یزد - خبرگزاری مهر: معاون اول قوه قضاییه با اشاره به اینکه در پیشگیری از وقوع جرم بررسی انگیزه‌ های جرم گام نخست است، گفت: نقش دستگاههای فرهنگ ساز در کنترل ایجاد انگیزه برای جرم را نمی توان نادیده گرفت.

 به گزارش خبرنگار مهر در یزد، حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی در نشست شورای قضایی شرق کشور به میزبانی دادگستری استان یزد اظهار داشت: نخستین مسئله ‌ای که در مورد جرم مطرح می ‌شود، انگیزه وقوع جرم است و برای کاهش جرم باید کاری کرد تا انگیزه وقوع جرم کم شده و یا اصلا به وجود نیاید.

وی خاطرنشان کرد: نخستین گامهایی که در تربیت دینی مطرح می‌ شود، اخلاق، توجه به خدا و خودکنترلی است.

رئیسی از خودکنترلی به عنوان کارآمدترین و مطمئن ‌ترین نظام کنترلی یاد کرد و ادامه داد: به هر میزان که توجه به خدا، معاد و مبانی اعتقادی بیشتر باشد، انگیزه وقوع جرم کاهش می‌ یابد.

وی خاطرنشان کرد: در مقوله پیشگیری از وقوع جرم همه بخشهای کشور باید تمام توان خود را در این راه به کار گیرند.
 

رئیسی سلب فرصت از کسانی که در آنها انگیزه وقوع جرم به وجود آمده است را نیازمند ساز و کارهای پیچیده ‌ای دانست که یکی از آنها حضور پلیس است.

عرصه باید برای وقوع جرم در جامعه نا امن شود

معاون اول قوه قضاییه در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت نا امن کردن عرصه برای وقوع جرم در جامعه تاکید کرد.

رئیسی همچنین با اشاره به اثرات مخرب موادمخدر در جامعه بیان داشت: مسئله مبارزه با موادمخدر را باید به صورت جامع دید زیرا این مسئله، تنها با دستگاه قضایی و انتظامی مرتبط نیست.

وی با اشاره به برخی از دسیسه‌ های دشمنان برای جلوگیری از رشد روزافزون نظام جمهوری اسلامی اظهار داشت: دشمن در پی آن است تا از رشد نظام و کشوری که بر پایه اعتقادات دینی و ضد استکباری استوار است، جلوگیری کند.

وی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی وظایف قوه قضاییه بسیار مهم، خطیر و حساس است.

رئیسی ادامه داد: کار آمریکا و ناتو با راه انداختن لابراتورهای تولید مواد مخدر صنعتی، بزرگترین جنایت علیه بشریت محسوب می ‌شود.

در بهترین شرایط امنیتی کشور قرار داریم

رئیسی همچنین بیان داشت: به رغم همه تهدیدات، در کشور ایران بهترین شرایط امنیتی وجود دارد و تداوم این وضعیت در گرو حساس بودن همه آحاد جامعه است.

معاون اول رئیس قوه قضاییه، اظهار داشت: بر اساس روایات، یکی از ویژگی‌های مهم مومنین، حساس بودن نسبت به مسائل جامعه است و از همین روست که دشمنان برای سنجش پای‌بندی مسلمانان به اعتقادات، دست به حساسیت‌سنجی می‌زنند.

رئیسی، قرآن ‌سوزی و هتک حرمت به ساحت پیامبر عظیم‌الشان اسلام(ص) را از مصادیق این حساسیت‌سنجی برشمرد.

نماینده ولی‌ فقیه در استان و امام جمعه یزد نیز در این مراسم، وظایف قوه قضاییه را خطیر توصیف کرد.

حجت ‌الاسلام محمدعلی صدوقی، نظارت بر حسن اجرای قوانین و اقدام مناسب برای جلوگیری از وقوع جرم را از جمله وظایف مهم این قوه برشمرد.

وی اظهار امیدواری کرد: ایجاد معاونت پیشگیری از جرم در قوه قضاییه بتواند گام موثری در این مسیر باشد.

نشست شورای قضایی شرق کشور با حضور روسای کل دادگستری و برخی از قضات استان‌های یزد، سیستان و بلوچستان، کرمان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و هرمزگان در یزد برگزار شد.