و در راستای رفع معضل زباله های شهری با شرکتی خصوص فعال در این زمینه مذاکرتی انجام شد.
 
وی بیان داشت: اما بر طبق برآوردهای انجام شده میزان زباله های تولیدی در شهرستان دماوند به حدی نبود تا شرکت یاد شده از طریق بازیافت صنعتی آن، سود مناسبی را نسیب خود کند.
 
میرزایی فر در خصوص دلایل تلفیق زباله های سایر نقاط شمال شرق استان تهران با دماوند عنوان کرد: شرکت خصوصی فوق میزان زباله کمتر از 350 تن در روز را فاقد توجیه اقتصادی می داند به همین جهت زباله سایر نقاط شمال شرق استان تهران راهی گندک می شود تا این میزان باعث جذب سرمایه عملیاتی شرکت مذکور شود.
 
معاون فرماندار شهرستان دماوند از استقرار آزمایشی سامانه های تصفیه در شهرستان دماوند خبر داد و افزود: در کنار کارکردههای فوق و با سرمایه گذاری شهرداری رودهن مقرر شد تا چند سامانه بازیافت زباله به صورت آزمایشی استقرار یابد.
 
این مسئول ادامه داد: در صورت موفقیت طرح سامانه های بازیافت آزمایشی در شهر رودهن کارکرد مذکور در سایر نقاط شهرستان دماوند نیز اجرایی خواهد شد اما در غیر این صورت مجددا سامانبخشی در این حوزه مستلزم حضور بخش خصوصی خواهد بود.
 
شهرستان دماوند با مساحتی حدود ۱۸۸ هزار هکتار در محدوده شهرستان‌های فیروزکوه، آمل، ورامین، گرمسار و تهران قرار دارد که متوسط ارتفاع آن از سطح دریا حدود دو هزار متر است و بر طبق نتایج سرشماری سال ۱۳۸۵مرکز ملی آمار ایران تعداد 27 هزار و 418 خانوار شامل 96 هزار و 860 نفر در این شهرستان سکونت دارند.