خرم آباد - خبرگزاری مهر: استاندار لرستان با بیان اینکه عمده صادرات سنگ این استان به صورت خام است، این امر را موجب محروم شدن لرستان از ارزش افزوده ناشی از صادرات سنگ دانست.

به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، حبیب الله دهمره پیش از ظهر پنج شنبه در همایش خوشه صنعتی سنگ لرستان در سخنانی با اشاره به قابلیتهای لرستان در این بخش اظهار داشت: در حال حاضر یک پنجم سنگ ساختمانی کشور در لرستان تولید می شود.

وی افزود: استان لرستان به لحاظ وجود معادن غنی سنگ از ظرفیتهای خوبی برخوردار است و باید با استفاده از فناوریهای روز جهان از این صنعت به بهترین نحو ممکن استفاده کرد.

استاندار لرستان تصریح کرد: به لحاظ تولید سنگ ساختمانی استان لرستان در رتبه اول قرار داشته و در رتبه بندی سنگ تزئینی نیز این استان در جایگاه دوم کشور قرار دارد.

دهمرده با اشاره به وجود 450 واحد سنگبری در استان، اظهار داشت: در حال حاضر 20 واحد مجهز به خطوط تولید و برش پیشرفته و به روز در استان وجود دارد.

وی ابراز امیدواری کرد که بقیه معادن و واحدهای سنگبری استان نیز به سیستمهای پیشرفته دنیا مجهز شوند تا صادرات سنگ استان لرستان نیز رونق بیشتری پیدا کند.

استاندار لرستان یادآور شد: همچنین صنایع سنگ استان می تواند در ایجاد اشتغال نیز موثر باشد و با برنامه ریزی مناسب می توان زمینه های به کارگیری افراد را در این صنعت فراهم کرد.

دهمرده همچنین در ادامه با اشاره به صادرات سنگ استان در سال 87، افزود: در این سال حدود 2.5 میلیون دلار صادرات سنگ از استان وجود داشته است که این میزان صادرات به صورت خام بوده است.

وی یادآور شد: با به کارگیری صنایع جدید و فرآوری سنگهای استان می توان این میزان صادرات و ارزش افزوده ناشی از آن را افزایش داد.

استاندار لرستان خواستار سرمایه گذاری ویژه بر روی صنعت سنگ استان شد و خاطرنشان کرد: با کار کارشناسی شده و با حضور نخبگان علمی و صنعتی استان باید از این نعمت خدادادی بیشترین استفاده را داشته باشیم.

به گزارش مهر، استان لرستان با توجه به منابع غنی سنگ به خصوص سنگهای تزئینی و نما در منطقه، اغلب در زمینه سرمایه‌گذاری در راستای فرآوری انواع سنگهای تزئینی، ساختمانی و مواد کانی غیرفلزی استانی مستعد است.

بیشتر معادن استان لرستان به سنگهای نما و تزئینی اختصاص دارد به طوریکه با داشتن حدود یک چهارم ذخایر سنگهای تزئینی کشور حائز رتبه اول در این زمینه است.

تولیدات سنگ لرستان 22 درصد تولیدات کشور و سه درصد تولید جهانی است. از انواع معادن این استان می توان به سنگ گچ، سنگ آهک، سنگ چینی، فروسیلیس، فلدسپات، تالک، نمک و سنگ لاشه پالون اشاره کرد.

هم اکنون لرستان بعد از اصفهان به لحاظ میزان استخراج سنگ در رتبه دوم قرار دارد و سالانه حدود سه میلیون تن انواع سنگ تزئینی و ساختمانی از معادن این استان استخراج می شود که بخشی از آن در استان، بخشی در بازارهای داخلی و حدود 200 هزار تن آن در بازارهای کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا و کشورهای آسیای جنوب شرق مصرف می شود.