به گزارش خبرگزاری مهر، منوچهر متکی وزیر امور خارجه امروز سه شنبه در حاشیه نهمین نشست وزرای مجمع گفت وگوی همکاری آسیایی در تهران با "ونگ چاک" وزیر اقتصاد بوتان و "یوهاوک دو سوآن" رئیس هیئت شرکت کننده میانمار در نشست ACD به طور جداگانه دیدار و گفت و گو کرد.
متکی در دیدار وزیر اقتصاد بوتان با اشاره به روابط رو به رشد دو کشور، ضرورت ترسیم چارچوب همکاری های فیمابین با هدف گسترش مناسبات را مورد تأکید قرار داد.
وی از همکاری و رایزنی دو کشور در مجامع و سازمان های بین المللی استقبال کرد.
ونگ چاک نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به تهران، اظهار داشت: تحت رهبری جمهوری اسلامی ایران، نشست مجمع گفت وگوی همکاری آسیایی بسیار موفق بود.
وی تصریح کرد: بوتان برای روابط با ایران ارزش زیادی قائل است و مشتاق گسترش همکاری های فیمابین است.
وزیر اقتصاد بوتان سفر گذشته متکی به بوتان جهت شرکت در اجلاس سارک را نیز مهم توصیف کرد و خواستار همکاری و رایزنی دو کشور در مجامع بین المللی شد.
متکی در دیدار رئیس هیئت میانمار در نشست ACD اظهار داشت: مجمع گفت وگوی همکاری آسیایی می تواند با نظر به اهداف بلندمدت و ارتقای همکاری های اعضا با چشم اندازی روشن به پیش برود و بسترساز امنیت، ثبات، رفاه و توسعه در منطقه باشد.
وزیر امور خارجه در خصوص روابط دوجانبه، ضرورت شناخت متقابل تجار و بخش های خصوصی دو کشور با ظرفیت ها و امکانات متقابل را خاطرنشان کرد.
وی با تشریح توانمندی و تجارب بالای شرکت ها و بخش خصوصی ایران در حوزه های مختلف از جمله در حوزه اکتشاف و صدور نفت و گاز، تصریح کرد: با مشارکت بخش های خصوصی در همکاری های اقتصادی، تجاری و صنعتی، چهره روابط دو کشور متحول خواهد شد.
سوآن نیز در این ملاقات با ابلاغ سلام های گرم وزیر امور خارجه کشورش به متکی، اظهار داشت: نشست تهران در جهت ارتقای همکاری در آسیا موفق بود.
به گفته وی هدف مهم ثبات، امنیت، سربلندی و صلح در آسیا است.
رئیس هیئت شرکت کننده میانمار در نشست ACD با اشاره به ثمربخش بودن مذاکرات صورت گرفته در زمینه توسعه همکاری های تجاری دو کشور و اهتمام برای ایجاد ارتباط قوی بین اتاق های بازرگانی دو طرف، بر علاقه مندی کشورش برای بهره مندی از تجربیات و فناوری بالا در صنعت نفت و گاز و مشارکت و حضور تجار ایرانی در میانمار تأکید کرد.
در این ملاقات رویکردهای تبعیض آمیز و یکسویه برخی قدرت های غربی علیه کشورهای در حال توسعه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و متکی بر غیرقابل پذیرش بودن این رویکردها تأکید کرد.