معاون وزیر نفت با اشاره به پایبندی شرکت ملی نفت نسبت به جریمه و پاداش پیمانکاران پارس جنوبی، گفت: سهم سازندگان داخلی در طرح توسعه این میدان مشترک گازی به 75 درصد افزایش می‌یابد.

احمد قلعه بانی در گفتگو با مهر درباره آخرین وضعیت طرح توسعه فازهای میدان پارس جنوبی، با تاکید بر اینکه هم اکنون توسعه این فازهای مشترک گازی مطابق برنامه در حال اجرا هستند، گفت: با توجه به تجربیات پیمانکاران در فازهای گذشته پارس جنوبی، پیش بینی می شود بدون حضور خارجی‌ها توسعه فازهای باقی مانده در مدت 35 ماه امکان پذیر باشد.

مدیر عامل شرکت ملی نفت ایران درباره مشارکت سازمان گسترش و نوسازی ایران (ایدرو) در طرح توسعه سه فاز این میدان مشترک گازی، اظهار داشت: این مجموعه پیشتر تجربه مشارکت در طرح توسعه فاز یک پارس جنوبی را به‌دست آورده است.
 
معاون وزیر نفت مشارکت این مجموعه صنعتی در توسعه فاز 17 و 18 پارس جنوبی را مطلوب ارزیابی و تصریح کرد: براساس برنامه ایدرو، این دو فاز پارس جنوبی تا سال 1390 در مدار بهره برداری قرار می گیرد.
 
قلعه بانی با اعلام اینکه عملکرد پیمانکاران و سازندگان داخلی در مقایسه با شرکتهای خارجی قابل رقابت است، بیان کرد: حتی در برخی مواقع هزینه و قیمت تمام شده اجرای پروژه های پارس جنوبی در مقایسه با شرکتهای خارجی کمتر است.
 
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر سیاست دولت در توسعه میدان مشترک پارس جنوبی استفاده حداکثری از ظرفیت مجموعه های داخلی است، تبیین کرد: برآوردهای انجام شده حاکی از آن است که سهم سازندگان داخلی در طرح توسعه فازهای باقی مانده پارس جنوبی به بیش از 75 درصد افزایش یابد.
 
به گزارش مهر، خرداد ماه سال‌جاری قرارداد هشت فاز پارس جنوبی به ارزش تقریبی 21 میلیارد دلار با کنسرسیومی متشکل از پیمانکاران داخلی امضا شد که با توسعه فازهای باقیمانده باید تا سال 1392 میزان برداشت گاز ایران با شریک قطری برابر شود.
 
کارگروه نمایندگان ویژه رئیس جمهور نیز استفاده 29 میلیارد و 480 میلیون دلاری از منابع داخلی شرکت ملی نفت ایران برای توسعه پارس جنوبی را به وزارت نفت ابلاغ کرده کرده است.
 
برای توسعه فازهای باقی مانده پارس جنوبی در مجموع باید 300 حلقه چاه گازی در خلیج فارس حفاری شود که با توسعه 29 فاز پارس جنوبی روزانه 300 میلیون دلار درآمد نصیب کشور می شود.
 
پیش بینی می شود با تکمیل طرح توسعه پارس جنوبی روزانه بیش از 700 میلیون متر مکعب گاز شیرین تولید خواهد شد، همچنین با تکمیل پروژه های در دست اجرا امکان تولید روزانه یک میلیون بشکه میعانات گازی و سالانه 10 میلیون تن گاز مایع (LPG) از این میدان مشترک گازی در خلیج فارس تولید می شود.
 
قراردادهای جدید فازهای باقی مانده در مجموع روزانه 200 میلیون متر مکعب ظرفیت تولید گاز از میدان مشترک پارس جنوبی افزایش می یابد، همچنین با توسعه این 8 فاز در مجموع روزانه 320 هزار بشکه میعانات گازی، چهار میلیون تن گوگرد و سالانه 4.4 میلیون تن گاز مایع (LPG) و چهار میلیون تن اتان گازی تولید خواهد شد.
 
پایبندی به جریمه و تشویق پیمانکاران

قلعه بانی همچنین در ادامه درباره اعمال جرایم و پاداش پیمانکاران داخلی در طرح توسعه فازهای جدید پارس جنوبی، توضیح داد: جرایم و پادش پیمانکاران پارس جنوبی یک آیتم قراردادی است و از این رو، برای هر دو طرف قابل اجرا خواهد بود.
 
معاون وزیر نفت در پایان خاطر نشان کرد: شرکت ملی نفت ایران نسبت به قراردادهای منعقد شده با پیمانکاران در هشت فاز پارس جنوبی پایبند است.
 
قلعه بانی پیشتر با اشاره به پیش بینی جریمه و پاداش برای پیمانکاران حاضر در طرح توسعه پارس جنوبی به مهر گفته بود: در صورتی که پیمانکاران موفق به تکمیل طرح توسعه فازهای باقیمانده پارس جنوبی شوند به ازای هر یک ماه حدود 50 میلیون دلار تشویق خواهند شد.

به گزارش مهر، براساس تصمیم نمایندگان ویژه رئیس جمهور، مقرر شده است: پیمانکارانی که در اجرای پروژه های پارس جنوبی تاخیر داشته باشند ماهانه 50 میلیون دلار جریمه شوند.