یکی از عکاسان در حاشیه جشنواره دوربین.نت جمع‌آوری اطلاعات از مکانی را که قرار است به آنجا سفر کنیم، اوالین گام در عکاسی سفر دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر عکاسی سفر، یکی از بخش‌های پنجمین جشنواره عکس خبری دوربین.نت را تشکیل می‌دهد. بخشی که به اعتقاد داوران آن، پارامترهای عکاسی سفر را دارا نیست.

برگزاری کارگاه آموزشی سفر و گردشگری، شاید این تاثیر را داشته باشد که در جشنواره بعدی، عکس‌هایی منسجم و قوی در این بخش ارائه شود. حسین کریم زاده، داور پنجمین جشنواره عکس خبری دوربین.نت در بخش سفر، 17 آبان در همین رابطه، کارگاه آموزشی برگزار کرد.

کریم‌زاده در این نشست گفت: سفر می‌رویم چون دلبستگی‌هایی داریم. سفر می رویم چون عکاسی می‌کنیم و عکاسی یکی از همین دلبستگی‌ها است.

از نگاه کریم زاده، عکاسی سفر با سایر شاخه‌های عکاسی مرتبط است و جدا از ژانرهای دیگر نیست، اما آنچه وی پیش از سایر موارد به آن پرداخت، انتخاب مکان در عکاسی سفر بود.

وی تجربه شخصی عکاس و استفاده از منابع راهنما، یا تجارب دیگران را در انتخاب مکان عکاسی موثر دانست و ضمن تاکید بر جمع آوری اطلاعات از مکان سفر، این اطلاعات را اولین گام عکاس در عکاسی سفر عنوان کرد. کریم زاده گفت: در عکاسی سفر لازم است به همه قابلیت‌های منطقه واقف باشیم تا بتوانیم با توجه به این قابلیت‌ها از موضوعات مختلف به صورت کامل عکاسی کنیم.

کریم زاده، در این باره چنین مثال زد: اگر از منطقه‌ای که از آن عکاسی می‌کنید، شناخت کافی داشته باشید، در عکاسی در شب از خطرات آن آگاه هستید. شناخت گونه‌های جانوری و گونه‌های گیاهی منطقه هم به شما به عنوان عکاس برای انتخاب موضوع کمک می‌کند.

کریم‌زاده درباره شرایط جوی ابراز کرد: برای شروع سفر باید شرایط جوی را بسنجیم و به این موضوعات واقف باشیم که آیا فصل در ثبت تصاویر طبیعت، یا عکاسی از بنا تاثیرگذار است، یا نه. سرد بودن یا گرم بودن هوا، آفتابی یا ابری بودن آسمان، اینها باعث می‌شود تا تجهیزات مناسبی برای عکاسی انتحاب کنیم و انتخاب تجهیزات مناسب، باعث ثبت عکس‌هایی بهتر می‌شود.

استفاده از پوشاک مناسب، استفاده از کاور برای دوربین و استفاده از تجهیزات مناسب عکاسی، رهنمودهای دیگری بود که توسط این عکاس به شرکت کنندگان در کارگاه آموزشی سفر و ایرانگردی ارائه شد.

کریم زاده همچنین تاکید کرد که به همراه داشتن تجهیزاتی مانند دکلانشور و سه پایه در عکاسی از سفر و با توجه به موضوعی که برای این نوع از عکاسی انتخاب شده، ضروری است.

وی  سپس به ارائه یکی از تجربیات خود پرداخت: سال گذشته در چنین زمانی، از خلخال تا اسالم سفر کردم. همراهم هر قدر گفت که این قدر وسیله نیاور، تاثیری در من نداشت. همین شد که عکاسی از برخی از لحظه‌ها را از دست دادم.

نکته دیگری که توسط کریم زاده مطرح شد، آگاهی درباره سوژه عکاسی را شامل می شد: اگر بدانید با چه سوژه‌ای مواجه هستید، زمان خوب و کافی را برای عکاسی از آن اختصاص می‌دهید.

به اعتقاد کریم زاده، آماده بودن ذهن برای عکاسی نیز در ثبت بهتر سوژه‌ها تاثیرگذار خواهد بود. این نکته، در همه ژانرهای عکاسی صدق می کند، اما در عکاسی سفر بیشتر مشهود است. وی همچنین درباره زمان بندی در عکاسی گفت: بپذیرید که زمان بندی در عکاسی طبیعت و سفر، اهمیت بسیاری دارد و دانستن ویژگی‌های منطقه به زمان‌بندی صحیح کمک می‌کند.

وی افزود: عکاس‌ها معمولا هزینه‌های گزافی را برای تجهیزات عکاسی خود می‌پردازند اما از نگهداری این تجهیزات، غافل هستند. تجهیزات عکاسی، به نگهداری مستمر نیاز دارد. کوچک‌ترین صدمه به این تجهیزات، به فرسایش زودهنگام آنها می‌انجامد.

کریم زاده ضمن اشاره به اهمیت نمایش عکس‌ها به شکل منسجم، ابراز کرد: ا رائه عکس‌ها، نتیجه عکاسی سفر است و یکی از مهم‌ترین بخش‌های عکاسی را شامل می‌شود که گاهی حتی از عکاسی هم مهم‌تر است. مهم‌ترین بخش عکاسی سفر، کامل عکاسی کردن است.

کارگاه آموزشی سفر و گردشگری، 17 آبان در سالن آمفی تئاتر مجموعه برج آزادی برگزار شد.